Lapértesülés szerint nagy átalakítás várható a sürgősségi ellátásban, osztályozni fogják a betegeket.

A Népszava értesülései szerint a napokban belengetett nagy kórházi átalakítás a sürgősségi ellátás területén úgy fog kinézni, hogy a beérkezők adatainak rögzítése után (amiről nem tudni egyelőre, hogy hány percet vesz igénybe) a mentővel érkezetteket 5, míg a saját lábon beérkezett pácienseket 10 percen belül osztályozzák.

Ezt a feladatot (triázs) a lap szerint speciálisan képzett diplomás ápoók fogják végezni, ők döntenek arról, hogy kinek milyen kezelésre van szüksége.

Átalakíthatják a sürgősségi rendszert – lesz, aki orvossal sem találkozik

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

"Az érkezők a besorolásuk szerint lehetnek újraélesztendők, kritikus állapotúak, sürgősen ellátandók, kevésbé sürgős esetek valamint halaszthatók.

Az utóbbi két csoportba tartozókat úgynevezett „akut alapellátási egységhez” irányítják. Ez a kórházakban egy új, a funkcióját tekintve leginkább az alapellátási ügyeletnek megfelelő lesz. Itt egy mentőtiszt, vagy szintén egy diplomás nővér ellátja a panaszost, ha kell adnak fájdalomcsillapítót, infúziót, beutalót, megszervezheti a nem azonnali, következő vizsgálatát, és ha jobban van hazaengedheti, állapotrosszabbodás esetén visszaküldheti állapot osztályozásra" – olvasható a cikkben.

A Népszava idéz egy becslést is, mely szerint a sürgősségire érkezők jó 60 százalékának nincs szüksége azonnali ellátásra. A magas szám részben annak köszönhető, hogy sokak munkaidő után tudnak csak orvoshoz menni (vagy hónapokat kellene várniuk egy hasi ultrahangra például), amikor viszont a háziorvos már nem rendel. Másokat pedig a háziorvosok irányítanak a sürgősségire. 

A maradék 40 százaléknak viszont az új koncepció szerint legfeljebb négy órán belül orvosi ellátást kell kapnia.

Az új ellátási forma a mentők válláról is leveszi a teher egy részét, mert eddig sokszor előfordult, hogy a kórházak hosszasan várakoztatták őket a betegfelvétellel – addig viszont a mentőautó nem tudott más esetekhez kimenni.

A lap szerint új elem lesz a sürgősségi ellátásban az akut alapellátókon kívül a diszpécser, aki a váróban fogadja és informálja az érkezőket a várható ellátással kapcsolatban. Ő "segít összeállítani a szükséges betegdokumentációt, illetve szervezi az esetleges elhelyezésüket a kórház valamelyik osztályán."

A koncepció kapcsán a Népszava több szakembert is megkeresett. Egyesek szerint ezzel és a szakrendelők hosszabb nyitvatartásával, pár milliárd forintnyi plusz befektetésével már jobb lehet az ellátás.

Mások szerint viszont a koncepció egy dolgon buki majd biztosan: hogy mi legyen azokkal, akiket elláttak, de további ellátásra szorulnak. Budapesten ugyanis azért kell sokszor 12 órákat is várakozni a sürgősségiken, mert alig akadnak szabad ágyak a kórházakban.

Arra sem tér ki a koncepció, hogy honnan lesz elég szakember az elképzelés megvalósítására.

