Ezt tervezi az MSZP és a Párbeszéd.

Az MSZP-Párbeszéd népszavazást is kész kezdeményezni, hogy megakadályozza a munka törvénykönyvének munkaidő-beosztással kapcsolatos módosítását.

Az ellenzéki pártok szerint a törvénymódosítás a hatnapos munkahét, a kommunista szombatok bevezetését jelenti.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető szerdán Budapesten sajtótájékoztatón közölte, a kormány titkos paktumot köthetett a "rabszolgatörvény" miatt a multinacionális cégekkel.

A munkaerőhiányt úgy akarják orvosolni, hogy a magyar munkásokat még több munkára kényszerítik

- hangoztatta.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány állításával szemben a túlmunka vállalása nem lesz önkéntes, hiszen a már most is kiszolgáltatott dolgozóknak nem lesz majd választásuk, követniük kell a munkaadó érdekét.

Rögzítette: az MSZP küzdeni fog azért, hogy ne a multicégek, hanem a magyar munkások írják a munka törvénykönyvét.

Tóth Bertalan azt mondta, minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy ellenállásra buzdítsák a munkavállalókat, támogatják és részt vesznek a szombati szakszervezeti demonstráción is.

Kitért arra is, hogy a törvényjavaslat házszabálysértő parlamenti vitája újabb bizonyítéka annak, a Fidesz hogyan építi le a jogállamot.

Ha elfogadják a törvényt, először Áder János köztársasági elnökhöz fordulnak eljárási szabálytalanságok miatt – jelezte. Közölte, ha az államfő aláírja a törvényt, az alkotmánybírósági beadványt készítenek.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető úgy értékelt, Orbán Viktor nem tud leállni a magyar emberek kizsigerelésével, a törvényjavaslat gyakorlatilag a hatnapos munkahét bevezetését jelenti.

Bevezetik úgy a kommunista szombatot, hogy azért még fizetni sem akarnak

- hangoztatta.

Szerinte azért van szükség a törvénymódosításra, mert a Fidesz kormányzása miatt magyar fiatalok százezrei menekültek külföldre és munkaerőhiány alakult ki. Erre Orbán Viktornak és kormányának nincs válasza, az itthonmaradottakat akarja még jobban megnyomorítani – hangoztatta.

Szabó Tímea közölte, Orbán Viktor a tárgyalásból nem ért, csak az erőből, ezért mennek ki az utcára a szakszervezetekkel, a civil szervezetekkel és a magyar dolgozók millióval. Ha szükséges, népszavazást kezdeményeznek a "rabszolgatörvényről" – mondta.

Követelik az Országgyűlés elnökétől, hogy újra tűzze napirendre a vitát – közölte.

Forrás: MTI

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
orbán és kövér leszar mindenkit. (Na meg áder is) Itt már a kemény diktatúra körvonalazódik!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szalai999
----Itt találsz meztelen 18+ lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Zeta
Bíznak benne, hogy sokan fogják aláírni, megismételhetik a Momentum sikerét?
Az aláírások hatására visszavonják a Kósa féle beadványt?
Vigyáznak majd arra, hogy a Választási Bizottság mindent elutasítson!
Inkább egy ütős tüntetésben legyenek érdekeltek! Ami nem néhány halványhangú előadóból, bulizó tüntetőkről szól! Érezzék , ne csak a kormány , hanem a melósok is , hogy történik valami.
Mirabilis
Nem népszavazás kell, hanem milliók részvételével tüntetés.
nezelodo
Nem lesz itt népszavazás, majd odaküldik a választási irodába a Nemzethy Magánasszonyokat Herceghalomból, meg Tordasról a Nemzethy Kopaszok kíséretében, aztán törvényesen megakadályozzák a dakoták a népszavazási kezdeményezés benyújtását.
Nem veszi tudomásul az ellenzék, hogy van mit pótolni a tanulmányaikból, mert ők nem a maffiatanszakon végeztek az egyetemen...
Ludmilla
@Mirabilis: aktív tüntetés,komoly fenyegetéssel
Ludmilla
a pedagógus életpálya bevezetésekor a tanerők számára már bevezették a 3 havi elszámolást,24-28 heti tanórával,/természetesen ez a gyerekek között töltött idő,+felkészülés,javítás stb./A helyettesítést ,túlórát nem számolták el,mert valahogy mindig kijött a kevesebb mint 30 óra heti órakeret.Így lesz ez a rabszolgatörvénnyel is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.