Hétfőn megérkeznek az átutalással folyósított decemberi nyugdíjak a bankszámlákra, és a posta szintén megkezdi a kézbesítést – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin azt mondta,

a biztonságérzetet akarják növelni azzal, hogy az ünnepekre tekintettel az esedékesnél korábban juttatják pénzhez az érintetteket.

Az államtitkár azt hangoztatta,

a kormány mindent megtesz, hogy a nyugdíjasok is biztonságban érezhessék magukat.

Ezért kötöttek velük 2010-ben megállapodást, amelyben megígérték, hogy a juttatásuk megőrzi a vásárlóértékét. Ezt nem csupán betartották, de túl is teljesítették: a nyugdíjak reálértéke több mint 10 százalékkal nőtt, nominálisan 30 százalékkal lett magasabb az összegük – jegyezte meg.

Januárban nyugdíjemelést hajtottak végre, húsvét előtt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt adtak az időseknek, továbbá a jó gazdasági teljesítménynek köszönhetően novemberben 2,5 millió embernek fizettek nyugdíjprémiumot, másfélszer annyit, mint tavaly: idén legfeljebb 18 ezer forintot

- sorolta Novák Katalin a 2018-as intézkedéseket.

Úgy fogalmazott, hogy már 230 ezer nagymamát tudtak "visszaadni a családoknak" a Nők 40-nek köszönhetően. A program lényege, hogy a nők 40 év szolgálati idővel már a korhatár betöltése előtt el tudnak menni nyugdíjba – idézte fel az államtitkár.

