A törvényalkotási bizottság által szerda este benyújtott szöveg alapján már nem csak kollektív szerződés esetén lehet több túlóra.

A Fidesz mégsem enyhít a rabszolgatörvény javaslatán

Az országgyűlés törvényalkotási főbizottsága nem engedi, hogy túlzottan enyhítsék a túlóráztatás lehetőségét kiterjesztő törvényjavaslatot. A parlamenti szavazás előtti végső szót kimondó törvényalkotási bizottság csütörtök este 20 óra 9 perckor benyújtott szövege eloszlatja az illúziókat: nem csak kollektív szerződés esetén lehet több túlóra. Szavazni erről fog jövő szerdán az országgyűlés, és minden bizonnyal el is fogadja.

Alapszabályként a 250, kollektív szerződés esetén a 300 óra, de „a munkáltató és a munkavállaló írásbeli megállapodása alapján” ez felemelhető 400 órára – akár van kollektív szerződés, akár nincs. Ezt

önként vállalt túlmunkának

nevezik. Vagyis a kiszolgáltatott dolgozók egyénileg egyezhetnek bele önként vagy kényszerből a még több munkába, és a szakszervezet ebbe ott se szólhat bele, ahol van kollektív szerződés.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem kell enyhiteni a felteteleket, sot - szigoritani kell azokat. Mert ha valamivel, akkor ezzel most nagyon elrugjak a pottyost a gazdaallatek,... Pont ezzel lehet a legjobban felhergelni az embereket a holnapi tuntetesre...

orban mar teljesen elvesitette a valosagerzetet, a kapcsolatat a valosagos elettel, = nem tudja, meddig mehet el - es ahogy elnezem, egyetlen egy seggnyaloja sem mer ele allni es elmondani neki, hogy "foni, most nagyon messzire mentel".
De nem baj, legalabb tulcsordul a pohar...
Ha most valaki azzal jon, hogy "dehat az emberek vegre annyit dolgozhatnak, amennyit akarnak", azt orrbavagom tutira, pedig galamblelku vagyok...

Majd ha a kenyeret meg a tejet is elhozhatjuk a boltbol ugy, hogy raerunk csak 3 ev mulva kifizetni - es ugyanezt tehetjuk az arammal, vizzel, telefonszamlaval, lakberrel - , AKKOR azert meggondolom,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Kiváncsian várom, hogy ezt is eltűrik? Mert akkor Észak Korea leszünk!
1magyar
@Rockxy: Személyes tapasztalom volt a fidesz mt- könyve után mikor már nagyon elegem lett a 8 órás munkaidőben szerződést kötött "túlmunka" esetén mikor a főnököm azt mondta, hogy annyi időre kötelezhetlek amennyire akarlak" - akkor elszakadt a cérna és otthagytam.Mondtam neki, hogy akkor írja bele a szerződésembe, de azt már nem.
Úgyhogy már akkor szemetek voltak a munkaadók ha most a kezükbe adja a fidesz még ezt is, akkor tényleg rabszolgák lesznek.
1magyar
Na meg egyébként ha havi 300 órát dolgozik valaki, (nem 400-at) akkor mikor éljen családi életet, mikor menjen orvoshoz, fodrászhoz, vigye a gyerekét bölcsibe, oviba stb.?
A curva anyátokat akik ezt nem érik fel ésszel, ne hozzanak ide kínai, indiai munkaadókat akiknek meg akarják feleltetni a magyar dolgozókat.
Éppen elég a német, francia stb. kizsákmányoló akik még azért adnak éhbért, bár már ezek is
jajveszékelnek a rabszolgákért.
colibri
Nem az első eset regnálásuk óta, hogy drasztikusan megváltoztatják a munka törvénykönyvét. Ahányszor csak hozzányúltak, mindig a dolgozók kárára tették! Meddig mehet ez el még? Mikor mondjuk végre, hogy elég volt? Nem szégyellik magukat? Maguknak van képük akár 350%-os fizetést emelni, a dolgozókról meg lenyúznák az összes bört még a családok évében is? ...ezek a vérszívó tetvek, akik életükben nem dolgoztak még egy jóízűt?? Eltakarítani mindet!
Borsodi
@colibri: Az Oroszoktól Törököktől már úgymond megszabadultunk de ezektől soha nem tudunk,mert elbújnak és hivatkoznak az általuk megfogalmazott törvényekre.Minden ráfér a pofájukra szemrebbenés nélkül bele hazudnak a szemünkbe.
https://www.youtube.com/watch?v=lxeQ2gQr15M...
colibri
Soha ne mondd, hogy soha! Hajlok rá, hogy igazad van, de titokban mégis reménykedem, hogy megérem, hogy megszabadulunk ezektől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok