Jövőre a horgászengedélyek kiváltásához is szükség lesz az adóazonosító jelet igazoló okmányra – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

Jövőre a horgászengedély igényléséhez is kell adóigazolvány

Fotó: Pixabay cco

Az adóhatóság azt ajánlja a horgászoknak, hogy időben ellenőrizzék az adóigazolványukat, vagy igényeljenek a NAV honlapjáról letölthető, nyomtatva és ügyfélkapun keresztül is benyújtható T34-es adatlapon adókártyát.

A papírokat személyesen vagy postán is el lehet juttatni az adóhatósághoz, illetve a kormányablakokban működő NAV-ablakokban is benyújtható.

Az első adókártyák kiállítása ingyenes, de nem kell fizetni adatváltozás miatti cserénél és akkor sem, ha az igazolványt ellopták.

Más esetekben az igénylőnek háromezer forintot kell fizetnie az adóigazolványért.

A NAV az igényléstől számított 15 napon belül postázza a kártyákat, de szükség esetén helyettesítő igazolást is készít azokról

- olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Minden halból 15%-t el kell küldeni a NAV-nak és ők továbbítják a költségvetésbe? Na, szegény Durbincs, még farka sem marad a végére!
Cicamama55
Szeptember óta ezt minden horgász tudja, mindenhol hirdették, ez nem új hír! :((( Már az első napokban regisztráltunk, kifizettük a kártyák díját, de a mai napig még nem kaptuk meg...Na ez hír, hogy 3 hónap alatt még nem készültek el az első példányok!
ila51
hátha kifogjuk az aranyhalat ... kívánhatunk ?
ovi pecázik , belecsusszan , de nem tud úszni , kapálódzik ...Pistike odaúszik , kimenti ...hát tudod ki vagyok én ? amiért kimentettél egyet kívánhatsz -- Na , jó , apámnak el ne mondja !
Lepényleső
Ezekhez képest a Gestapo,a KGB,a Securitate, az ÁVH csak papás-mamás?
nezelodo
Hehe, ahogy elnézem, hamarosan a portákon lévő kutakra is ki kell váltani a működési engedélyt, úgy 100-150 ezerért. Ha a falusi ember erre a hírre sem találja meg a düledező pajtában a rozsdás vasvillát, akkor nincs miről beszélni.
Nessy
Minden halból 15%-t el kell küldeni a NAV-nak és ők továbbítják a költségvetésbe? Na, szegény Durbincs, még farka sem marad a végére!
nezelodo
@Nessy: Nem kell felesleges utat bejárni a halnak, vigyék egyenesen felcsutkára, nehogy a hosszú úton ellopják, vagy megbüdösödjön...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.