"Az orvosi kamara saját korábbi fölméréséből azt is tudjuk, hogy a kórházi sürgősségi osztályok jórészén nem jut minden műszakba sürgősségi szakorvos, de más szakorvosok helyett is csak friss diplomás rezidensek tartják a frontot. A kamara mellett a sürgősségi orvosok társasága is úgy tudja, a minimumfeltételek teljesítéséhez ezer oxyológus (sürgősségi szakember) kellene, miközben most körülbelül 300 van a hazai ellátásban" – olvasható a cikkben.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Ez akár müködhetne is... de honnan szednek majd ennyi diplomás nővért?! Azt nem gondolhatják komolyan: ha egy nővér elvégzi a felsőfoku képzést is (ami egyfajta "előképzettség" az orvosi pálya felé), hogy itthon maradnak?! A diplomás nővérekkel ugye meg lehetne oldani az orvoshiányt, de aztán kiderül, hogy belőlük is kevés van... Sőt azt sem lehet tudni, hogy jelenleg mennyi a diplomás nővérek száma, igy lehet: ez is csak egy "légből kapott álom".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Az osztályozóban rózsafűzért is fognak osztogatni "szeretettel káslertől" felirattal.
szaboria1
Ez is úgy rossz lesz mint ahogy a mostani van. Baján is így csinálják csak épp arra az orvosra kell várni aki eldönti melyik osztályra küldi a beteget. A balesetesek kivételével.
sokanvagyunk
Sokkal jobb, mint hogy figyeljék és olykor ápolják egymást a várakozó betegek.
Dr plágium
Nem hinném, hogy erre lesz elég diplomás ápoló.
eszegfu
Ez akár müködhetne is... de honnan szednek majd ennyi diplomás nővért?! Azt nem gondolhatják komolyan: ha egy nővér elvégzi a felsőfoku képzést is (ami egyfajta "előképzettség" az orvosi pálya felé), hogy itthon maradnak?! A diplomás nővérekkel ugye meg lehetne oldani az orvoshiányt, de aztán kiderül, hogy belőlük is kevés van... Sőt azt sem lehet tudni, hogy jelenleg mennyi a diplomás nővérek száma, igy lehet: ez is csak egy "légből kapott álom".
Csizmás Kond
..ne izgassátok magatokat...van egy vicc miszerint ha jön a medve szart kell dobni a pofájába...volt aki azért idegeskedett hogy honnan lesz szar...és jött a medve...és lett ...:)
Peller Anikó
@eszegfu: nem kell aggódni, a portások is el tudnak igazítani hova menj. A pi

acra.
görbetükör
Az ellátásra szorulók hatvan százalékát kipaterolják.
Ez már tényleg népirtás. :(
görbetükör
@eszegfu: Ugyan hogy működne?
Nemrég egy nőt a háziorvosa vérmérgezés gyanújával küldte a sürgősségire. Labor lelet nélkül hogy tudja bármilyen diplomás megítélni, hogy fennáll-e?
Bár igaz, a szerencsétlen nőt diplomás orvos nézte meg és vizsgálat nélkül hazaküldte. És másnap a nő meghalt.
Tény, ezt diploma nélkül is el lehet látni. Így,ilyen formában tényleg működhet tovább... :(
görbetükör
Azért kíváncsi vagyok, a hazaküldött hatvan százalékból hány százalék fog néhány óra, vagy nap múlva meghalni?
Szerintem erről soha nem lesz statisztika, legfeljebb a még meglevő ellenzéki médiából egy-egy napvilágot láthat. :(
kereső
Olyan "szűrés" lesz ez is, mint amit a rokkantaknál végeztek? Akkor tényleg nem lesz várólista.Halállista lesz.
Eriksson
Az itteni (és minden máshol) bejegyzések sora is tipikus esete az együttműködésnek. Lehet akármilyen jó egy tervezet az élet bármely területén, azt le kell szólni lényegileg, hogy nem megvalósítható ezért, meg ezért. Mindig csak a negatív felhangok jönnek elő, és nem az együttműködés szándéka.
"Ezért tart itt az ország"
interceptor
Nem értem, volt aki már így sem találkozott orvossal, mert simán hazaküldték.
Ezt adják el fejlődésnek?
magyarbakancs
"Átalakíthatják a sürgősségi rendszert – lesz, aki orvossal sem találkozik"
Szerényen megkérdezném menyen fognak meg halni.?
A sürgéségi osztályra szak orvosok ,gépek ja és tudás kell.
Amiben nagyon sok helyen igencsak híján vagyunk.
magyarbakancs
@eszegfu: minden szavaddal egyet értek.
Én meg jártam az EÜ minden szintjét.
Van egy kiló kosz rám rakodva,de tévedés ,mellé diagnosztizálás mindig benne van a rendszerbe.
Nessy
Nem ördögtől való az ötlet! Csak! Ehhez viszont biztosítani kellene a tárgyi és személyi feltételeket! A háziorvosoknak meg több kompetenciát biztosítani. Pl. egy minilabor, egy EKG és praxis közösség. Természetesen normális finanszírozás mellett!
papa.49
Akárhogy is ragozzák a PÉNZ AZT KÉNE VÉGRE BELETENNI AZ ELLÁTÁSBA !!!
Nessy
@magyarbakancs: Hiába van gép, ha nincs hozzáértő diagnoszta. Ezért derül ki három nap múlva, amit a CT és a rtg. rögtön mutatott, hogy a beteg egyik törött bordavége a tüdőbe fúródott, és ott vérzést okozott.
kopacsijanos
Akkor az milyen lesz amikor még az orvosok is sokszor félre diagnosztizálják a betegeket!!
Eriksson
Külföldön, uniós országokban már régen működik az ilyen rendszer. Nem csak a sürgősségin, hanem az általános mindennapos orvoslásban is.
Angliai ismerőseim mondják, (némelyik már 10 éve él kinn)hogy ők még nem láttak orvost, minden eü problémát diplomás ápolók oldanak meg. Orvoshoz csak kifejezetten súlyos esetek vannak irányítva, így megoszlik a munka. Spanyolországban, Olaszországban is ugyanez a helyzet. Sőt! Olasz ismerősöm azt mondja, hogy a szakorvosi vizsgálatokért fizetniük kell. És fizetni kell a műszeres vizsgálatokért is. (pl: hasi ultrahang 200 euró) A gyógyszerárakhoz sincs állami támogatás, csak az életmentőeket adják ingyen. Nincs is annyi beteg, mint Magyarországon! Ja, és fogorvoshoz Magyarországra járnak, mert itt sokkal olcsóbb még a magánrendelés is.
Nincs olyan kényeztetés mint itthon, hogy minden nátha orvosért kiált. Vagy miért kell a szakorvosok által egy évre javasolt gyógyszereket minden hónapban kiíratni a háziorvossal is, holott azt elég lenne a patikával intézni.
Szóval így lehetne pótolni az orvosok hiányát, azokét, akik elmentek a nyugati betegeket gyógyítani jó pénzért, Magyarországon ingyen megszerzett diplomával.
Eladott Ország
Szakorvosok és szakápolók hiányoznak a rendszerből, műszerek és alapvető felszerelések nincsenek, sok kórházban 40-50 éves a berendezés, nincs gyógyszer, nincs fertőtlenítőszer, vécépapír, lázmérő, törölköző, kanál, tányér. Az idős embereket nagyon sok kórházban eleve hagyják meghalni, mert sem idő, sem szakember nincs ahhoz, hogy foglalkozzanak velük. Ha egy gyerek kerül kórházba, a világ legtermészetesebb dolga, hogy a szülő is befekszik (az ágy alá, a mosdó mellé, vagy egy stokira, mert sem hely, sem megfelelő szoba, de még egy pótágy sincs erre a célra), mert neki kell gondoznia, fürdetnie, etetnie a gyereket. Nem csak a sürgősségi ellátás, hanem az egész magyar világszínvonalú egészségügy döglődik. Lehet hogy a Kórházszövetség gondolatmenetét követve az lenne a tökéletes megoldás, ha bezárnánk az összes kórházat. Így aki akar, meggyógyul magától, aki meghal, az meg úgy járt. Hulljon a férgese.
Eriksson
@Nessy: Az is luxus, hogy minden műszeres vizsgálatot egy orvos végezzen. Ahhoz elég lenne egy szakképzet operátor, és csak a leletezéshez kellene orvos. Bár ez már sok helyen így működik itthon is.
Nessy
@Eriksson: Valamikor BMO-nak becézték (Baj megállapító osztály), ahol egy szakorvos fogadta a beteget, majd szükség szerint vizsgálatokat rendelt, konziliumot kért a megfelelő osztályról és ha kellett felvették, vagy tovább küldték a megfelelő intézetbe, vagy ellátás után haza expediálták a beteget. Megfelelő dokumentációval a kezelőorvosa részére.
Bizony, ez pl. az átkosban így működött! Sőt még utána is egy ideig.
Eriksson
@Nessy: Nem volt az más, mint amit mostanában szeretnének. Csak nem orvosokkal, hanem diplomás asszisztenciával.
Nessy
@Eriksson: A vizsgálatot ma is a szakasszisztencia végzi. Aztán a sürgősséggel kért (pl. tu. miat)t CT, MR egy héten belül elkészül, majd három hét múlva mehet a beteg a leletér! Arról nem is beszélve, hogy az intézmények jó részében nem is állnak rendelkezésre a modern technikai eszközök.
Nessy
@Eriksson: Akkoriban a háziorvos, az ügyelet orvosa, a mentő orvos tudott fix diagnózis birtokában rögtön kórházi ágyat kérni a betegnek, és nem is látták a sürgősségi osztályt. Egy infarktus, egy strok, egy méhen kívűli terhesség, egy perforált gyomor, vagy vakbél esetén a pár órai várakoztatás felér egy halálos ítélettel.
Igaz, akkor nem volt ilyen iszonyatos szakember hiány!
Eriksson
@Nessy: A vizsgálatot és leletet indokolt esetben meg lehet kérni sürgősséggel, s akkor csak néhány nap az egész.
Modern technika elérése miatt voltam már 120 kilométerre lévő intézményben. Betegszállító vitt és hozott. A leletet postán küldték.
Eriksson
@Nessy: Így igaz. Bár ez nemcsak az orvoshiány, hanem a különböző spórolási rendelkezések miatt van. És az is igaz, hogy manapság már nagyon kevés kompetenciája van egy háziorvosnak. Lehet mondani, hogy az eü. napszámosa.
vacsi
Orvossal nem is találkozik a beteg?! Akkor a legjobb, ha sürgős esetben a szomszédasszonytól kérünk tanácsot!
eszegfu
@magyarbakancs: 10:17 Természetesen irtó nehéz diagnózist felállitani a betegeknél, mert hát a panaszok alapján kell eldönteni: milyen vizsgálatok is kellenek -- na jó a sürgősségin azért sok esetben látható jelei is vannak! Tehát nagyon jól képzett és tapasztalt diplomás nővérekre van szükség (a képzésükkel már késésben lehetünk, mert gyanitom, hogy nem lehet "kiváltani" velük az orvosokat a jelenlegi létszámukkal) és persze, ahogy irtad: akkor is benne van a pakliban a félre diagnosztizálás lehetősége.
szép új világ
@eszegfu: Nyugi, majd ha nagyon megszorulnak besegít a biztonsági őr...
eszegfu
@Eriksson: 10:52 Az Általad emlitett dolgokat én is tudom, valóban több országban a diplomás ápolók küldik vizsgálatokra a pácienseket és ők látják el orvos nélkül. Én szeretném hinni, hogy ez nálunk is akár müködhetne. És nyilván negativ felhangja van, de a KSH szerint 2017-ben 282 diplomás ápoló (1845 orvos, 665 szakápoló, 158 csecsemő és 606 kórházi ápoló mellett!) hiány volt. Pontosan az a véleményem, hogy a képzésükkel is már réges-rég elkéstünk (hiszen 2017. őszén indult el a képzésük!), ha velük szeretnék megoldani az orvoshiányt. Tehát a terv szép, csak éppen nincs biztositva a személyi feltétel ennek megvalósitásához.
