Az Orczy tér környéki villamospálya-felújítás miatt a hétvégén máshogy közlekednek a kőbányai villamosok. De a 37-es és 37A december közepéig máshogy közlekedik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a december 8-9-i hétvégén a 24-es villamos a Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M között visz utasokat, a pótlóbusz pedig meghosszabbított útvonalon jár. A 28-as villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik. December 8-15. között a 37-es és a 37A villamos rövidített útvonalon a Hidegkuti Nándor Stadion és az Új köztemető (Kozma utca), illetve a Sörgyár között jár.

Hétvégén több villamosvonalnál is változás lesz

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/T. Krisztián

A változtatásra azért van szükség, mert akkor végzik a területen áthaladó villamosvonal áramátalakító berendezésének felújítását.

A december 8-9-i hétvégén

- a 24-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M között közlekedik. A Keleti pályaudvar M felé a meghosszabbított útvonalon közlekedő 24-es pótlóbusszal lehet továbbutazni, amelynek útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon

- VÁLTOZÁS! A 28-as villamos helyett a teljes vonalon, a Blaha Lujza tér M és az Új köztemető között pótlóbusz közlekedik. A 28-as pótlóbuszra a Blaha Lujza téren a 217E járat végállomásán, az Új köztemetőnél pedig a Sírkert úton a körforgalom után lehet felszállni; a pótlóbuszra két végállomása között a 28-as villamos megállóhelyei közelében található buszmegállókban szállhatnak fel.

- A Kőbánya felől a belváros felé utazóknak e hétvégén is érdemes a 9-es buszra (javasolt átszállási pont: Szent László tér), vagy az Örs vezér tere csomópont felől az M2-es metróra átszállva megközelíteniük úti céljukat.

- December 8-15. között a 37-es villamos az Új köztemető (Kozma utca), a 37A villamos pedig a Sörgyár felől rövidített útvonalon csak a Hidegkuti Nándor stadion megállóhelyig közlekedik. A közúthálózati adottságok miatt pótlóbusz nem indul a kimaradó szakaszon. Kőbányáról a BKK a munkanapokon továbbra is sűrűbben közlekedő 9-es busz, vagy az Örs vezér tere felől az M2-es metró igénybevételét ajánlja. A Hidegkuti Nándor Stadionnál az 1-es villamos további átszállási kapcsolatot nyújt számos belváros felé közlekedő járatra, például a Puskás Ferenc Stadionnál az M2-es metróra.

A villamospótlás ideje alatt is célszerű közlekedésüket a BKK FUTÁR utazástervező alkalmazás használatával megtervezni, amely ebben az időszakban is az optimális útvonalat tervezi meg úti céljuk megközelítéséhez. A BKK FUTÁR elérhető mobilalkalmazásként minden platformra, valamint weben a futar.bkk.hu címen.

A villamospótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, ezért a pótlóbusz, a Kőbányai úton villamospótló szerepet ellátó 9-es autóbusz és a villamos közötti átszállásnál nem szükséges új vonaljegyet, gyűjtőjegyet, egyszeres átszállójegyet kezelni, a már érvényesített vonal-, illetve gyűjtőjegyet azonban a számkocka nélküli végén az átszállás után ismét kezelni kell. A mindkét végén számkockával ellátott átszállójegyet az átszállásnál nem kell újrakezelni. Kétszeri átszállás – azaz harmadik felszállás – esetén a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs szükség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 25., 22:04
Magyar Kupa-győztes lett a Vidi
Szórakozás - 2019. May 25., 20:53
Ez a film nyerte az Arany Pálmát!