A kormány szerint a Munka törvénykönyve tervezett módosításának az a célja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől a bürokratikus akadályokat le kell bontani – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden.

A kormány ennek érdekében két pontban tartja szükségesnek a jelenlegi szabályozás módosítását

- áll a tájékoztatási központ közleményben.

Az egyik módosítás arra terjedne ki, hogy a munkavállaló a megfelelő garanciák keretei között további munkavégzésre kapjon lehetőséget, ezzel biztosítva magának magasabb jövedelmet.

Ehhez a kormány javaslata szerint mindig a dolgozó beleegyezése szükséges.

A másik módosítás szerint a túlórák havi kifizetése mellett – kollektív szerződés rendelkezése alapján – a munkaidőkeret 36 hónapra is elrendelhető, ezzel is biztosítva a munka rugalmasabb megszervezését, amennyiben a munkáltató és a munkavállalók képviselői erről szerződésben megállapodnak.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ez a hülye világ a Lajtán túl valahogy másképp működik. Ott a tisztességes munkáért tisztességes bért fizetnek, jóval többet, mint idehaza, holott a melós ugyanabban az Audiban dolgozik, csak egy másik országban. Ugyanmár, magyarázza el valamelyik rabló a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunkból, miért kell hullára melózni magát az embernek, hogy megélhessen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
hát megint azok pofáznak akinek a munkáról fingjuk nincs, se a munkaidőről
Másfél két milliós fizetésekkel elbohockodni akár a parlamentben sem restelli egyik sem,
sem egyéb településvezetős, bankár, stb. beosztásokba 4-6 milliós havi BÉRÉRT
Petőfi megirta a Föltámadott a tenger-t Nektek !!! mert kettőn áll a vásár, az ur meg a gálya vagy a gályáztatók meg a rabszolgák na de ha ez borul Akkor kinek lesz sza,,,,
URAK max nektek 600, ezer már elment elmegy a második 600 e. is
durbincs
Ploestbe a bányába ily rettenet sok a túlóra ? soros tata a még állja , de munkavédelmi ?... s bakkancsot se adják már kihordásra ?
vacsi
Jó, aki akar, dolgozzon orrba-szájba, de kifizetni fizessék ki az adott hónapban! A munkaidőkeret kibúvó a munkáltatóknak. A 36 hónapos munkaidőkeret, meg az évi 400 túlóra - ennyire rossz még a kongói rabszolgák helyzete sem volt, Lipót belga király alatt!
simmering73
@durbincs: Maga van in Ploesti kalap fasz ánuszban túró a még ájja. Üdvözletem annak a csálén pislogó értelmifogyatékos apádnak, hogy inkább vert volna a falra, most nem makognál itt. Virágot vittél már Algernonnak (mielőtt végképp elhülyülsz).
durbincs
@simmering73: az Ákkcentusa ,szerencsétlen ,az Ákkcentusa ,ha nem érzi,mért beszéli ?
Eladott Ország
Akkor nem azért kell a túlóratörvény, mert sok aktív dolgozó elhagyta ezt az orbáni földi paradicsomot és nincs munkaerő?
Akkor nem azért kell a túlóratörvény, hogy a magyar dolgozó továbbra is szarér-hugyér dolgozzon Európában?
Akkor nem azért kell a túlóratörvény, hogy a kormány kiszolgálja a multikat, a magyar dolgozó kárára? Ja, nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.