eszegfu
@szép új világ: Most már teljesen nyugodt vagyok, biztonságban érzem magam, mert ötlet van, -- @Peller Anikó: is hasonlót irt -- válogathatok!:))
görbetükör
@Eriksson: És ha rosszul tervezett? Azt persze ugye csak a libsibolsisorosügynökgyurcsányistahazaárulózsideszkomcsi rémhíre? Mert ugye a hatalom minden remekül, hibátlanul és humánusan tesz. Csakis az ország és a honpolgárok érdekét tartva szem előtt.
eszegfu
@görbetükör: Én csupán feltételes módban irtam, hogy müködhetne, de ennek személyi feltételei hiányoznak ... szerintem. Egyébként sajnos teljesen mindegy, hogy diplomával, vagy anélkül diagnosztizálnak egy beteget, mert ebben is, mint mindenben, benne van a tévedés lehetősége. Amig egy cső pl. kilukad, meg lehet forrasztani, vagy egy papir kitöltését elrontjuk, kezdjük előlről, addig egy téves diagnozis az ember életébe kerülhet. Nincs az a pénz, amiért én e.ü. dolgozó lennék...
Eriksson
@eszegfu: Ne állíts úgy, hogy nem ismered a tervezetet. Feltételezem, akik ezt az átalakítást megszervezik, pontosan tudják, hogy milyen lehetőségeik vannak.
Eriksson
@görbetükör: Erre nincs mit mondanom. Legfeljebb ugyanazt, amit @eszegfu: -nek 13:03-kor.
A sok ajvék megárthat a szépségednek.
görbetükör
@Eriksson: A mindenre bólogatás meg használ a zsebnek, igaz? ;-)
görbetükör
@eszegfu: Szeirntem meg a sürgősségin egyedül szakorvos mondhat véleményt. És közé beiktatni ápolót - népirtás!
görbetükör
@Eriksson: Ja, és a mindenre bólogatás viszont sokat árt még a gerincnek!
Eriksson
@görbetükör: @görbetükör: A józan gondolkodás képessége még senkinek se ártott meg.
görbetükör
@Eriksson: A fidesz-fanoknak bizony árt, mert bajba kerülhetnének!
tudode
Elfogyasztottam a kenyerem LEGJAVÁT!
.
Több alkalommal hívtam mentőt anno, és a mentőorvos hívta fel anno, megállapítva a baj okát a KÖZPONTI ÁGYNYILVÁNTARTÓT, a tünetek alapján megállapított diagnózis alapján, és nem kellett cígölni máshova a betegségemmel.
.
Kis túlzással akár echós szekérrel is lehet EZZEL a "rendszerrel" szállítani a betegeket, vagy műtse meg magát jobban járhat!
.
justhpeter
Amit ez a kormány nyolc évig végzett az egészségügyben, az minden elképzelést hiteltelenné tesz. Ahogy ebből sem lesz semmi.
eszegfu
@Eriksson: 13:03 Ez a véleményem és ezért is "állitom", mert a KSH adataira "támaszkodtam". Ha már 2016-ban is hiány volt, a képzés meg csak a köv. évben indult el, akkor most "hirtelen" nem lesznek többen... akárhány szakdolgozóval is terveznek. Sajnos a terv részleteit nem ismerem, mert ilyen "irást" sehol sem találtam, pusztán arról esett szó, hogy összevonják a sürgősségi eseteket ellátó osztályokat, vagyis nem lesz minden kórházban. Igy valóban elképzelhető, hogy lesz elég "személyzet", csakhogy a betegek majd ezekre a helyekre összpontosulnak, tehát akár 2x, akár 10x annyian lesznek... És hát a tervezetet Te sem ismered, de mégis bizol a sikerében, mert külföldön ez valóban jól müködik...csak ez M.o. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a tervezetet alkotók valóban mindent körültekintően mérlegeltek. Természetesen elfogadom a Te véleményedet, akárhogyan is nem értünk egyet.
szalai31
=----Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Eriksson
@eszegfu: Valóban nem ismerem a tervezetet, és éppen ezért nem is véleményezem. Azért írtam, hogy "Feltételezem, akik ezt az átalakítást megszervezik, pontosan tudják, hogy milyen lehetőségeik vannak."
Jelen esetben abszolút mellékes, hogy egyetértünk-e, vagy sem.
eszegfu
@görbetükör: 13:11 Értem és el is fogadom az álláspontodat. Én azért a felső képzésben résztvevő, diplomás ápolókban legalább annyira megbiznék, mint egy orvosban. Most őszintén: honnan tudjuk, hogy az orvos, csak éppen "átbukdácsolt" a vizsgán, vagy jól teljesitett... u.ez persze vonatkozik az ápolókra is.
wagabund
...".Átalakíthatják a sürgősségi rendszert – lesz, aki orvossal sem találkozik"...