Forrás: MTI

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd ha visszajön a svájci indexálás, és a régen megígért 14. havi nyugdíj ( egye fene, hagyják ki a 13. havit) akkor lehet szövegelni. Amíg az alacsony maginfláció a nyugdíj emelés alapja, addig silentium! Évről évre egyre csökken a vásárló érték, mármint a tényleges nyugdíjas kosárhoz képest!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Ezt a mostani "jó hírt" 2017 novemberében a postás által hozott "Nyugdíjkifizetési naptár" már közölte.
laja70
Rossz hír: sokkal később jön a nyögdíj januárban!!!
nezelodo
@laja70: Ja és milyen hosszú lesz az az idő sokuknak, a következő kifizetésig.
picike1
@nezelodo: nyugdij beosztás légfékkel
Nessy
Majd ha visszajön a svájci indexálás, és a régen megígért 14. havi nyugdíj ( egye fene, hagyják ki a 13. havit) akkor lehet szövegelni. Amíg az alacsony maginfláció a nyugdíj emelés alapja, addig silentium! Évről évre egyre csökken a vásárló érték, mármint a tényleges nyugdíjas kosárhoz képest!
laja70
@picike1: Én beosztom, de ennek örül minden fideszbirka! Ők is osszák be!!!
RonaGyuri
Te ócska retardált hülye liba, azzal nem akarsz eldicsekedni, hogy ma reggel 7H14' kor volt Bp-en a napkelte???
Vagy arra vagy büszke, hogy ebből most nem loptatok???
Novemberben nem adtátok oda kb 0,8% kompenzációt, a napokban úgy döntöttetek, hogy elveszitek a nuggerek szokásos karácsonyi ajándék-utalványát, s január 1.-én-vel is több mint 1,1%-al kevesebb emelést akartok adni!
balos
@RonaGyuri: Amikor a Dózsa (nem a ripacs)felkelést leverték,az összes kiéhezett nyugdíjjast jóllakatták!A mostani akkori urak is!
kokopelli
@Nessy: svájci frankban jön?...és 1:1-ben?..nem mondom!...elszabadult a Kánaán? ;-)
Eriksson
@RonaGyuri: Tavaly még az volt, hogy kiszúrják a szemünket vele. Most meg hiányzik?
Az Isten se tud eleget tenni a mindig méltatlankodó nyugdíjasoknak. :)))
szalai31
-----Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
simmering73
És ez mitől jó hír te nagyon hülye? Attól, hogy ezt másfél hónapra kell beosztaniuk, mert a következő január végén jön?
kereső
Nem értem,mit kell ezen ujjongani. Évtizedek óta igy van decemberben.Nem ennek a kormánynak az érdeme.Ennek a kormánynak az "érdeme"-hogy a nyugdijasok nagy többsége nem érzékel semmit a "reálérték megőrzésból,"a vásárlóerejük növekedéséből-inkább az ellenkezőjéből.
Még a szart is lekvárnak adjátok el a szómágiával.
Katalina62
@Eriksson: sajnos mindkét állítás igaz! Mármint, hogy kiszúrták vele a nyugdíjasok szemét, és az is, hogy ez a kis pénz is nagyon hiányzik a nyugdíjasok nagy többségének! Emiatt nem hiszem, hogy a nyugdíjasoknak kéne szégyenkeznie! Legfeljebb azért, hogy nem látnak át a szitán!
Eriksson
@Katalina62: Én nem szoktam elővenni a szitát, ha nyugdíj kiegészítés van. Örömmel vettem át az utalványt is, meg a 18 000 ft-ot is.
Az idén volt már Erzsébet is, tehát az idén ez már uszkve 28 000 ft. minden nyugdíjasnak.
Ha volna még egy? Hát...
Eladott Ország
Biztonságérzetet akarják növelni az ünnepekre, utána meg nesze 3,14csám láss csodát, meg tíz éve bebetonozott minimálnyugdíjat.
Nessy
@Eriksson: Ettől a havi 2400 forinttól dobjak egy hátast? A teljes inflációs ráta, amely tartalmazza az idény élelmiszerek, támogatott gyógyszerek, energia költségek, stb. árnövekedését, legalább 3 - 4 %-kal magasabb a KSH által számolt maginflációnál, és ha ne adj Isten számolnának nyugdíjas kosár indexet is, érdekes eredmények lennének.
Mint ahogy az átlag nyugdíj, átlag bér is csalóka számok! Miután sima számtani átlagok.
Eriksson
@Nessy: Én ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy mondhatnák azt is, coki.
Ajándék lónak ne nézd a fogát.
Ki kicsit nem becsüli, nagyot nem érdemli.
Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér.
Jobb a kevés mint a semennyi...
Meg ilyesmi.
Igazságosság meg hogy lehetne?
Nessy
@Eriksson: De legalább ne nézzenek hülyének! Mondják meg, hogy egy improduktív egyén ennyit ér, oszt jó napot!
Eriksson
@Nessy: Azt már akkor tudatták, hogy ki mennyit ér, amikor a nyugdíjunkat megállapították. A többi csak pántlikázás.
Nessy
@Eriksson: Igazad van, a csudába is! :-((
papa.49
Dagadt spiné a következő nyugdíj 6.5 hét múlva lesz, teljesen felesleges ,,örömködnöd,, hülye tyúk !!!
Zeta
@Eriksson: de most nem többet adnak csak előbb!
Így aztán újévre már enni sem lesz mit nekik!
Akkor most mi a jó?
Eriksson
@Zeta: A nyugdíjkifizetések általában a hó legvégéig tartanak év közben. Ezzel az intézkedéssel Decemberben 17.-éig befejezik. Így időben be tud vásárolni a nyugdíjas Karácsonyra. Ha meg mind elkölti előre, akkor úgy járt.
Benedista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
advocat
Mivel ez ÉVTIZEDEK óta így megy! Mi ebben az államtitkári akármi. Ha csak ennyire futja, jobb lenne ha lemondana. Mert öregszünk, de még nem hülyültünk meg. Annyira. Herr Alzheimer inkább államtitkár asszony felé közeledik
kishonda
@sokanvagyunk: és ez már évek óta így megy! Ez a fidesz "ajándéka"!
advocat
Az ilyenekre mondják, hogy "HP". Nem a nyomtató!
Rockxy
Mi ez a hülyeség?
Ezt a korábbi kifizetést már januárban is lehetett tudni btok+!
Rockxy
@Eriksson: Hírhiányban szenved a média.
Nemsokára jönnek majd az angol tudósok legújabb felfedezésével.
A kutya nem tudja kimondani a vé betűt, tehát vakkantani sem tud.
A vakkantás emberi kitaláció, de a vatikán véleménye szerint még megbocsájtható.
vukkocska
Ezek az elmebetegek miért nem kérdeznek meg egy nyugdíjast, mielőtt így lejáratják magukat??? Sok-sok éve december 2-án kapjuk meg a nyugdíjat, nem a szokott időben.
Nessy
@vukkocska: Ez is olyan, mint augusztusban a "dupla családi pótlék". Ja, hogy szeptemberben nincs, arról már csak halkan suttognak!
Kóbor apácák megtévesztése!
Azért szivesen látnám az államtitkár és egyéb léhűtő társaság képét, 3 % béremelés, és 18000 Ft. év végi jutalom kifizetésekor!
Akkor is ilyen lelkesen vigyorogna Novák elvtársnő?
karma1
Hogy rohadna ratok a borzokni, foleg rad, te szemet novak! Azt is tegyetek rogton hozza, hogy viszont igy sokkal tobbet kell varni majd a januari nyugdijra, es a januar egyebkent is mindig hosszabbnak tunik a nagy koltekezesek utan.
Szemet, cinikus bagazs, lehetne keszulodni a bortonevekre...
karma1
@Katalina62: 14.24-re: Tavaly azert volt csak Bozse utalvany, hogy a nugdijasok biztosan orajuk szavazzanak majd aprilisban. Ez bejott... Rabsagban elonek minek a repulojegy? Ugyse tudja mire hasznalni.
Desischado
@karma1: Pontosan, így van. Ezt persze nem kommunikálják a szemetek! Én alig várom, hogy lemenjen a december, mert nálam pontosan az van, amit jó érzékkel leírtál, hogy hosszú a január. Nálam arról szól a nóta, hogy minél előbb lemenjen a hónap. Erről persze nem dumálnak!
desiro
Hülye kati mindig korábban jön decemberben a nyögdíj, és ez nem a ti érdemetek!!!
RonaGyuri
@karma1: Bocs, de nem értünk egyet: az orbáni szóhasználattal amit egyszer adtak az szokásosan jár. Miközben maguknak milliós karácsonyi ajándékot osztogatnak a nuggerek piti kis kedveskedését lenyúlták!
karma1
@RonaGyuri: Maradjunk annyiban, hogy egyaltalan nem kell egyetertenunk, de a fidesz nem csinal mast, csak ahol lehet, mindenen sporol, hogy meg tobbet tudjon lopni maganak. Tavaly be kellett fektetni a szavazatokert - Bozse utalvany, 5 kilo krumpli, golyostoll... Kinel mi volt a fontos. Naluk ez : tavaly meg erdemes volt, most 3 evig nem, de legalabb 2 x kimaradhat az utalvany, miutan nincs tetje. Azzal egyutt en most megreszkiroztam volna, ha mar ennyi szigorito - es foleg ertelmetlen - torvenyt hoztam volna, hogy jovo majusban is emlekezzen ram a demencias nyugger, ha masbol nem (mondjuk masbol BIZTOS, hogy nem fog emlekezni ra) csak a Bozse utalvanybol tenne...
Nem erdekes, tudjuk, hogy kik vannak az elen, "odafont" , es tudjuk, mit csinalnak azokkal, akik meg nem ott vannak,...
RonaGyuri
@karma1: s tegyük hozzá, hogy a törvényes rend szerint a nyugdíj nem fizetség, hanem megélhetési biztosítás, ami nem utólag, mint a fizetés, hanem előre lenne fizetendő!!!
Desischado
Bár így nyernék a lottón, ahogy ezt tudtam! Nincs most választás, lehet kérem oszolni!
karma1
@RonaGyuri: Sajnos, hogy nem igy van - ugy fizetik, mintha meg kellene dolgozni erte, mint jovedelem jon a haztartasba.
De nem szabadna igy lennie , ahogy Te is mondod...
papa.49
Nem is azzal van a baj, hogy a postás hamarább kiviszi a nyugdíjat, csak akik bankszámlára kapják azoknak bőven ráérne normálisan 12. utalni ENNYI !!!
herczeg0210
Hülyék vagytok, mi ebben a "jó hír"? Előbb fog elfogyni aztán éhen dögölhetsz január 12-ig! EZ NEKTEK A JÓ HÍR?
Eriksson
Aki attól tart, hogy január végéig nem húzza ki a decemberi nyugdíjjal, az adja oda a szomszédnak megőrzésre, és csak akkor kérje vissza amikor egyébként ott az ideje.
Nem veszitek észre magatokat, hogy hülyeséget beszéltek? Mintha legalábbis nyugdíjmegvonásról lenne szó, úgy jajgattok.
Aki meg nem tudja beosztani a pénzét az úgy jár, mint @herczeg0210: "Előbb fog elfogyni aztán éhen dögölhetsz".
Eriksson
@karma1: tegnap 23:40 Megint jól kitettél magadért. Mit mondanál, ha még érdekelt is lennél?
karma1
@Eriksson: Azt hiszem, nem szoltam hozzad, sot. Masodszor, honnan tudod, hogy nem vagyok erdekelt? 28 evet dolgoztam, adoztam otthon. Az mar mas kerdes, hogy nem fogok otthonrol egy filler nyugdijat sem igenyelni, mert tobbe kerulne a leves, mint a hus. Ettol fuggetlenul a csaladom 95 %-a otthon el, a kora miatt erintettek sokan, es az oszes baratom is otthon el, es szinten Ratko gyerekek voltak - tehat erint a dolog, meg akkor is, ha ez neked kurvara nem tetszik.
Egyebkent pedig ne szemelyeskedj, hanem a CIKKHEZ probalj meg hozzaszolni.
Persze azzal meg minden rendben van szerinted, lasd a hulye velemenyedet 10.22-kor. MInt mar irtam, a 65 eves tanar baratnom kap 49 500 forintos nyugdijat, mert az utolso 15 evben csak a vak mamajat tudta apolni havi kokemeny 26 000 forintert, 24 oraban, 7 napon, es egesz even keresztul. Ha fizetnie kell a lakbereert, az aramert, gazert, a vonalas telefonert, kajaert. a gyogyszereiert - hiszen a 15 eves kokemeny szolgalat a mama mellett az o egeszseget is felorolte - akkor megis mi a jo edesanyjat tudna ebbol a penzbol "megsporolni"??? Majd megadom az elerhetoseget neked, hogy kozvetlenul tudjal neki ilyen okossagokat tanacsolni, mint amilyen baromsagokat itt elhintesz. Raadasul o volt az az ember, aki sohasem politizalt, meg ezt a rendszert sem szidta sohasem, de ma'ra mar obenne is elszakadt a cerna.
Ha lehet, kimelj meg a szemelyeskedesedtol, en a CIKKHEZ szoltam hozza, nem masokrol alkottam velemenyt. Ugyhogy coki.
Eriksson
@karma1: "Hogy rohadna ratok a borzokni, foleg rad, te szemet novak! Azt is tegyetek rogton hozza, hogy viszont igy sokkal tobbet kell varni majd a januari nyugdijra, es a januar egyebkent is mindig hosszabbnak tunik a nagy koltekezesek utan.
Szemet, cinikus bagazs, lehetne keszulodni a bortonevekre... "

