Olyan gyermekgyógyászati ellátórendszer épül ki Magyarországon 2020-2021-re, amely Európa számára példa lehet – közölte az emberi erőforrások minisztere kedden a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksürgősségi részlegének átadásán.

Kásler Miklós hangsúlyozta:

a kormány politikájának középpontjában a család áll, a család igazi értelme pedig a gyermek.

Ezért tartja fontosnak a gyermekgyógyászati fejlesztéseket és az ellátórendszer hálózatba szervezését.

Kásler: Európa számára példa lehet a kiépülő új magyar gyermekgyógyászati ellátórendszer

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Tamás László János, a kórház főigazgató főorvosa kíséretében a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksürgősségi részlegének átadásán 2018. december 4-én. MTI/Krizsán Csaba

A 14 milliárd forint összköltségű projekttel a gyermektraumatológiai és gyermeksürgősségi ellátás országos ellátórendszerét építik ki Magyarországon.

A központot Budapesten, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben alakítják ki, az öt regionális alcentrum pedig Győr mellett Pécsett, Szegeden, Debrecenben, illetve Miskolcon működik majd.

Tamás László János, a győri kórház főigazgatója elmondta: a gyermeksürgősségi részleget az öt éve kialakított, a gyermekellátás különböző területeit – gyermekintenzív osztály, gyermeksebészet, gyermekosztály és koraszülött-ellátás – összefogó épület földszintjén, közvetlenül a központi sürgősségi osztály mellett alakították ki, mintegy ötszáz négyzetméteren.

A 325 millió forintból a projekt részeként megvalósult gyermeksürgősségi részlegen tágas várótermet, három vizsgálót és egy három-négy gyermek számára 24 órás megfigyelést biztosító kórtermet építettek ki, valamint a kórház saját költségvetésének terhére 120 millió forintból egy műtőt is felszereltek

- tette hozzá a főigazgató.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere az egészségügyi dolgozók magas szintű munkáját méltatva üdvözölte a kormány, a helyi önkormányzat, a kórházi szakma és a vállalkozások összefogásával megvalósult fejlesztést. Hozzátette: a gyermekháziorvosi szolgálat működtetőjeként az önkormányzat igyekszik még jobban összehangolni a munkát az új gyermeksürgősségi részleggel.

Sérülések miatt Magyarországon évente 35 ezer gyermek kerül kórházba, és 470 ezren szorulnak ambuláns ellátásra.

A 14 milliárd forintos országos projekt során egységes szabályrendszert és protokollt alakítanak ki a gyermeksürgősségi ellátásra.

A fejlesztés a mentőszolgálattal összehangoltan működik majd, így

a súlyosan sérült gyermekek az ország bármely pontjáról 90 percen belül hozzájuthatnak az állapotuk szerint szükséges lehető legjobb ellátáshoz.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Mondja mindezeket az a Kásler. aki nemrég rúgta ki a gyermekgyógyászati szakképesítésű egészségügyi államtitkárát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Már megint van pofája kábítani az embereket, miközben egy igen fontos intézményt bezárnak-jaj! bocsánat!- felfüggesztik a működését a Honvéd kórházban! Ez egy lelkiismeretes vezető!? Először b+ oldjátok meg az ellátást, aztán jöhet a melldöngetés, bár az sem ízléses dolog! Le van szarvasbőrrel takarva a propagandátok, ha az unokáimat magánrendelésre viszik, hogy időben kapjanak ellátást. Egyébként is egészségügyi miniszter kellene, nem pedig egy kalandor, mert aki ezt a kvatyvaszt elvállalja, az nem más!
Nessy
@papa.49: nem, minket tesz lóvá! Csak az a baj, hogy mi sem szólalunk meg!
papa.49
@Nessy: DE megpróbálja, és a sok sötét el is hiszi neki a hazugságait !!!
kokopelli
...mindezek ellenére ajánlom a gyerekeseknek,hogy a nyugati határszélre költözzenek!
Biztos ami sicher!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.