először csak orvossal nem találkozik, aztán ápolóval sem, majd mentőssel sem...elvégre, ha Szingapúrban nincs mentő, akkor itt sem kell...

(csak Szingapúrban kötelező az első arrajáró autósnak kórházbaszállítani a rosszullévő beteget, bárki is az, bárhol is van... és ezt meg is teszik...viszont ott a kórházi ellátás luxusszínvonalú)
görbetükör
@eszegfu: Te elhiszed, hogy hirtelenjében lesz ennyi szakképzett ápoló? Hogy a nap huszonnégy órájában legyenek? Mikor a mentősöknél is hiány van, meg a kórházakban is?
Nessy
A frissen végzett diplomás ápolókra, ha előtte nem dolgoztak betegágy mellett, vagy szakrendelőbe, bizony ráfér majd egy kis gyakorlat. Ugyanis az elmélet és a gyakorlat között fényévek vannak. Gyakorlatból tudom.
Eladott Ország
A sürgősségi ellátásban lesz egy megkerülő út (bypass), akinek nincs pénze az rögvest mehet a patológiára, oszt fődet rá.
tulipan
NEHOGY BÁRKI ELHIDGYJE A NARANCSOSOK EGY SZAVÁT IS!!!
ÁLLANDÓAN HAZUDNAK hajnalban, reggel, délben.este, éjszaka, MINDEN TÉMÁBAN !
ÁTVERIK A NÉPET!!!

