Nem indít versenyfelügyeleti eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány összefonódás bejelentése alapján, miután a Kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a tranzakciót – írja közleményében a versenyhivatal.

"Hatáskör hiányában" nem vizsgálja a versenyhivatal a fideszes médiabirodalmat
Fotó: valasz.hu

2018. december 5-én a Kormány közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak az Opus Press Zrt., az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt., a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. és a Magyar Idők Kiadó Kft. feletti irányításszerzésével megvalósuló összefonódást.

A nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített összefonódások nem tartoznak a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény hatálya alá. Az eljárás megindítására okot adó körülmény hiányában a GVH hatósági bizonyítvány kiállításával zárta le a bejelentés vizsgálatát 

- olvasható a GVH hivatalos állásfoglalásában.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hatáskör hiánya??? ezt a kifejezést a gerinctelenségre eddig még nem ismertem! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hatáskör hiánya??? ezt a kifejezést a gerinctelenségre eddig még nem ismertem! =))
tudode
Orsós, Orbán, ill. Ország Viktor 2011 óta buzerálja a médiatörvényt "is", ami miatt hazájában nem, de az EP-ben kapott rendesen a kukkantójára:
.
https://www.youtube.com/watch?v=JGE84mIls-s...
.
Olyan felzúdulást okozva a teremben, hogy még MUTOGATTAK is neki.
.
Ország Viktort az élteti, ami Repülős Gizellát, TÚLJÁRNI A ZEMBEREK ESZÉN, csak hát ő kicsiben:
.
https://www.youtube.com/watch?v=-Fv6mrG7398...
.
Valami különbség van a két KLEPTO-, és egy mániás között!
borla
Ha ez az összefonódás nemzetstratégiai jelentőségű, akkor akár meg is lehet szüntetni a GVH-t, hisz fideszes ügyekben a továbbiakban hatáskör hiányában nem fog tudni vizsgálatot folytatni, vagy talán az ellenzék erőtlen kisérletei esetére kell fenntartani, hogy majd a törvény teljes szigorával tudjon lesújtani...?
kisrigó
Dehogy fogják megszüntetni, hisz ez is csak egy ostor, amivel lecsapnak azokra, akik nem a "mi kutyánk kölykei!" Hasonlóan működnek, mint a polt vircsaft, megfelelő pofon a gaz ellenségnek! Oszt jónapot !
kereső
@RonaGyuri: mindig tanulunk valamit-ezt nevezik élethosszig tartó tanulásnak.
Donnawasta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
Madácsi Pali
Mért van még "ellenzék" az orbángyűlésben? Ellenzéki politikát már csak az utcán lehet hitelesen képviselni. A házban kérdezniük is felesleges.
Zeta
Meg mert O. V.úgy döntött , hogy. .
Semmi köze a kormanynak hozzá, nincs kormány!
SystemError
Hazaárulás, alkotmányos és demokratikus értékek teljes felrúgása(jogi értelemben is) bár az ugyanaz az, Lopás és a sikkasztás is mindennapos már ,de ne tegyünk egyenlőségjelet az EU-tól lopás és a saját hazáját meglopó féreg között. Ő mindenkit meglop és megvezet nemzetileg! :) A saját családjából maffiozót csinált, a lányából is. milyen ember, apa az ilyen? Közben csak röhög agyongyógyszerezve... Kedves jobboldali választópolgárok! Mit gondoltok mi lesz itt, ha elfogy a pénz, akkor mi jön, erőszak vagy az agresszív hazugság védelem bárki ellen? Kint felejtett létra az út szélén, kicsit több rendőrautós öngyilkosság és önmagának titkosított akták egyértelmű bizonyítékokkal..ez fog jönni a négyzeten! Csakhogy ez már nem csak a baloldaliak ellen fog szólni... Ha rámész a csajára, ha kell az autóbeállód, ha elfogyott a pénz és csak a hatalom maradt a helyi kiskirályoknak... Vizualizáljátok már ezt hazai aspektusban! : Azért megy ez az arcunkba tolva, hogy az ingerküszöbünk megszűnjön létezni (Habony master). Ennyire nem látják a jobboldaliak, hogy mi történik itt. Szerintetek korrekt úgy focizni, hogy a szabályokat az egyik fél helyzetekhez igazítja, megveszi, lefizeti, össze páva-focistáskodja?

Felolvasnád az erre vonatkozó mai propagandát és önigazolást @Shikari: ? Vagy valamelyik kollégád, aki ember? Persze csak biológiailag értem, hogy ember, mert férgek vagytok mind. Nem a jobboldalikra értem, hanem rátok embertelen, felolvasógépekre... Kiváncsi vagyok ki veszi magára ezt az inget majd.. :) . Légyszi csak utána küldjétek a félautomata commentBot Durbit! Köszi! :)
Shikari
@SystemError: Téged fizetnek azért hogy a magyarság ellen uszíts. Mondd fel szépen a libsi szöveget miért is akarjátok szétverni a nemzetet.
RonaGyuri
MOST & ITT 2018-12-06
HUSZONEGYEDIK ÉVFOLYAM, HUSZONEGYEDIK
(EZERKILENCVENHATODIK) CSAPÁS

Egyetlen szájból sokféle hazugság

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány azt a tranzakciót, melynek révén a legnagyobb médiavállalatok egyetlen nagy, alapítványnak nevezett holdingba tömörültek.Jobb országokban az ilyen piaci mozgást vizsgálja – és leállítja - a médiatanács, valamint a gazdasági versenyhivatal. Még ennél is jobb országokban a kormány nem is kísérletezik ilyen aljas trükkökkel, mert tudja, hogy tisztességtelen és törvénytelen, ebből kifolyólag esély sincs arra, hogy az erre hivatott szervek szűrőjén átmenjen. Ám nálunk minderre nincs szükség, mert a hivatalos indoklás szerint mindez közérdek, vagyis, a nemzet stratégiájának a része.

Orbán Viktor, mert hát nélküle nem történhetett volna meg mindez, semmilyen kockázatot nem vállalt. A médiatanácstól ugyan nem kellett tartania, ők bármire rábólintanak, amire megkérik őket, skrupulusaik nincsenek, elveik még annyira sem - ha csak a Fidesz iránti feltétlen lojalitást nem lehet elvnek nevezni. A másik versenyző, a gazdasági versenyhivatal is a Fidesz és Orbán tenyeréből eszik, ám náluk nem ennyire egyértelmű a helyzet. Ott még szakemberek is dolgoznak, akik tudják, hogy nem adhatják a nevüket bármihez. Gondolniuk kell a jövőjükre is – arra, hogy egyszer, de legkésőbb valamikor, véget ér a Fidesz uralma, nem tehetik meg, hogy teljesen elvágják magukat a szakmában.

Mostantól tehát a nemzet stratégiájának része, hogy a sokmilliárd forintért vásárolt, vagy fondorlatos módón, netán erőszakkal megszerzett újságok, tévék, egyetlen baráti holdingban terjesszék az igét. Hogy Magyarországon minden jó, Keletről jön a fény, a Nyugat haldoklik, Brüsszel gyarmatosító, Soros pedig migránsokkal telepítené be Európát.

Ez a Fidesz világképe, ezt tudja nyújtani a huszonegyedik században a magyar embereknek. Akik erre – nézzünk csak a tabellára - vevőnek látszanak. Beletörődtek, hogy ez most már mindig...
RonaGyuri
Beletörődtek, hogy ez most már mindig így lesz, talán nem is bánják, hogy így alakult, majd keresik megint a kiskapukat, volt már ilyen, negyven évig tartott, kibírtuk azt is.

Azzal, hogy nemzetstratégiai jelentőségűvé léptették elő a hazugságot, a félretájékoztatást, a kirekesztést, a mások iránti gyűlöletkeltést, vizsgálni nem lehet, mert a hivatalos indoklás szerint ez közérdek, ami magyarul azt jelenti: közöd?

