Harminc nappal meghosszabbította Czeglédy Csaba letartóztatását a bíróság – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Szanka Ferenc elmondta:

a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy látta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint megállapította, hogy Czeglédy Csaba többször is megpróbálta meghiúsítani az eljárást.

A csoportvezető ügyész közölte, a gyanúsítottal és társaival szemben a törvény biztosította legrövidebb határidőn belül vádat emelnek.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédy Csabát tavaly júniusban vették őrizetbe a pénzügyőrök, majd került előzetes letartóztatásba. A politikus március elsején, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt.

Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztését követően egy másik bűncselekmény – gazdasági csalás – gyanúja miatt újra őrizetbe vették.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma – miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely 

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A legnagyobb ,,vétke,, hogy a dk.val, meg az mszp. vel ügyvédként kapcsolatban állt, és hiába erőlködtek a fiúk a kurva életbe se vallott eddig a Gyurcsányra, na ez a legnagyobb bűne !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A legnagyobb ,,vétke,, hogy a dk.val, meg az mszp. vel ügyvédként kapcsolatban állt, és hiába erőlködtek a fiúk a kurva életbe se vallott eddig a Gyurcsányra, na ez a legnagyobb bűne !!!
Gauntlet
Remélem egyszer a repülős minivel is így tesztek !
bencemacska
@papa.49: De Magyarországon demokrácia van!
Nessy
Ez a "legrövidebb idő"? Jézus Mária! Mennyi a hosszabb?
nezelodo
A kilencvenes évek végén egy pápai fideszes önkormányzati képviselő gazdasági bűncselekményei miatt nem volt ekkora felhajtás, pedig őt el is ítélték. Aztán angolosan távozott. Sok év múlva az Interpol "segített neki a hazautazásban". Gondolom elég kínos lehetett a fiatal demokrata párttársainak, azért nem hallottunk róla azóta sem.
lusta
Hát ez megint qrva sokba fog kerüni az adófizetőknek.
Tracymika
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
wagabund
@papa.49: Jobban félnek tőle, mint Gyurcsánytól...A legnagyobb vétke, hogy okos, ügyes, dörzsölt ügyvéd, aki a hiradóképeken sem takartatja el az arcát, csak jókedvűen mosolyog...

valamit tudhat az ipse...
kereső
"a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy látta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint megállapította, hogy Czeglédy Csaba többször is megpróbálta meghiúsítani az eljárást."
Azért már valami újat is kitalálhattak volna.A Czeglédy cég vagyonát lenyúlta a szombathelyi önkormányzat egyik fideszes képviselője, a diákszövetkezetek kósának és a Meló-diák felügyelő bizottsági tagjának és jogászának dolgoznak-tehát a piac is oda van.Akkor hogy is ismételheti a bűnt?Többször megpróbálta meghiúsiatni az eljárást? Hogy?Amikor hónapok teltek anélkül,hogy bárki a nyomozó hatóság részéről megszólitotta volna.Hacsaknem a "kamu" tv2-s hamistanúra hivatkozva állitja ezt az ügyész.Amúgy meg már szeptember elején több gyanúsitott kapott olyan levelet a nyomozó hatóságtól, hogy a nyomozás befejeződött. Érdekes,hogy azóta sem tudtak sort keriteni a vád benyujtására. Persze tudjuk jó munkához idő kell.A rossz-hoz meg még több.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Nahát! Nahát! Mégse engedték el?"

Nahát! Nahát! Éppen 1,5 éve képtelen a nyomozóhatóság, az ügyészség vádat emelni ellene!
Mivel nem vall Gyurcsányra, s még valami bizonyítékkal is rendelkezik az orbán-maffia ellen, ezért a "mégse engedték el"!
CsipkeRózsa
@Gauntlet: Ez a "repülős mini" nagyon jó elnevezés.
kissé felnőttem
érdekes mennyire rettegtek egyetlen embertől szar lehet nektek
human
Nekem az tetszett ebben az ügyben, hogy meghirdették, hogy várják a károsultak jelentkezését és annyira kevesen jelentkeztek, hogy meg kellett hosszabbítani a határidőt.
papa.49
@wagabund: Igen és kurva sokba fog ez a népnek kerülni, mert az ügyvéd csak kifogja perelni az állammel szemben a kártérítését, azt meg mindannyian fogjuk fizetni, az okos fütyiszes törvény miatt !!!
F_Viktor
@human: Írod:
"... annyira kevesen jelentkeztek, hogy meg kellett hosszabbítani a határidőt."

S ők csak azért nem lettek kifizetve, mert zárolta a hatóság Czeglédy cégének a bankszámláit.
nezelodo
@human: A károsultak jelentkezésénél csak az ügy haszonélvezőinek jelentkezése lenne érdekesebb, magyarul, azoknak a dakotáknak lenne érdekes tudni a nevét, akik részére megtörtént a vagyonelkobzás, bírósági ítélet nélkül. Remélem ilyen precedensre hivatkozva veszik vissza ezektől is az elrabolt közvagyont, ha eljő az idő.
terlasz
Ezek a ganajtúrók így állnak bosszút minden olyan emberen, akik veszélyeztetik a hatalmukat, az ország kirablását. Sebaj, a saját törvényeik szerint így is legitimek!
Desischado
Nincs valami megoldás, hogy kiszabaduljon? Mert ha ez nem koncepciós per, akkor hátsó bejáratú prosti legyek valamelyik Thaiföldi bordélyban! Czeglédy nem tud felhasználni valamit ellenük?
desiro
"Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben."
Azt felejtették, hozzá tenni, SIKERESEN ez böki a fideSS csürhe szemét.
nezelodo
@desiro: Hát bizony nem abból a halom könyvből tanulta a szakmát, amit elkoboztak tőle a sitten a "tudás alapú társadalom" szószolói, és nem is mezítlábas jogszociológus az ürge. Sok borsot tör még a kis bosszúéhes vezér orra alá, hacsak nem pottyan a teájába egy kis egzotikus valami...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.