Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a főváros, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében egész nap erősen felhős vagy borult maradhat az ég, másutt többnyire átmenetileg felszakadozik a felhőtakaró, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől országszerte megnövekszik, illetve megvastagszik a felhőzet.

Ónos esőt hoz az enyhülés, nem árt figyelni az utakon

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A borult tájakon helyenként szállingózhat a hó, majd estétől egyre többfelé várható gyenge eső, az északi országrészben ónos eső is valószínű, az északkeleti határvidéken hó is eshet. A délkeleti szél elsősorban az Észak-Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul, délnyugaton lesz az enyhébb idő, a tartósan felhős tájakon fagyhat napközben is. 

A meteorológiai szolgálat vasárnapra ónos eső veszélye miatt Nógrád, Heves, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyékre elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Az előrejelzés értelmében vasárnap este túlnyomóan borult ég várhatói. Több helyen kell kisebb esőre számítani, északon ónos eső is várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Hétfőn az előrejelzés szerint az átmeneti felszakadozások mellett többnyire erősen felhős lesz, többfelé várható eső, éjszaka és reggel az északi, északkeleti megyékben eleinte ónos eső is valószínű. A déli, délnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1 és +8 fok között alakul, de délnyugaton 9, 11 fokot is mérhetnek.

Ónos eső veszélye miatt hétfőre a meteorológiai szolgálat Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre adott ki citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.