Nem tartja kizártnak a CEU rektorhelyettese, hogy a jövőben kártérítési pert indítanak a magyar kormány ellen.

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese a Népszavának azt mondta: most, hogy ténylegesen is megkezdik az egyetem amerikai akkreditációjú képzéseinek áthelyezését Bécsbe, egyre kézzelfoghatóbbá válnak majd a költözéssel járó anyagi hátrányok is.

A CEU beperelheti a magyar államot

Az egyetem vezetése hétfőn jelentette be:

miután a magyar felsőoktatási törvény tavaly áprilisi módosítása nem teszi lehetővé, hogy januártól új diákokat vegyenek fel, képzéseik négyötödét Bécsben indítják meg jövő szeptembertől.

Budapesten csak a magyar akkreditációval rendelkező programjaik maradnak. Mindennek az az oka, hogy a magyar kormány több mint egy éve nem hajlandó aláírni azt az államközi megállapodást, amivel a CEU az utolsó törvényi feltételt is teljesíthetné.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Népszava)

 

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Valószínűleg meg is fogják nyerni és tetemes kártérítést kapnak. A baj, hogy nem ov.nak kell majd kifizetni, hanem nekünk adófizetőknek. De hát könnyű más farkával a csalánt verni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Eriksson: "Honnan tudhatnám én azt?" Meg kellene tanulnod olvasni!
Eriksson
@teuton: Olvasni megtanultam vagy 60 évvel ezelőtt, de ez manapság nagyon kevés ahhoz, hogy eligazodjon az ember a sokféle állítás között.
Egy biztos, az emberek 99.99 %-át nem érdekli ez a téma.
Eladott Ország
@Shikari: december. 05., 12:14; "a magyar felsőoktatási törvény tavaly áprilisi módosítása NEM TESZI LEHETŐVÉ, hogy januártól új diákokat vegyenek fel, képzéseik négyötödét Bécsben indítják meg jövő szeptembertől." Akkor miről beszélsz, hogy az egyetemnek együtt kellett volna működnie a magyar kormánnyal, te hülyegyerek!
teuton
@wagabund: Na kis analfabetam tajekozodj! De ne a kormanymediabol, ott nem fogsz talalni semmit! oOlvass utana, hany pert VESZTETT a kormany az EU-birosagon az eltelt 10 evben es hany millard forint perköltseget + karteritest kellett fizetni eddig? Kinek a penzeböl lett szerinted a szamla kiegynelitve? Na akkor ki is fizeti a reveszt? Aztan közöld mar velem azt is, hany pert NYERT a kormany?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.