A lakossági bejelentések, valamint a budapesti kormányhivatal, a patkányirtást ellátó konzorcium jelentései és a közelmúlt tapasztalatai a patkányészlelések számának emelkedését mutatják – derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai rendkívüli ülésére benyújtott előterjesztésből.

A budapest.hu oldalon pénteken közzétett előterjesztésben arról írnak: az év második felében tapasztalt száraz időszakban a csatornarendszer ideális életteret biztosított a rágcsálók számára, ahol természetes korlátok nélkül tudnak szaporodni.

Az őszi száraz időszakban a rágcsálók szaporodásának továbbra sem volt abiotikus gátló tényezője, a patkánymentes állapot fenntartására irányuló szolgáltatás folyamatos ellátásával csak a populáció további növekedését sikerült gátolni – olvasható.

Hangsúlyozták:

a kialakult helyzet jelenleg nem kritikus, azonban a helyzet súlyosbodása esetén a kiterjedt fertőzöttség megelőzése érdekében a fővárosi önkormányzat a város egészét érintő intenzív preventív patkánymentesítési program végrehajtását kezdeményezheti, tekintettel arra, hogy a minél későbbi beavatkozás a populáció további szaporodása miatt egyre növekvő költségigényt fog generálni.

A fertőzöttség feltételezhető mértékéből következik, hogy a patkánymentesség, mint állapot fenntartására kalkulált beavatkozási szint és az ehhez kapcsolódó költség – amelyhez a közbeszerzési eljárás is igazítva lett – valószínűleg nem elegendő az eredményes munkavégzéshez, így az esetleges intenzív preventív kezelések megvalósítása érdekében a fővárosi önkormányzat részéről többletforrás biztosítása válhat szükségessé – írták.

A javaslat szerint ahhoz, hogy a fővárosban elvárt patkánymentes állapot fenntartásához szükséges intenzív kezelést a helyzet romlása esetén a jövőben bármikor azonnal meg lehessen kezdeni, a feladathoz kötött többletforrást szükséges biztosítani, amely a 2019. évre bruttó 647 millió 700 ezer forintos keretösszeget jelent.

Ha a téli hónapokban sikerül megkezdeni az intenzív kezelést, úgy 9-12 hónap elegendő lehet a megfelelő szint eléréséhez – olvasható az előterjesztésben.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
meg kellene nézni őket: 2-4-6-8 vagy tőbb lábuak -e és hová járnak
Eladott Ország
Lehetséges, hogy a szaglásom már nem a régi, vagy talán vizionálok, de én kimondottan hmmm… ürülék szagot érzek. Nem most kezdődött ez az érzés, de mostanra már nem tudom azzal magyarázni, hogy bizonyára nyitva maradt a budiajtó valahol. Ez már olyan jóféle felbugyogó csatornaszag.A körülmények, melyek eddig kedveztek az elmúltnyolcévnek lassan változni kezdtek. Már nem Orbán Viktor a dédelgetett hülyegyerek az Unióban, akivel csínján kell bánni, nehogy az asztal közepére rondítson. Már rászólnak, hogy vegye le a gumicsizmát a levesestál mellől, ne zabáljon kézzel, ne fingja tele a liftet. A pénzcsapok elzárásával az eddig bőven ömlő források elapadtak, márpedig a rendszer működéséhez rengeteg pénzre van szükség. Már rendszeresen érkeznek válaszok az eddig szó nélkül hagyott hazugságokra. És már országon belül is túl sok társadalmi csoportba rúgott bele a NER ahhoz, hogy lassan felfedezzék ezek a csoportok: amit egyedül nem tudnak elérni, azt összefogással elérhetik. És túl sokan lettek azok, akiknek nincs már hová hátrálni. Márpedig ha nincs hová, akkor nincs is minek. Akkor már nem kell félni, mert nincs többé veszítenivaló. Tudható volt, hogy eljutunk erre a pontra, csak az időpont volt kérdéses. Talán közeledik az a pont. Hamarosan meglátjuk.
Minden hajóval érkezik patkány, de miért kellene több millió embernek bűnhődni egy elenyésző részük tettei miatt? Bár a patkányok jól úsznak, nem szeretik a vizes dolgokat. Tehát amikor a hajó kiöregedés, "kifáradás" következtében ereszteni kezdi a vizet, korhadni vagy rozsdásodni kezd, a patkányok igyekeznek megszökni. Elhagyják a süllyedő hajót, ezt parancsolja az életösztönük.
staro2
Egyre több a patkány Budapesten

Adja magát a komment:
A fidesz fokozatosan átveszi a totális hatalmat
Clavigo
Nem baj,, ,,de legalább lesz két új híd,,meg egyéb agymenések..( bytaplópista) Meg különben is jóó van a zúgy.
desiro
a NÉZŐPONT SZERINT szaporodtak a fidesznyik patkányok...
tudode
Nahát!
.
Vannak gerinces PATKÁNYOK akik feljőnnek a fényre, jönnek, mennek, de vannak gerinctelek is, akik NEM JÖNNEK FEL a fényre:
,
----- Ángyán József: A patkánnyal a fényen kell harcolni
nol.hu/belfold/20140111-a_patkannyal_a_fenyen_kell_harcolni-1437237
.
Ángyán terít: Maffiózók! Patkányok! Zenélő tehenészet!
.
www.google.hu/search?q=Angy%C3%A1n+J%C3%B3zsef+a+patk%C3%A1nnyal+a+f%C3%A9nyen+kell+megk%C3%BCzdeni&oq=Angy%C3%A1n+J%C3%B3zsef+a+patk%C3%A1nnyal+a+f%C3%A9nyen+kell+megk%C3%BCzdeni&aqs=chrome..69i57.16859j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Megvédik FAJTÁRSUKAT azzal, hogy olyan vállalkozót bíztak meg, aki talán még NEM IS LÁTOTT I-GAZI rágcsálót!
.
A fényt kerülők még ZSIBIZNEK is!
Sonikella
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
division
Azért ez kicsit komolyabb dolog annál mint megint Fideszezni, na de magyar ember csak eddig lát.
csak úgy....
@division: Feudalista állatka a patkány, kolerát,pestist,tifuszt terjeszt ,de demokratikusan!
a fölsö 10 000 et, ugyan úgy tizedeli,mint a póri népet...
Gyuri Géderről
Most olvasom, micsoda fizetés emelésben részesültek a ……..tagok.
Csak most tűnt fel, hogy duplájára növekedett az apparátus. Terjesztik a fertőzést, bűzlik a ország.
bencemacska
@csak úgy...: ma, 20:17
Csak a felső tízezer nem találkozik velük!
cikicakk55
Tudjuk,mind ott tanyázik a parlamentbe. Onnan utazgatnak szét a nagyvilágba.Terjesztik a rengeteg betegséget. A gőgösséget,irigységet,csalást,hazugságot,korrupciót,a szegény emberek még szegényebbé tételét,stb. Sajnos ezek ellen a ma használatos patkányirtók egyik sem vált még be.Talán lángszóróval,vagy golyószóróval,benzines kannákkal lehetne kezdeni velük,vagy ellenük valamit,de akkor összehangoltan,az egész országban egyszerre,mindenhol.Annyi katona,rendőr,TEK-es nincs,hogy az ország minden városába túlerőben tudjanak lenni.
cikicakk55
Lefordítom Magyar ember gondolkodására a következő mondatot:"a feladathoz kötött többletforrást szükséges biztosítani, amely a 2019. évre bruttó 647 millió 700 ezer forintos keretösszeget jelent." Ez a hétköznapi nyelvezetben azt jelenti,hogy az egész patkány projekt 250 millió forintból kijönne,de akkor a Fideszes puszi pajtás,aki elnyeri a terv végrehajtását,szinte csak pár tízezer forintot nyerne rajta. Már pedig Fideszéknél csak is minimum 3x-os felárral ér egy beruházás valamit.Annyiért kipakolni nem érdemes,de még reggel felkelni sem. Látjuk a kongó-bongó üres parlamenti gyűléseken,milyen komolyan is veszik a munkát országunk vezetői. Nekik még az évi 50 óra munka is túl sok lenne, nem hogy 400 óra,ráadásul majd kifizetik ha akarják és él még az a cég 3 év múlva.
Jozefina
A századvég írta, hogy nőtt a fidesz támogatottsága!!??
desiro
Cuki ez a kép, durbincs és shikari, csak pegero hiányzik róla.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:16; Különösen nem kell tartani a patkányoktól, mert azok menekülnek először, ha süllyed a hajó.
papa.49
Amióta a hulladék gyűjtést a saját képükre szabták igen egyre több a patkány !!!
bencemacska
@papa.49: ma, 19:00
A Zöld Híd is milyen jól megvan, mióta a váci Fideszes polgármester vezeti.
Az előző vezetés által elvégzett munkáért mindjárt tudtak fizetni!?
papa.49
@bencemacska: Érdekes fejlemény az biztos, megfájdult a váci fütyiszes polginak a foga a szép új zöld Ivecokra, meg a bálázó gépsorokra !!!
Sámannus
Jó is a sült patkány, ha nincs irtásra pénz még ínséges időben a kínai majd jól elkészíti. Lehet, amúgy is a nép élelmezésére szánja a fütyi
Eladott Ország
@Pegero: Ki koszorúzott Kínában a Tienanmen téren? Ezt is megéltük: Orbán Viktor a Tienanmen téren koszorúzta meg a kommunisták hősi emlékművét. Mutass még egy Európai politikust aki koszorúzott a csúti zsírdisznó, despotán kívül!
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--IslD-wYo--/w_1160/70c4ATkK8ctxiATRs.jpeg
Tienanmen téri vérengzés áldozatai a hullakamrában gúlában dobálva.
kuruc.info/galeriaN/2012/orbankoszoruzas17051302.jpg
A kommunista panelezéssel, meg elmehetsz a jókurva édesanyádba te fideszes szarházti, genyóláda, baromállat! A kommunistából a fideszhez, csak a legalja jutott!
magyarbakancs
Egy patkányt láttam életembe de az Gangeszi magyar volt.
Qqberci
@Shikari: Inkább a talpadat borotválnád...
kokopelli
@Qqberci: ...mi a francnak? Nem kell neki szőnyeg a putriban! (;-))
Eladott Ország
@Pegero: A fidesz politikai kurvák szövetsége, lejárt panel vagy, hogy b@zd meg a fajtád! Kérdezd már meg a munkásőr Bencsik elvtársat, meg a többi őskommunistát. Stefka és így tovább, И так далее!
uploads.disquscdn.com/images/19543f01712029f61c816549d13fc8ab8292ace1b19530de29c854b6696a9bc3.jpg?w=600&h=411
1.bp.blogspot.com/-Z2MpNUJpCOs/T07pGYQvYZI/AAAAAAAAFn4/yMljHQXr3EI/s1600/bencsik%2Bandr%25C3%25A1s-b%25C3%25A9kemenet-hiszekegy.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.