NÉZZÉTEK PL. EZT:

hvg.hu/gazdasag/20181203_Ures_igeret_volt_csupan_a_rabszolgatorveny_enyhitese
papa.49
Volt már részem ilyenben 2016 október 21. délután szilánk ment a szemembe, a szolnoki kórházban volna az ügyelet, de már nem volt orvos, másnap bevittek a kórházba, szintén nem volt orvos, végül 23. szedték ki a szememből a szilánkot !!!
Ilyenekre lehet számítani, mert se orvos, se diplomás ápoló már most sincsen elegendő !!!
papa.49
A legjobb az lesz, ha komoly betegség támadott meg, ásóval felszerelkezve kimégy a temetőbe, és megásod a sírodat !!!
Peller Anikó
@Eriksson: Feltételezed bazmeg? Én meg feltételezem, hogy az orvosokat elüldözték a hazájukból, mint ahogy már az összes valamirevaló embert elüldözték ezek a harácsoló vadállatok.

Nem tudom van e fogalmad mi az orvosképzés Magyarországon és mit jelent egy ápolóképzés. Attól, hogy diplomának nevezett papírt kapnak attól még nem lesznek orvosok, sőt még az orvosit végzettek sem lesznek azok, mert nekik is gyakorlati képzésre van szükségük, természetesen orvosok esetleg szakorvosok mellett tanulva a betegségek csínját bínját.
Eriksson
@Peller Anikó: Én feltételezek valamit, te feltételezel egy másvalamit. Így kvittek vagyunk. Minek a bazmegezés?
Szóval elüldözték az okos embereket? Gondolkodhatnál egy kicsit az agyelszíváson is. Hogy mi erről a véleményem, azt több helyen említettem már, így most nem mennék bele.
A többit nem tudom miért pont nekem írod, de ha már így esett, köszönöm a felvilágosítást.
balos
Azt hiszem,most ledobta a fideSS a Gyogyó bombát!Eddig még nővér is mutatóban van elég,akkor honnan lesz diplomás nővér?A kömunkásokat fogják "kiképezni"?Ezt ki találta ki?Nem kéne végre valami egész komoly pofont adni a rendszar kormányzóinak?
kissé felnőttem
ez igen, van aki csak a kaszással randevuzik. Morbid de anno azt mondták pl, a vagbélműtétről ja azt a portás is meg tudja nálunk csinálni, most odaértünk
kardiológus volt a mentőorvos mákom volt... rezidens vett át a kórházban ez meg tény. aztán esteledett másnap osztottakak szoroztak és ultrahanra vittek. na secc pecc SZombathelyen landoltam egyéb okokból, ott 15 perc és tul voltam a katéterezésen, aztán mit mondjak MÁKOM VOLT igy megmaradtam. És akihez a mentő sem ér oda? Ja 2 x 40 perc volt mig összeraktak hogy szállitható legyek, otthon ( Pedig nem voltam csókos )
Benedista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Desischado
arra vagyok kiváncsi, hogy mi jön még? Nagyon rákapcsoltak a fiúk. De ha a nép ezt is tűri, akkor úgy kell neki! De a fidesz banda nem mondott le a VIP ellátásról!
tulipan
@eszegfu: Majd hozzák az ukrán ápolókat! :(
Eladott Ország
Íme Orbán orvosi felülvizsgálatának Grazi számlája.
olkt.hu/wp-content/uploads/2018/11/img_0637.jpg
Ha valaki még mindig nem tudja, hogy mire megy el az a rengeteg pénz a miniszterelnök közelében, akkor érdemes belegondolni, hogy mennyibe kerülhet az ideggyógyászati magánellátás egy hónapban vagy egy évben, ha egyetlen alkalomért 2 millió forintot kérnek el.
eszegfu
@görbetükör: tegnap 15:07 Egyáltalán nem hiszem, ahogy ezt irtam már tegnap 9:09 és 13:50 is. De ettől még u.ugy megbizhatok egy diplomás ápolóban, mint egy orvosban, hiszen ha nem ismerem a tudását, mert még soha nem is láttam, akkor vélhetően szimpátiára alapozok.
görbetükör
@eszegfu: Legfeljebb csak abban bízhatsz, hogy tényleg diplomás ápoló lesz és nem gyorstalpalót végzett, vagy még azt sem.
Egyébként akit mentő visz, vagy rosszul van, szimpátiától függetlenül orvosnak kellene látnia.
Ha háziorvos helyett diplomás ápoló van időnként, azt még el is tudom fogadni. De egy sürgősségin feltétlen orvos kell minden beteghez! Ez alap kellene hogy legyen egy normális világban.
görbetükör
Ennek az átalakításnak (vagy inkább rombolásnak) egyetlen "haszna" az lesz, hogy a felelősség még ennyire sem terhel senkit, mint eddig.
Mert ugye, ha az "alkalmatlannak" ítélt beteg meghal, orvos nem tehet róla, mert nem látja, az ápoló sem, hiszen nem orvos.
Erre szavazott az ország többsége, akkor megkaptuk.
tulipan
@eszegfu: Bocsi, de ne reénykedj! Még csak arra sem! Csakis a majdani, kiszolgáltatott ÁLLAPOTODRA
nevemnick
,,...lesz, aki orvossal sem találkozik"
Tegnap így járt a testvérem is... csekély hat órát várt egy rendelőben, és dolgavégezetlenül ment haza.
eszegfu
@tulipan: 9:05 Látod ebben igazad van! Valóban egészen más, amikor elméletileg beszélünk egy feltételezett jobb ellátásról...csak ne kerüljünk oda...:((
Peller Anikó
Milyen alapon feltételeztek itt jobb ellátást? Azért mert valamelyik gyökér vakkantott valami hülyeséget? Fidesz érában még soha semmi nem lett jobb (nekünk), mert csak és mindig a fidesznyikeknek lett jobb, nekünk még a job is roszab let.
eszegfu
@Peller Anikó:Én egy kicsit "megszelesedtem" és optimistaként elragadott a hév... hát ezért a "feltételezés" nálam!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.