A Fidesz néppárti frakciója elutasítja a humanitárius vízumok bevezetését, mert az "elképezető, abszurd és veszélyes" – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő Brüsszelben magyar újságíróknak adott nyilatkozatában hétfőn.

Gál Kinga: a Fidesz néppárti frakciója elutasítja a humanitárius vízumok bevezetését
Fotó: MTI/Európai Parlament/Michel Christen

A képviselő elmondta, az EP szakbizottságának javaslata előzetes biztonsági szűrés és menekültügyi eljárás lefolytatása nélkül engedni a migránsokat az unió területére. Vízumot ad, hogy mindezen eljárásokat majd a tagállamokban történjen meg – közölte.

"Látjuk, hogy aki már bent van, legyen az veszélyes ember, migráns, illegális, vagy gazdasági bevándorló, azt az unió nem tudja visszaküldeni, tehát már itt marad. Mindez abszurd és biztonsági szempontból is aggályos"

- fogalmazott.

Emellett "ezresével fogják megrohamozni" az egyes konzulátusokat a vízumkérők, amely rendkívüli terhet ró majd a tagállamok unión kívüli országokban működő külképviseleteire – vélekedett.

"A józanésznek mond ellent, amikor ilyen kezdeményezéssel áll elő a parlament" – hangsúlyozta.

A képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Parlament migránspárti politikusai mindenáron

"le akarják nyomni" az EP egészének torkán a kezdeményezést annak ellenére, hogy egyszer már elbukott a javaslat. Döbbenetesnek nevezte, hogy a szöveg megváltoztatása nélkül a szakbizottság újra szavazásra tűzhette a dokumentumot.

"Mindez azt mutatja, hogy megvan a kreativitás azokban, akik mindenáron be akarják hozni a migránsokat Európába. Mi csak azt tudjuk mondani, hogy ellene vagyunk, mert ezt az egész helyzetet elképesztőnek és abszurdnak tartjuk" – tette hozzá Gál Kinga.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) hétfőn megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést, ezt követően az EP plenárisa még december közepe előtt, Strasbourgban megszavazhatja a javaslatot.

Amennyiben a 37 támogató, 10 elutasító szavazattal és három tartózkodás mellett megszavazott határozatot az EP plenáris ülésén is elfogadják, az EP felszólítja az Európai Bizottságot, hogy áprilisig tegyen javaslatot a védelmet kérő személyek legális beutazási lehetőségeit megteremtő közösségi jogi keret kialakítására, olyan humanitárius célú vízum létrehozására, amely lehetővé tenné a menedékkérelem benyújtását az ezt önként vállaló EU-tagállamok unión kívüli külképviseletein.

