Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump elnök Heather Nauert külügyi szóvivőt szeretné ENSZ-nagykövetnek.

Amerikai sajtórtesülések: Donald Trump Heather Nauert külügyi szóvivőt szeretné ENSZ-nagykövetnek

Nauert, aki korábban az ABC televízió tudósítója, majd a Fox televízió műsorvezetője volt, tavaly óta szóvivője az amerikai külügyminisztériumnak. ENSZ-nagyköveti jelölését már pár nappal azt követően emlegették az amerikai sajtóban, hogy Nikki Haley, a jelenlegi ENSZ-nagykövet októberben sokak számára váratlanul bejelentette: az év végén távozik posztjáról.

Októberben elsőként a The Wall Street Journal című lap nevezte meg őt a legesélyesebb jelöltnek, de mivel az elnök nem nyilatkozott az ügyben, a sajtóban a Fehér Házból származó, meg nem nevezett forrásokra hivatkozó értesülések láttak napvilágot. Így például említették Kelly Craft jelenlegi kanadai nagykövet, vagy Richard Grenell, a Németországban szolgálatot teljesítő nagykövet nevét.

A 48 éves Heather Nauert esetleges jelölését a Fox televízió "unortodox választásnak" nevezte, mondván, a külügyi szóvivőnek sem kormányzati, sem külpolitikai gyakorlata nem volt, mielőtt 2017 áprilisában szóvivő lett. A Fox kommentátora megjegyezte: a jelenlegi ENSZ-nagykövetnek, Nikki Haleynek szintén nem volt külpolitikai tapasztalata, de a kormányzati munkát jól ismerte, hiszen kétszer is megválasztották Dél-Karolina kormányzójának.

Sajtóértesülések szerint Nauert élvezi Mike Pompeo külügyminiszter bizalmát és szoros kapcsolatokat ápol az elnök lányával, Ivanka Trumppal és vejével, Jared Kushnerral.

Ha Donald Trump őt jelöli, a szenátusnak – a jelölt szokásos meghallgatása után – még meg kell szavaznia a kinevezését.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sonikella
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.