A kormány az MTI-hez eljuttatott közleményében a nyomtatott média megmentésével magyarázta a döntést.

Orbán elintézte, hogy ne vizsgálódjon a versenyhivatal a Fidesz médiabirodalma körül
Fotó: MTVA

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, amelyben Orbán Viktor aláírásával megerősítette: 

közérdekből "kiemelt nemzetstratégiai összefonódásnak” minősül a négy fidesz-közeli médiavállalat (az Echo Hungária, a Magyar Idők, a New Wave Media Group és az Opus Press) beolvadása a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba.

Ez pedig azt jelenti, hogy a médiavállalatoknak már nem kell kikérniük a GVH beleegyezését a fúzióhoz.

A Népszava úgy tudja, a GVH-nak csütörtökig kellett volna eldöntenie, hogy további vizsgálat nélkül beleegyezik-e az alapítvány tulajdonszerzésébe, vagy vizsgálatot indít. Egyik döntés sem lett volna egyszerű, ha ugyanis elutasítja a kérelmet, úgy számolnia kell a Fidesz bosszújáva, ha viszont rábólintott volna, akkor "saját erkölcsi megsemmisülésével" kellett volna szembe néznie. 

A kormány az MTI-hez eljuttatott közleményében a nyomtatott média megmentésével magyarázta a döntést:

Közérdek fűződik Magyarországon a pint médiakultúra megmentéséhez

- hangsúlyozta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azzal kapcsolatban, hogy a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányításszerzését az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett.

Azt írták, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény lehetőséget biztosít a kormánynak arra, hogy közérdekből nemzetstratégiainak minősítsen egyes vállalati összefonódásokat.

A kabinet eddig huszonegyszer hozott ilyen döntést, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt érintő fúzió nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánítása tehát nem egyedi eset

- szögezték le.

A kormányrendelet "kiemelt indoka, hogy közérdek fűződik Magyarországon a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához" – fogalmaztak. Ezt a célt tűzte ki alapító okiratában az alapítvány, és "külön támogatandó, hogy ezt nem profitszerzési célzattal, hanem nonprofit alapon kívánja megvalósítani"

- olvasható a közleményben.

A kormány szerdán rendeletben közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság, a Magyar Idők Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság, a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint az Opus Press Zártkörűen Működő Részvénytársaság feletti irányítás Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány általi megszerzésével megvalósuló összefonódást.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hiszi-e még valaki, hogy ITT NEM KÉZIVEZÉRLÉS VAN???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@papa.49: Még nem kapták meg a mai direktívát a Lendvay utcából.
Fel leszünk még homályosítva, ne csüggedj!
szalai7777
---Itt találsz meztelen 18+ lányok a városodban_ : Huit.Re/Lanyok
kereső
"Szegedtől elrabolt a Fidesz egy évszázados értéket! Erre már szavak sincsenek! Először strómanokkal (Mészáros a felcsúti gázszerelő, és Andy Vajna felvásárolták a teljes magyar sajtót az adófizetők pénzéből), majd most hivatalosan is a Fidesz-alapítványa nevére vették!
Ez nekünk Szegeden azt jelenti, hogy a Délmagyarország, amely egy évszázadig a színvonal volt: József Attila, Juhász Gyula, Móra Ferenc, Gárdonyi Géza, Tömörkény István írta, mostantól a hazug, aljas Fidesz propaganda része, egy eszköze lett! Szeged elvesztett egy értéket, Magyarország elveszítette a sajtószabadságot!" Botka László
Donnawasta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
Eladott Ország
@SystemError: "És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok." (Márai Sándor.) De ezek még annál is rosszabbak. Egy vérszívó, mindenkin átgázoló, a hatalom mámorában tobzódó, primitív politikai csoport uralkodik milliókon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok