A kormány szerint a Munka törvénykönyve tervezett módosításának az a célja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől a bürokratikus akadályokat le kell bontani – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden.

A kormány ennek érdekében két pontban tartja szükségesnek a jelenlegi szabályozás módosítását

- áll a tájékoztatási központ közleményben.

Az egyik módosítás arra terjedne ki, hogy a munkavállaló a megfelelő garanciák keretei között további munkavégzésre kapjon lehetőséget, ezzel biztosítva magának magasabb jövedelmet.

Ehhez a kormány javaslata szerint mindig a dolgozó beleegyezése szükséges.

A másik módosítás szerint a túlórák havi kifizetése mellett – kollektív szerződés rendelkezése alapján – a munkaidőkeret 36 hónapra is elrendelhető, ezzel is biztosítva a munka rugalmasabb megszervezését, amennyiben a munkáltató és a munkavállalók képviselői erről szerződésben megállapodnak.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ez a hülye világ a Lajtán túl valahogy másképp működik. Ott a tisztességes munkáért tisztességes bért fizetnek, jóval többet, mint idehaza, holott a melós ugyanabban az Audiban dolgozik, csak egy másik országban. Ugyanmár, magyarázza el valamelyik rabló a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunkból, miért kell hullára melózni magát az embernek, hogy megélhessen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Ez a hülye világ a Lajtán túl valahogy másképp működik. Ott a tisztességes munkáért tisztességes bért fizetnek, jóval többet, mint idehaza, holott a melós ugyanabban az Audiban dolgozik, csak egy másik országban. Ugyanmár, magyarázza el valamelyik rabló a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunkból, miért kell hullára melózni magát az embernek, hogy megélhessen.
Tracymika
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
justhpeter
Most válik világossá, hogy mennyit érnek a hazai szakszervezetek.
tudode
Na emiatt JÁRULJANAK kézcsókra azok, akiknek köszönheti az ország ezt a galerit, amely kb. két millió hazai választó voksából a MINDENRE HATÓ a répájával 2/3-ot varázsolt az ILLEGITIM TELJHATALMÁT megjátszva!
.
Prózai, de már a KÖZÉP KOROSZTÁLY is belegebed a másod-, harmadállás terheibe. Ezek után be kell érniük azzal, hogy majd HÁROM ÉV MÚLVA hozzájuthatnak a TÚLÓRA LÓVÉHOZ, és a nap "csak" 24 órából áll, több ÁLLÁS VÁLLALÁSÁRA nuku idő, mert Lázár megmondta, hogy az EMBERTELEN túlórázás előszeleként, hogy
.
----- Lázár: Közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek
hirtv.hu/ahirtvhirei_adattar/lazar-kozmunka-mellett-nincs-idejuk-lopni-az-embereknek-2443748
.
Ebben a kontextusban NEM LESZ IDEJÜK másodállást vállalni, miközben ŐK RÁÉRNEK zsibizni a KÖZÖSBŐL!
Gauntlet
Ilyen alávaló kormánya nem volt ennek az országnak!
tothjani
Avagy más megvilágításban aki többet akar lopni az csak akkor tud ha a célszemélynél nagyobb a bevétel és több van neki.
Hiszen így 12 munkanappal többet dolgozunk és ugye tudjuk ha december 24 ünnep volna akkor az 70 milliárdos veszteséget okozna az államnak, de 12+ munkanap az nem vesztesség !!!
papa.49
Kétszínű, aljas a kontár elkurmány hozzáállása a dologhoz, mert az igaz hogy lehet többet melózni de a fizetés a távoli jövőbe vész csupán !!!
A ,,családok évében,, biztosítják a lehetőséget, hogy a szülők még többet lehessenek távol a családtól a túlórák véget !!!
Lepényleső
...és igaza van,csak három évre előre kell tudni,hogy ki mikor akar többet keresni,- az éhbérnél.
papa.49
@Lepényleső: Na és mi a biztosíték, hogy gürizel mint a barom, és a 3. év c vége előtt kirúgnak a cégtől, a túlóráidért meg még pereskedhetsz is !!!
lusta
@papa.49: Ez a jobbik eset. Mi van, ha felszámolják a céget?
creativehun
" aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől a bürokratikus akadályokat le kell bontani" Ez tényleg ennyire hülye??? Egyrészt nem úgy akarnak többet keresni ,hogy a munkahelyen élik le az életüket...másrészt..nincs az a normálisan gondolkodó ember aki most bevállalja,hogy látástul-vakulásig dolgozzon...aztán maaajd...36 hónap múlva kifizetik...vagy nem..attól függ! Mutasson nekem valaki egy..csak egyetlen egy dolgozót aki szerint ez így oké...Ő ezt szeretné!
Hellcat
Hmmm szóval az mondja, hogy aki többet akar keresni az dolgozzon többet aki soha a büdös életében nem dolgozott versenyszférában...ráadásul a saját fizetésüket maguknak szavazgatva emelik meg. Na elmegy ám a fidesz a szavazóival együtt a jó kurva anyjába.
Desischado
@Hellcat: A szivemből szóltál! Érdekes, most hol vannak a trollok?! Most kéne vartyogniuk! Ilyenkor bezzeg kuss van! Felháborító, hogy ezt olyanok csinálják, akik még életükben egy napot sem dolgoztak! Íme, a modern kori rabszolgatartás, á la fidesz módra. Hogy rohadnának meg elevenen, a szavazóikkal együtt!
Hellcat
@Desischado: Az a durva, hogy elsőre azt hittem, csak elterelés lesz ez az egész a Gruevszki ügyről...ekkora infantilis égbekiáltó geciséget csak ezért csinálhatnak, aztán majd ha leült az ügy (ami hihetetlen módon le is ült...) majd visszavonják...DE NEM!!! A parlamenti vitanapján sorra némítgatták le az ellenzéki felszólalókat ELŐRE KITERVELTEN és nyomják tovább a rabszolgatörvényt...mondjuk kit is zavarna ez a fidesz szavazótáborából...nyuggerek közmunkások, külföldiek, segélyből tengödő cigányok...
mackoka46
Hogy mennyire cinikusok a nemzety népnyúzó despoták.
kokopelli
@Apoca: Akkor egy-két "tagországot" a Néppártból már régen ki kellett volna rúgni!
Háromról tudok,mert volt kapcsolatom velük!Azoknál is van szabályzat,de azt felülüti
a két fél (munkaadó-munkavállaló) alkalmakkénti megegyezése szóban! Attól "olyanab-
bak" azok az országok!? (;-))
kokopelli
@lusta: ...és nem ugat,ha túlóráznia kell!A munkaadó csak akkor túlóráztat,ha jó megren-
delés libeg be az ablakon,,és az terven kívüli ! Tul.képpen egy hajóban eveznek! Odaát!!!
Nessy
@Hellcat: Azért még nem minden nyugger demens! Páran még szoktunk gondolkozni és van "nemzetellenes, hazaáruló" véleményünk.
Igaz, a kutya sem kiváncsi rá.
Macskaszem
Ez a sz@rzsák lala még olyat se látott, aki dolgozik, és az ilyen naplopó, közpénzlopó senkiházik hozzák a törvényt azokra, akik kidolgozzák a belüket. Magyarország már amúgy is Európa legótvarabb helye. Ilyen intézkedésekkel csak a kivándorlást lehet felpörgetni, a szaporodási kedvet meg lerombolni.
tudode
A koreográfiája HASONLÓ a menyup MICSODÁJÁRA! 4 hónapig, aztán egy évig, aztán NARANCSKÖDDÉ vált!
.
Ma már BAROM az, aki ASZISZI az ÁTVITELTECHNIKA mai világában, hogy képeSS elzárni az elől, akinek igénye van arra, hogy TÁJÉKOZÓDJON arról, mit is kevernek ezek a MINDENRE HATÓ, hiszen
.
Például van olyan orgánum, amely KI MONDJA a köcsögfalviról a tutit:

---- Pravda: Orbán Nagy-magyarországot akar.
.
24.hu/belfold/2010/04/27/pravda_fidesz_lenyegeben_nacionalista/
.
A XXI. században ez a HADICSEL már nem csel, hanem hülyéskedés!
.

.

.
Eladott Ország
Értjük, de változatlanul fel nem foghatjuk, hogy lehet ilyen pofátlanul hülyének nézni egy országot. December 8-án a túlóratörvény ellen tüntetnek a szakszervezetek, miután a kormány számára Magyarország és a magyar emberek az elsők, de a külföldi összeszerelőüzemeknek gazsulálni talán még ennél is elsőbb. A társadalom ilyen széles rétegei ellen még nem indított támadást a folyamatos szívatásból, zaklatásból, megalázásból, hülyének nézésből élő kormány, ezért most talán kiderülhet, még meddig kíván asszisztálni a magyar ember a láthatatlan ellenségek elleni verbális küzdelemhez, és mikor kezd ráébredni arra, hogy azzal kellene foglalkozni, ami a saját bőrére megy. Tudom, hogy a propaganda szerint a magyar kormány ellen tüntetni bűn, miközben napok óta harsányan ünneplik a párizsi sárgamellényeseket (Macron ellen tünteni ezzel szemben kötelesség), pedig ott azért egy sima üzemanyagár emelésről van szó (nálunk Tállai Andrásnak csak egy szavába kerül, és minden el van intézve), nem pedig a munkavállalók tízezrei és családjaik életének, testi, lelki épségének veszélybe sodrása. Úgyhogy szombat 10 óra.
kissé felnőttem
hát megint azok pofáznak akinek a munkáról fingjuk nincs, se a munkaidőről
Másfél két milliós fizetésekkel elbohockodni akár a parlamentben sem restelli egyik sem,
sem egyéb településvezetős, bankár, stb. beosztásokba 4-6 milliós havi BÉRÉRT
Petőfi megirta a Föltámadott a tenger-t Nektek !!! mert kettőn áll a vásár, az ur meg a gálya vagy a gályáztatók meg a rabszolgák na de ha ez borul Akkor kinek lesz sza,,,,
URAK max nektek 600, ezer már elment elmegy a második 600 e. is
vacsi
Jó, aki akar, dolgozzon orrba-szájba, de kifizetni fizessék ki az adott hónapban! A munkaidőkeret kibúvó a munkáltatóknak. A 36 hónapos munkaidőkeret, meg az évi 400 túlóra - ennyire rossz még a kongói rabszolgák helyzete sem volt, Lipót belga király alatt!
simmering73
@durbincs: Maga van in Ploesti kalap fasz ánuszban túró a még ájja. Üdvözletem annak a csálén pislogó értelmifogyatékos apádnak, hogy inkább vert volna a falra, most nem makognál itt. Virágot vittél már Algernonnak (mielőtt végképp elhülyülsz).
Eladott Ország
Akkor nem azért kell a túlóratörvény, mert sok aktív dolgozó elhagyta ezt az orbáni földi paradicsomot és nincs munkaerő?
Akkor nem azért kell a túlóratörvény, hogy a magyar dolgozó továbbra is szarér-hugyér dolgozzon Európában?
Akkor nem azért kell a túlóratörvény, hogy a kormány kiszolgálja a multikat, a magyar dolgozó kárára? Ja, nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.