A főorvos távozott, és vele együtt egy kollégája is, így az osztályon nem maradt neonatológus orvos.

A 24.hu értesülései szerint csütörtök délben felmentették a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája PIC osztályának osztályvezető főorvosát, Kocsis Istvánt. (PIC: Perinatális Intenzív Centrum.)

Felmentették a SOTE egyik koraszülöttosztályának vezetőjét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap úgy tudja, hogy a főorvossal együtt egy másik orvos is távozott, így jelenleg az osztályon nincs neonatológus végzettségű doktor. 

A 24.hu az üggyel kapcsolatban megkereste a SOTE-t, hogy a két orvos távozása veszélyezteti-e az osztályon az ellátást.

A SOTE a cikk megjelenése után a következő közleményt adta ki:

A Nőgyógyászati Klinika egyik Perinatális Intenzív Centrumának osztályvezetőjétől az egyetem ma visszavonta a vezetői megbízást, ugyanakkor az említett orvos továbbra is a klinikán dolgozik. Az ellátás stabil, a PIC osztályokon minden nap minden órájában folyamatos szakorvos jelenlét mellett, az osztályok méretének megfelelő létszámú egészségügyi szakdolgozó és szakorvos jelölt végzi a gyógyító munkát.

Mint ismert, a napokban a Honvédkórház elismerte, hogy kapacitáshiány miatt (több orvos távozott az év folyamán) december 16-án rövid időre bezárja a PIC-osztályt, és az ellátásra szorulókat többek közt pont a SOTE-ra irányították át. Az ügyben szereplő SOTE-osztály egyébként 24 ágyas, azaz majdnem dupla akkora, mint a Honvédkórház PIC-osztálya – írja a 24.hu.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A lényeg az, hogy Kásler fejében minden rendben legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.