A miniszterelnök szerint Lauder a sajtószabadság korlátozását kéri tőle.

Orbán az "antiszemita" címlapról: miért a csak baloldali zsidók érdekeit védik?

"Magyarország kormánya a zéró tolerancia politikáját követi az antiszemitizmus kérdésében. Kormányom fellépése, döntései nem hagynak kétséget afelől, hogy a magyar kormány a zsidó származású állampolgáraiért teljes felelősséget érez, és gondoskodik biztonságukról. Ön és szervezete erre az egyértelmű magyar kormányzati politikára a jövőben is számíthat"

- írta Orbán Viktor miniszterelnök a Zsidó Világkongresszus elnökének; a válaszlevelet Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke juttatta el az MTI-nek.

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke néhány napja egy levélben arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy nyilvános ítélje el a Figyelő címlapján megjelent, szerinte antiszemita képet.

"Meglepetéssel olvasom, hogy Ön a szólás- és a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem. Az Ön iránt érzett minden tiszteletem ellenére sem áll módomban az efféle kéréseket teljesíteni. Ezt a levelet is csak a személyes ismeretségünk és az Ön iránt érzett tisztelet indokolta"

- fogalmazott a magyar miniszterelnök.

"Csodálkozásomat fejezem ki azért is, mert mintha az Ön tolla csak akkor találna papírt, ha zsidó származású baloldali közéleti szereplő kerül egy vita középpontjába.

Ám még sosem kaptam Öntől levelet, amikor a kormányzattal együttműködő vagy jobboldali érzelmű zsidó származású állampolgár került hasonló helyzetbe. Ennek beszédes példáit mellékelten küldöm"

- írta Orbán Viktor, aki sajtófőnöke tájékoztatása szerint a HVG hetilap és a Magyar Narancs egy-egy korábbi számának címlapját mellékelte leveléhez.

"Innen, Budapestről nehéz megérteni az Ön magyar közéletben mutatott egyértelmű baloldali-liberális elfogultságát. Magam is bizonytalan vagyok, hogy levelét politikai iratnak vagy a magyarországi zsidóság melletti kiállásként értelmezzem. Ha utóbbról van szó, akkor köszönet érte. Még ha okafogyott is" – zárta levelét Orbán Viktor.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Talán azért nem kell védeni " a kormányzattal együttműködő vagy jobboldali érzelmű zsidó származású állampolgár"-t, mert ilyent a kormány nem támad.
Viszont a baloldaliak ellen szabadságharcot folytat.
Dereng már valami, kedves fidesz-fanok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Talán azért nem kell védeni " a kormányzattal együttműködő vagy jobboldali érzelmű zsidó származású állampolgár"-t, mert ilyent a kormány nem támad.
Viszont a baloldaliak ellen szabadságharcot folytat.
Dereng már valami, kedves fidesz-fanok?
balos
Azok a mélységek ahova ez a "féreg" képes "leásni",már a földünk magját is veszélybe sodorja!
kokopelli
@Eladott Ország: melyik schegget nem nyalt még a nyugat-pakisztáni "csiszta" magyar,ame-
lyikbe utána nem rúgott bele páros lábbal! Ez egy veleszületett törzsi örökség,vagy csak úgy
jön az apukától a ridegtartással??
Edmond Dantes
@CsipkeRózsa: " Honnan lehet tudni, hogy melyik zsidó jobb- vagy baloldali. Honnan lehet tudni, hogy melyik személy zsidó?"
Orbán mindent tud.Mindent is! (Ez utóbbi székely vicc poénja)
kereső
Ha a kormány, mint orbán mondja "zéró toleranciát hirdetett az antiszemitzmus ellen",akkor ezt a "antiszemita",és egyben uszitó-és gyűlöletkeltésre alkalmas cimlapot miért védi a sajtószabadsággal. Ez a sajtószabadság megcsúfolása.
Donnawasta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok