Tizenkilenc új modern diagnosztikai berendezést kapnak Pest megyei és budapesti kórházak – mondta az Egészséges Budapest Program (EBP) koordinálásáért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Cserháti Péter közölte:

a négymilliárdos fejlesztés keretében három MR-, négy CT-, négy érfestő diagnosztikai készüléket, öt modern digitális röntgenrendszert és egy sugárterápiás berendezést állítanak üzembe.

Ezekkel részben az elavult berendezéseket cserélik le, részben új diagnosztikai lehetőségeket biztosítanak.

Arról is szólt: az EBP-hoz kapcsolódó centrumkórházak építési tervpályázatainak eredményhirdetése december 14-én lesz, és mára a programban résztvevő mind a 19 kórház közbeszerzési dokumentációját is eljuttatták a Miniszterelnökségre. Várhatóan így jövőre már megköthető a szerződés a nyertes pályázókkal – mondta a miniszteri biztos.

Forrás: MTI

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
az orvos a lelke mindennek. de azért megkérdezem: Pesten, és megyéjén kívül még van 18 megye. ott a proszektúrákat fejlesztik? hát persze kapnak egy egy lemosható asztalt. most úgyis hideg jön. hűtő nem is kell.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ittott
az orvos a lelke mindennek. de azért megkérdezem: Pesten, és megyéjén kívül még van 18 megye. ott a proszektúrákat fejlesztik? hát persze kapnak egy egy lemosható asztalt. most úgyis hideg jön. hűtő nem is kell.
bencemacska
@Shikari: Nem én találtam ki, de nagyon igaz!

"Az egészségügy nagy problémája, hogy átpolitizált. Tíz éve sikerült leszavazni egy előremutató, progresszív, kísérleti intézkedést, a vizitdíjat. Történelmi hiba volt, amivel egy ajtó bezárult. Politikailag jól fizetett, de az országnak sokba került és kerül még évtizedekig."
szalai999
--=-Itt találsz meztelen 18+ lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
ittott
@Shikari: megfizetném, hogy ne csacsogó vénasszonyok partija legyen egy rendelés, vagy egy "kisbeteghez" ne egész család asszisztáljon.
tudode
Ez a pár kütyü annyi, mint a halottnak a csók, ha Pest megyében (10 kórház), és a Bp-i kórházakban (legalább 60) szándékozik a neve sincs századik miniszteri biztos "is" + nem is, és nem a kütyük amortizációjának lejártát követően OSZTOGATNI!
.
www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/miniszteri-biztosok
.
Annyit ehhez NÉGY MILLIÁRDOT rábízni bárkire akkor, amikor az EÜ vagy milyen hivatal dolga lenne!
namihami
Gépeket kapNAK. Jövőidő...
Tehát nincs még valóságban a gyógyászatban, pusztán igéret. Majd az legyen a hír, amikor már üzemelnek is a berendezések.
Hiszem, ha sokan látják.
Rockxy
"a közép-magyarországi kórházak"
Szar az egész.
És mi lesz a szélsőmagyarországi kórházakkal?
Meg a balközép, jobbközép, meg az etcetera kórházakkal?
1magyar
Valahogy így kell kezdeni, mert ez a legegyszerűbb módja egy betegség kiderítésének. Csak még jó orvos is kell hozzá.
Nem kell a beteg emberekkel kisérletezgetni hónapokig,évekig a gépek gyorsan, egyszerűen szűrnek kevés idő alatt.
1magyar
@Mirabilis: Ebben igazad van, 1 vérvétel egy gépi vizsgálat rövid időn belül kideríti a bajt, nem kell küldözgetni ide-oda a betegeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.