Nincs közünk hozzá, hogy az urak levadásszák a politikai ellenfeleket, leharcolják az országot, megmásítják a múltat, elhazudják a jelent és ellopják a jövőt. Ez ma Magyarország nemzetstratégiája, amihez tisztességes ember semmilyen szinten nem asszisztál. Nem működik egyet ezzel a kormánnyal, mert ez a kormány nem a nemzet, hanem a stratégia kormánya, itt már nincs közünk ahhoz, ami velünk történik.

Mostantól hivatalosan is egyetlen szájból jön a sokféle hazugság.

Az, hogy a gigantikus médiaholdingot nemzetstratégiai jelentőségűvé emelték, azt üzeni mindenkinek, hogy akkor tesszük a legjobbat magunkkal, ha nem kérdezünk semmit, behúzzuk fülünk, farkunk, szépen a fal felé fordulunk és megpróbálunk valami elviselhetőt álmodni.

Föld S. Péter
nezelodo
Nem hülye a versenyhivatal egyetlen pártkatonája sem, és nem szeretnének a Patyi András (meg a Simlicska, Márky Z.P. Lázár stb), sorsára jutni, ebben a nem diktatúrában.
csipetke
.@SystemError: 23:52 Mindent összefoglaltál,abszolut így van,ahogy írtad.Annyit tennék hozzá,hogy vannak a valóban elfogult orbanisták,akik bármit elfogadnak,bármit is tesz a puhos,de azért azt látom,hogy egyre több lesz az 1 bitesek között a "megvilágosodott",akiknek szépen-lassan nyílik a szemük,mikor látják-hallják,hogy milyen irdatlan sok pénz áramlik külföldre,ugyanakkor itthon minden a béka segge alatt van mélyen.Ők is rájönnek,hogy hónapokat kell várni pl 1-1 vizsgálatra,stb,stb,stb...
SystemError
@Shikari: Ennél most azért több kell...:) Írtam valamit, ha erre ez a válaszod és egyáltalán az eseményre ezt tudod írni, akkor köszönjük Emese mindenki számára egyértelmű, hogy sem emberileg, sem magyarként te itt nem vagy szempont. Van véleményed egyáltalán erről az egészről. Nem rólam.. Írnál két szót erről az egészről? Ez így most eléggé öngól szerintem neked, mondhatni faszra futottál..:)
Nessy
Az MTI, Bayer Zsolt, és a többi hithű, kulturált irodalmi stílust képviselő "újságíró" megírja a cikkeket, illetékes NERtárs rábólint, és mehet a nyomdába! Nem lesz renitenskedés, más vélemény, nix ugri - bugri!
kereső
@nezelodo: Patyi András? hiszen ő nem lett kegyvesztett.Ő lesz a közigazgatási biróság fő-fő birája.Alkalmas is arra.Csak azt nem tudom, hogy az álltólag gerincesek hogyan tudnak gerinc nélkül élni- kétrét hajolva,térden állva.
Nessy
@kereső: van egy előnyük! Nem fáj a derekuk és nem szorulnak gerinc műtétre, úgy is hosszú a várólista.
Ideális ebéd a bálnák öregotthonában. Nem kell a gerinccel bajlódniuk.
nezelodo
@kereső: Azért eléggé lobogott a gatyája, amikor kamuból megbírságolta Orbánt az óvodai politikai gyűlés miatt...
kereső
@nezelodo: műbalhé!-bizonyitandó a nem létező demokrácia voltát.Ugyanúgy mint az országgyűlés.és egy sor további demokrácia "kellék". Patyomkin célra.
Sonikella
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
Shikari
@SystemError: Szerinted érdekel engem a véleményed? Hát nem! Akkor? Most indulsz az okoskodók versenyén? :-)))))))))))
SystemError
@Shikari: Te meg a semmitmondó, tartalomnélküli fideszes troll versenyen indulhatsz. Akármit magyarázhatsz, de a témához egy szót nem szóltál..Persze nyilván most az van kiadva, hogy ezekben a témákban ne hergeljetek senkit. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 25., 22:04
Magyar Kupa-győztes lett a Vidi
Szórakozás - 2019. May 25., 20:53
Ez a film nyerte az Arany Pálmát!