Nem tartja kizártnak a CEU rektorhelyettese, hogy a jövőben kártérítési pert indítanak a magyar kormány ellen.

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese a Népszavának azt mondta: most, hogy ténylegesen is megkezdik az egyetem amerikai akkreditációjú képzéseinek áthelyezését Bécsbe, egyre kézzelfoghatóbbá válnak majd a költözéssel járó anyagi hátrányok is.

A CEU beperelheti a magyar államot

Az egyetem vezetése hétfőn jelentette be:

miután a magyar felsőoktatási törvény tavaly áprilisi módosítása nem teszi lehetővé, hogy januártól új diákokat vegyenek fel, képzéseik négyötödét Bécsben indítják meg jövő szeptembertől.

Budapesten csak a magyar akkreditációval rendelkező programjaik maradnak. Mindennek az az oka, hogy a magyar kormány több mint egy éve nem hajlandó aláírni azt az államközi megállapodást, amivel a CEU az utolsó törvényi feltételt is teljesíthetné.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Népszava)

 

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Valószínűleg meg is fogják nyerni és tetemes kártérítést kapnak. A baj, hogy nem ov.nak kell majd kifizetni, hanem nekünk adófizetőknek. De hát könnyű más farkával a csalánt verni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Valószínűleg meg is fogják nyerni és tetemes kártérítést kapnak. A baj, hogy nem ov.nak kell majd kifizetni, hanem nekünk adófizetőknek. De hát könnyű más farkával a csalánt verni!!!
cikicakk55
@Jozefina: Na ez az! Orbán könnyen szegi meg a törvényt,bár melyiket és bár mikor,mert csak pénzbírságra büntethetik. itthon börtönbe zárhatnák,de ennek két gátló tényezője is van.Egyik,hogy Polt FőügyÉsz Úrelvtárs soha nem fogja a komáját bár mire is elítélni, a másik,hogy ha itthon valami törvénytelen,akkor 1 nap alatt kitalálnak egy újat,meg is szavazzák még az nap,másnaptól meg már az az érvényes.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 09:38
Majd lesz egy másik sivalkodásod amikor a pert meg is nyeri a CEU.
kereső
A patyi féle közigazgatási biróságon?Akkorra Justicia kezét hátrakötik,hogy a mérleget ne mutathassa,a kard meg már régen nincs a kezében.
papa.49
Amíg a csutigörény lesz hatalmon biztos semmi változás nem lesz !!!
kokopelli
@kereső: A szemét már kiszúrták,hogy az elvtársak a mérleget saját maguk hiteltelenítsék?
wagabund
..."A CEU beperelheti a magyar államot"...

és akkor mi lesz? he? qurvára nincs más dolguk, mint egymást baszogatni? szarházi az egész bagázs..