Annyira cuki ez a kis véleményed, hogy nem álltam meg szó nélkül. Bocsásd meg a tahóságom.
Eriksson
@karma1: Mellékesen megjegyzem neked, hogy én is nyugdíjas vagyok, én is évek óta december közepe előtt kapom meg a járandóságom, ami egyébként más hónapokban 20.-23.-a körül esedékes. De még egyszer sem akartam éhen halni, amiért csak január végén jön a következő. És tudod, hogy miért? Mert be is lehet osztani, hogy kitartson a következőig.
De neked nem ez jut eszedbe először hanem az, hogy ez egy újabb alkalom a szitkozódásra, a mocskolódásra, mert mi is lenne veled, ha nem ezt tennéd? Beléd fagyna a szusz.
Nessy
@Eriksson: Könyörgöm, ezt a "beosztást" ha lehet, ne meséd el egy kis nyugdíjasnak, hiszen állandóan azt csinálja. Nem mindegy ám több százezer forintot "beosztani", vagy a minimálbéres ledolgozott évek után megállapított 75 ezer forintot, különösen egyedül.
Eriksson
@Nessy: Szerintem mindegy, hogy mennyi az a kis nyugdíj, így is úgy is be kell osztani. Ezt főleg ők tudják legjobban akik benne vannak, hogy az a kis pénz egész hónapra szól, pont úgy mint máskor.
Akinek viszont magas a nyugdíja, annak se biztos, hogy kitart januárig. Mert több pénz, több költekezésre csábít. Minden csak hozzáállás kérdése,
karma1
@Nessy: Hagyd, en mar hagyom a fenebe,... El sem tudom kepzelni, hogy valaki ennyire ne tudjon szamolni. Ha valaki teljesen egyedul el, se testvere, ferje, gyereke, vagy mas felmenoje sincsen, csak a 94 eves edesanyja, akit a leheto legnagyobb szeretetben lat el a nap huszonnegy orajaban, es ez az ember kap 49 500 forintot, viszont minden szamlajat igyekszik idore kifizetni, akkor mi a gyaszt tudna beosztani? A gaz futesi szamlaja mar 30 ezer korul van, mert a mamaja +25 fok alatt fazik, hiszen mar pocsek a keringese, a baratnom meg nem gyozi biztositani neki a meleget, a gyogyszert, a jominosegu etelt, mert mar nem bir mindent megemeszteni, es hat mindkettojuknek a gyogyszer, meg a PELENKA! amit receptre kell kiiratnia es ami igy is horribilis osszegbe kerul...
En mar nem foglalkozom Erikssonnal, mint a falrahanyt borso, annyit ernek nala az eszervek.
Hat nem kivanom neki, hogy hasonlo helyzetbe keruljon az eletbe, mert eljohet az az allapot az en kivansagom nelkul is. Sot, el is jon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.