Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat két ember ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 2017 májusában a Dózsa György úton történt baleset ügyében csütörtökön – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Vádat emeltek a Dózsa György úti gázoló ellen
Fotó: Mohai Balázs/MTI

A vádirat szerint egy 41 éves férfi,

vezetői engedély nélkül, a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen meghaladó, óránként 135-140 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés felé, ahol egy 47 éves férfi szabálytalanul, az elsőbbséget meg nem adva kanyarodott, és összeütköztek.

A kanyarodó gépkocsiban a sofőrön kívül ketten utaztak. A baleset következtében mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy a helyszínen meghalt. A másik utas a kórházi kezelés során halt meg, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje is életveszélyes, míg a gyorshajtó könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség közleményében leszögezte: a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből érkező autós nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha a másik autós szabályosan kanyarodik.

Biciklist is vert korábban

A vádiratban szerepel egy másik eset is, amely miatt a 41 éves férfi vezetői engedélyét korábban bevonták, mivel 2015-ben

elsodort egy biciklist, majd szóváltásba keveredett vele és utastársával bántalmazta a kerékpárost.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset miatt mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A másik, egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége.

Az ügy 41 éves vádlottja – M. Richárd, aki mindkét ügynek részese – jelenleg letartóztatásban van. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint járművezetéstől való végleges eltiltást indítványozott az ügyészség.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
M. Richárd már több mint egy évvel ezelőtt okozott halálos balesetet a Dózsa György úton, mégis a mai napig le-föl mászkál Budapesten. Megteheti, mert valakinek fontos az, hogy ne a rácsok mögött sínylődjön. A bíróságnak – úgy tűnik – nem volt elég az, hogy bekokainozva, jogosítvány nélkül, a megengedett sebességet sokszorosan túllépve ölt meg két embert. M. Richárd óvadék ellenében – melyet maffiakapcsolatainak köszönhetően vélhetően könnyen kifizet – hamarosan akár Pest megyét is elhagyhatja. Eközben Czeglédy Csaba továbbra is cellájában várja, hogy az ügyészség végre vádat emeljen ellene. Azután, hogy több mint egy éven keresztül az sem derült ki, hogy mégis miért kell őt szigorú őrizetben tartani. M. Richárd ugyanis – aki a mai napig szinte szabadon mozoghat Budapesten – a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottjaként 8 év börtönt kapott. A Dózsa György úti gázoló nem adót csalt, mégcsak nem is okiratot hamisított, hanem fegyvereket szerzett be a maffia számára. Ez úgy tűnik idehaza nem súlyosbító tényező, épp ellenkezőleg.
simmering73
"...ahol egy 47 éves férfi szabálytalanul, az elsőbbséget meg nem adva kanyarodott". Aki ezt megállapította, az se volt normális vagy lefizették. Ha az a betépett állat nem jön 130-cal, akkor az a másik ember úgy kanyarodik be, hogy nem is kellett volna elsőbbséget adni, mert nem lett volna kinek.
wagabund
ha nem volt jogsija, akkor ott sem lehetett volna...ez igencsak súlyosbító...

amúgy kiváncsi lennék, hogy a letartóztatásban lévő hegyomlás hány rabtársától veszi el a kosztot? mert csak a sajátja kevés e baromnagy izomzat fenntartásához...pláne recskázik is, az is energia veszteség...
Donnawasta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.