Az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a földtörvény Országgyűlés előtt fekvő módosításának elfogadása esetén, mivel az ellenzéki párt szerint azzal a "Fidesz politikusaiból álló" agrárkamara "teljhatalomhoz jutna a földtulajdonosok felett".

Harangozó Gábor, a szocialisták elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a változtatás megszüntetné a helyben élők beleszólási lehetőségét a termőföldek adásvételében, illetve bérleti szerződéseiben, annak jogai ugyanis azokhoz a megyei agárkamarákhoz kerülnének, amelyben az "állami földmutyiban" érintett fideszes politikusok ülnek.

Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP, ha elfogadja a Parlament a földtörvény módosítását

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az MSZP elnökségi tagja szerint a törvénymódosítás gyakorlatilag hatósági árat vezetne be a termőföldek esetében, amire még az '50-es években sem volt példa. Az agrárkamara emellett nemcsak a földvásárlók vagy -bérlők, hanem az ügyletekben nem érintett hozzátartozóik minden adatát is bekérné, amihez nem lenne joga az adatkezelési törvény alapján – mondta Harangozó Gábor, hozzátéve, ennek hátterében az állhat, a kamara mindent tudni akar a mezőgazdasággal foglalkozókról.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, illegitimnek tartják az agrárkamara működését, mivel annak vezetőiről nem törvényi előírások szerinti közgyűlésen, hanem olyan választáson döntöttek, ahol nem lehetett módosítani az indulók listáját.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Röhögnöm kell. Alkotmánybíróság.
Az meg miaz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Az ELLENZÉK a hazáját SZOLGÁLTA "volna", ha nem veszi át a mandátumát. függetlenül attól az akciótól, amit terveznek!
.
Holnap folyt. köv. a NEMZETI NAGYCIRKUSZ, ahol az ELLENZÉKET úgy megalázza a NER a választóikkal együtt a HÁZMESTERREL együtt, mint az oviban a lurkókat!
..
Külön cicóznak azzal, hogy az ELLENZÉK benyújthat a parlamentbe törvényjavaslatokat, aztán berohannak a GOLBNYOMOGATÓK, és úgy leszavazzák mint a szél.
.
Szégyenszemre a NER-esek bojkottálják még a saját, közjogilag érvénytelen akármijüket, nagy megtiszteltetés éri az ELLENZÉKET, ha egy két NER-es bolygóhollandi beül a munkahelyére, és megkapják a JÁRANDÓSÁGUKAT valószínű!
.
2014 óta ÁLLAMTITOK a nagyközönség számára ez az INGYENCIRKUSZNAK is beillő, az ellenzék számára IDEGROMBOLÓ hettyempittyel járó yes, jevek!
mackoka46
Nem tudnak leszokni a bábszínházról.
human
Alkotmánybíróságunk van miközben alaptörvényünk van.
Köztársasági elnökünk van miközben törölték ezt az ország nevéből.
Törvényeink vannak miközben van egy Polt Péterünk.
csipetke
@human: 20:45 Polt csak egy elsikálásügyi kesztyűsbáb orbán kezében.
Benedista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.