a per kinek a költsége? ki fizeti a révészt?
Eladott Ország
Jó reggelt, Vietnam! Ahol Laller szerint nincs ATV, tehát nem is tudna elköltözni onnan. Nos, ugyanez érvényes a New York-i CEU-ra is, amely sosem volt Budapesten, ezért nem tud Budapestről elköltözni. Tehát a legokosabb Lajos szerint ez logikai képtelenség. Valahogy én is így vagyok ezzel. Mármint Lajossal. Logikai képtelenségnek tartom. Hogy annyi ésszel, amennyi neki van (amin egy közönséges csengeri háziasszony is villámgyorsan képes túljárni), ilyen messzire jutott. Azt már meg sem merem kérdezni ettől a szellemi Kékestetőtől, hogy ha a CEU valójában New Yorkban van, akkor mi a szarért kérték számon rajta, hogy nem tartja be Budapesten a törvényeket. A végén még összezavarnám a kupakok innen oda tologatásában e szóban forgó intelligenciahányadost. Azért gondoltam szólok, hogy Tarlós István nevű kollégája a magaskultúrában és a pallérozott műveltségben meg beszólt Bécs polgármesterének, aki viszont úgy tudja, hogy a CEU Bécsbe költözik nem New Yorkból, hanem Budapestről (vagyis de, Lajos, el tud költözni, miután Orbánék kiutálták és páros lábbal szívatták őket 20 hónapon keresztül) és üdvözölte is a tényállást.
dr. prédikátor
@Shikari: ma 9.38 ra te nemzethy fityma !!! te sem felelsz meg a Magyar emberek elvárásának!!! érted e ? te szellemi csökevény!!!
dr. prédikátor
@Shikari: hát megen meggyüttél te retek bozgor!!!hazátlan senkiházi megélhetési migráncs vagy !!!
Eriksson
Annak a 80%-nyi külföldi illetőségű hallgatónak amely az amerikai CEU-t válassza, igazán mindegy lesz, hogy Bécsben vagy Budapesten tanul. Változás a működtetésben csupán annyi, hogy a Soros-alapítvány ezentúl Bécsbe utal. A valódi CEU továbbra is Budapesten marad, az unió által finanszírozott képzés keretében működve.
KisGenyo2
Reméljük sikerül annyira elhúzni, mint ezt :index.hu/gazdasag/vilag/soros1108/
Akkor a vén tetű már nem éri meg a diadalt! ;-)
szalai999
--_Itt találsz meztelen 18+ lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Desischado
Sírni lenne kedvem, ezt a gyalázatos szégyent! A tudományt elüldözi ez a szemét, parazita banda. orbán retteg az okos embertől, neki birkák kellenek, mert azokat tudja manipulálni. Mi meg szégyenkezhetünk, és kesereghetünk, a veszteség miatt! Naná, hogy a németek meg kaptak rajtuk, azoknak van eszük! És ha perelnek és megnyerik, na, abban sem lesz köszönet. Persze, nem orbánnak kell fizetni, hanem nekünk! Ha van isten az égben, miért nem veszi már el ezt a mocsok férget?!
teuton
@Eriksson: Latom, meg mindig nehezedre esik az olvasas es ertelmezes... Na fussunk neki ujbol! Tehat ha a Becsbe költözö, magyar akkreditacioval nem rendelkezö CEU-karok -80%- diakjai külföldiek es Becsbe mennek, akkor mi problemaja is van a kormanynak velük??? Vagyis a karokkal semmi, a diakokkal semmi, akkor miert is üldözik el öket? Es az elköltözes mekkora kiesest okoz az allamkasszaban? Mert ugye a külföldi diakok kiadnak nehany forintot. A tudomanyos reputaciorol nem is beszelve...
teuton
@Eriksson: "Honnan tudhatnám én azt?" Meg kellene tanulnod olvasni!
Eriksson
@teuton: Olvasni megtanultam vagy 60 évvel ezelőtt, de ez manapság nagyon kevés ahhoz, hogy eligazodjon az ember a sokféle állítás között.
Egy biztos, az emberek 99.99 %-át nem érdekli ez a téma.
Eladott Ország
@Shikari: december. 05., 12:14; "a magyar felsőoktatási törvény tavaly áprilisi módosítása NEM TESZI LEHETŐVÉ, hogy januártól új diákokat vegyenek fel, képzéseik négyötödét Bécsben indítják meg jövő szeptembertől." Akkor miről beszélsz, hogy az egyetemnek együtt kellett volna működnie a magyar kormánnyal, te hülyegyerek!
teuton
@wagabund: Na kis analfabetam tajekozodj! De ne a kormanymediabol, ott nem fogsz talalni semmit! oOlvass utana, hany pert VESZTETT a kormany az EU-birosagon az eltelt 10 evben es hany millard forint perköltseget + karteritest kellett fizetni eddig? Kinek a penzeböl lett szerinted a szamla kiegynelitve? Na akkor ki is fizeti a reveszt? Aztan közöld mar velem azt is, hany pert NYERT a kormany?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.