Az elfogadott javaslat szerint a humanitárius vízumot kiadó államok lehetővé tennék az érintettek belépését a területükre kizárólag a menedékkérelmük benyújtása céljából. A tervezett rendelet azonban nem kötelezné a tagországokat ezek kiadására, csupán közös keretet hozna létre az így eljárni kívánók számára.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tényleg. Gruevszki itt van még Magyarországon vagy már lelépett?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Tényleg. Gruevszki itt van még Magyarországon vagy már lelépett?
mackoka46
Ezek tárgyalóképtelen mameluk bohócok, nem mellesleg nem európai gondolkodásúk, embertelenek, végtelenül buták és gonoszok.
Nessy
@human: Ugyanúgy lelépett, mint a kötvényesek, a kopt keresztények, a "kopogtatók". Nem gondolják a fidesz képviselők, hogy egy hangyafülnyit hiteltelenek? Imádom a keresztény lelküket!
Gauntlet
Férgek vagytok. Iránt azok se legyen senki humánus! Szörnyek!
justhpeter
@Nessy: Én még a fideSS-kdnp-ben nem láttam tisztességes keresztényt. Seggnyalót igen, de azoknak semmi közük a kereszténységhez. Pénzéhes, címeres gazember valamennyi.
1magyar
A migrisimogatók adják meg nevüket, címüket és a lakásukba jelentsék be hozzátartozóként a migránsokat!
Ekkor lennétek hitelesek a migrisimogatásban. Egyébként csak fotelhuszárként más farkával veritek a csalánt.
Felelős vezetők pedig nem engedhetik meg az idevonuló afrikaiak eltartatását a népükkel!
kereső
@justhpeter: Jezus, bizonyára kiűzné mindet,még a templom környékéről is.kdnp-fideszestől mindegyiket.
Nessy
@1magyar: Kivéve, ha van elég pénze! Akkor jöhet kém, terrorista, köztörvényes bűnöző! Ne légy már ilyen álságos!
kereső
@Nessy: Nem álságos. Ő ilyen. Ez neki szent meggyőződése- az ellenkezőjét akkor sem hinné el,ha orbán mondaná. Vagy annak mégis?
1magyar
@kereső: Ez annyira kézenfekvő, hogy nem a ti zsebetekből akarjátok fizetni a migriket hanem más dolgozó emberekkel, vagy szoc. ellátásokra jogosultakkal - persze ha elveszik tőletek is akkor meg kiabáltok.
Kapjatok már a fejetekhez, nem a parlamenti nem dolgozók és vezetők fogják őket eltartani hanem az átlag embertől veszik el.
Bár lehet, hogy a vezetők megnyirbálása is elkezdődik...
kereső
@1magyar: Kedves! Ha értenéd amiről a disputa szól, nem mondanál hülyeséget. Ne haragudj,de ez annyira nem gondolkodásra vall részedről,hogy nem is tudok mit irni rá-anélkül,hogy meg ne sértselek,amit nem akarok. Az a baj,hogy mint minden másban a magyar kormány hazudik, és mert nem olvastok-ill.nincs más tájékozódási lehetőségetek mindent elhisztek. Mert ma Magyarországon ismét az a helyzet,hogy csak és kizárólag a kormány által sujkoltak jutnak el az,mberek tömegeihez,mint az átkosban.Próbálj már meg a neten tájékozódni egy kicsit.
1magyar
@kereső: Én minden nap a neten tájékozódok, sőt itt a Propin is. Miközben az életben tapasztalt dolgaimat összevetem a propagandával.
kereső
@1magyar: akkor,ha ez igy van- hol találkoztál pl. Magyarországon migráncs-élősködők tömegével? De tényleg? Mert én eggyel sem találkoztam. A franciák,németek,olaszok ,meg megpróbálják kezelni a helyzetet, amiből -mármint a helyzet megoldásából, és humánus kezeléséből a mi kormányunk kivonult minden szinten, sőt ahol tudott betartott-vétózott.Erről olvashattál itt is. Szűrd az információkat-és gondolkodj. Te is ahhoz a nemzedékhez tartozhatsz,akik tudtak anno a sorok között is olvasni- most sajnos oda jutottunk,hogy lassan már sorok sem nagyon lesznek,csak és kizárólag kormányszócső.
CsipkeRózsa
Gál Kinga szerint"Mindez azt mutatja, hogy megvan a kreativitás azokban, akik mindenáron be akarják hozni a migránsokat Európába."

Nem a behozatalukról van szó, a helyzetet kell megoldania az EU-nak.
1magyar
@kereső: Bolondok lennének a migránsok havi 30 ezerért itt élni mikor németeknél 15-ször annyit kapnak és ott még majdnem büntetlenül ölhetik is az őket eltartókat.
Itt csak át akarnak menni a gazdag országokba azok meg ha itt regisztráltak visszatolhatnák a leghülyébbeket. Ha hagynánk.
kereső
@1magyar: maj @kokopelli-tkérdezd meg,hogy mi van németben-ő első kézből tájékoztat.Tudod,lát,hall,tapasztal-mert ott él.
wagabund
..."Gál Kinga: a Fidesz néppárti frakciója elutasítja a humanitárius vízumok bevezetését"...

ha ezt többségi szavazatokkal ránkerőlteti az unijó, akkor Orbán mit csinál?...mert kérem akkor baszhattyuk a kerítést, a konzultációt, az óriásplakátokat, a határvédelmet, mert a migráncsok vízummal jönnek...mint szarra a legyek...

mi meg térdelhetünk imához

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.