Pest megyében a hívások feléhez sem érkezik meg 15 percen belül a mentő.

Az Országos Mentőszolgálat nemrégiben közzé tett 2017-es költségvetési beszámolója alapján a Népszava arról ír, hogy

a szolgálat fürgeségét jelző 15 percen belüli kiérkezések aránya tavaly már csak 64,9 százalék volt.

Pedig a kormány hozzávetőleg 15 milliárd forint uniós pénzt költött el az előző ciklusban arra, hogy a sürgős hívások legalább 90 százalékánál negyedórán belül megérkezzen a segítség.

A pénz ellenére, lassult a mentőszolgálat

A lap szerint 2014-ben még a sürgős hívások 72,5 százalékában odaértek a betegért 15 percen belül, egy évvel később már 68-69 százalékra romlott ez a mutató. Az OMSZ 2017-es költségvetési beszámolója szerint

100 sürgős hívásból már csak 64-65 esetben érnek ki 15 percen belül a sürgősségi ellátásra szorulóért,

negyedükhöz félórán belül érkezett meg a mentő, a segélykérők 9 százalékának fél óránál is többet kellett várnia.

Az utóbbi, félórán túli várakozok aránya két éve még csak hét százalék volt.

A legjobb esélyei a Győr-Moson-Sopron megyeiknek van a jó ellátásra: a hívások 79,3 százalékában 15 percen belül ott van a segítség. A legrosszabb helyzetben a Pest-megyeik vannak, itt a hívások felében sem sikerül odaérni negyedóra alatt a beteghez.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Népszava)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A mentőszolgálat valószínű azzal fog érvelni, hogy erről a beteg is tehet. Ha van jártányi ereje induljon el gyalog a kórház felé, majd felveszik útközben. Ezzel értékes perceket nyerhetnek.
cikicakk55
Az a baj,hogy 1: azt a 15 milliárd forintot Ők mondják,ellenőrizte azt valaki,hogy ténylegesen mennyi ment a mentősöknek? 2: Igaz,kicsi ország vagyunk,csak 9,5 millió lakossal,de annyira lerongyolódott mentőautókat az egész országban 15 milliárd forintból rendes mentő autóvá varázsolni lehetetlen. 3: Még ha lenne is elég mentőautó a személyzet lehet,hogy kevés lenne hozzá. 2 éve nyilatkozott egy mentő ápoló,hogy tisztán,nettó 129.000 ft-ot visz haza havonta. Erre azért emlékszem annyira,mert a fiam másodikos volt az egészségügyiben,mikor ez a riport ment.Annak az évnek a végére kellett eldönteniük,milyen szakra akarnak tovább menni. Mikor a fiam meghallotta,hogy mennyit keresnek,már nem is akart mentő ápoló lenni,pedig szinte óvodás korától tudta,hogy Ő az akar lenni. Most felnőtt sürgősségi és intenzív szakápoló,most sem keres sokkal többet,de legalább nem karambolozik a kórházba,nem rabolják ki a mentőautót és itt nem verik a hozzátartozók,vagy maguk a betegek.Most 8 napos 12 órázással 152.000 ft fizetést kapott.
Nessy
A Mentőszolgálat szerint, ha jól értem, elég a feltételeket megteremteni. Na, de pont azzal van a probléma! Nem működő tablett, hiányzó személyzet, stb.
papa.49
Ráköltöttek 15 milliárdot de vajon mire és mennyi ment ebből a pénzből valóban a mentés gyorsítására, ki tudja ???
Szerintem meg a mentősök fizetésére kellene költeni, mert az üres személyzet nélküli mentő autó nem fog senkit megmenteni !!!
papa.49
Az meg a másik a mostanitól sokkalta jobb működő rendszert szétverték a ,,központosítással,, és aki a telefont felveszi sokszor fingja sincs arról, hogy a hívó honnan a francból is telefonál, arról már nem is szólva minimum kétszer, de van hogy háromszor kikérdezik a telefonálót arról ami a mentéshez közvetlenül nem is kapcsolódik ez mind értékes idő veszteség !!!
Na de ha ,,teknővájó,, mondja meg mi legyen ebben az országban nincs min csodálkozni !!!
szalai999
---_Itt találsz meztelen 18+ lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.