Ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság – hangoztatta az innovációs és technológiai miniszter pénteken az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál, ahol korszerű kamionos pihenőt adtak át.

Palkovics: ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos átvágja a nemzeti színű szalagot a pihenőhely átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. A pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak és 4 túlméretes szerelvénynek. MTI/Bodnár Boglárka

Palkovics László az Autóhof Óbarok kamionos pihenőhely átadásán azt is mondta,

ha nincs mit szállítani, akkor a kamionok sem mennek, de most nem ez a helyzet.

Éppen ezért, mindenfajta olyan beruházás, mint az óbaroki, üdvözlendő – emelte ki a miniszter, aki reméli, hogy a jövőben még több ilyen épül Magyarországon, ami azt mutatja, gondosodnak a fuvarozókról.

A tárcavezető kiemelte, hogy

a szállítmányozási iparág 2010 óta minden évben 6 százalék feletti mértékben járul hozzá a hazai GDP-hez, ami kétezer milliárd forintot vagy afölötti összeget jelent.

Palkovics László felhívta a figyelmet arra, hogy komoly kihívások előtt áll az árufuvarozói szakma:

úgy tűnik Nyugat-Európában félnek a kelet-európai fuvarozóktól, ezért limitálni akarják őket

Magyarország a hasonlóan gondolkodó szövetségeseivel együtt minden lehetséges fórumon fellépett a brüsszeli szabályozási tervekkel szemben – mondta.

Jelezte, hogy értek el sikereket – például a tranzit és kétoldalú szállítások mentesülnek a kiküldetési irányelv alól, vagy nem kell kötelezően hazajönnie az üres kamionnak, szennyezve ezzel a környezetet –, de a heti rendszeres pihenőidő kabinban töltésére vonatkozó előírás enyhítésére tett magyar javaslatot nem tartalmazta az I. Mobilitási Csomag, amit hétfőn elfogadtak Brüsszelben. Nyugat-Európában a kamionban alvás tilalma alól kivételt csak az olyan parkolók jelentenének, mint az óbaroki, csakhogy "arrafelé sem nagyon vannak ilyenek" – fűzte hozzá.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok tulajdonosa innovatív, hiánypótló beruházásnak nevezte a pihenőhelyet, amely egyedülálló hazánkban és valószínűleg Európában sincs hasonló. A parkoló 1,1 milliárd forintból épült meg, teljesen saját forrásból, hitel és támogatások nélkül – tette hozzá.

A tulajdonos elmondta, hogy a pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak, 4 túlméretes szerelvénynek, továbbá veszélyes anyagot, illetve élőállatot szállító szerelvénynek alakítottak ki parkolókat.

A területen külső kondipark, vandálbiztos fürdők és mosoda létesültek, de külön fürdési lehetőséget biztosítanak a női sofőröknek. A kamionvezetők kényelmét bolt, étterem, 19 szobás panzió, bankautomata, útdíj fizetési lehetőség és üzemanyagkút is biztosítja.

A tulajdonos kiemelte, hogy a fejlesztéssel tizenhat új munkahely jött létre.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos a hazai közlekedés-fejlődés történetének egyik fontos állomásának nevezte az átadót. Úgy vélte, a 21. század hajnalán egyre több ilyen fejlesztésre van szükség, mert növeli a versenyképességet, felgyorsítja a gazdasági folyamatokat.

Megemlítette, hogy "Pannónia Szívében" számos hasonló beruházás indult el, ezek közé sorolta a mezőgazdasági mintagazdaságok létrejöttét, Felcsúton a stadion és a sportcsarnok megépülését, Martonvásáron a kompakt neutronforrás és az agrár innovációs centrum megvalósítását.

A még el nem kezdett fejlesztések között említette Kajászón a világszabadalomnak minősített biofoszfát üzem, Bicskén pedig az intermodális csomópont megépítését.

A sajtóanyag szerint az Autohof Óbarok beruházásnál kiemelt szempont volt a környezeti értékek megóvása: 18 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítottak ki, a melegvízellátást napkollektorok segítik, az öntözést pedig összegyűjtött esővízzel biztosítják.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Csak az a baj te barom hogy nem rajtad mennek keresztül!!! De jön még kamion palkovicsra!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Csak az a baj te barom hogy nem rajtad mennek keresztül!!! De jön még kamion palkovicsra!!!
kokopelli
..és ha Józsi néni tankol,akkor stimmel a benzinár is!...és...és! Fizetik ezeket a majmokat?
Nessy
Persze! Rajtunk keresztül megy nyugat és kelet forgalma!
Azért a balkáni kamionoktól ments meg Uram minket!
Persze hogy megy a keleti szállító cégeknek, hiszen esetenként lerobbant jármű parkkal, balkáni fizetésért és munkakörülmények közötti pilótákkal alá tudnak igérni a nyugati cégeknek! Pihenés idő, napi munkaidő betartása a Holdban. "pihenés a fülkében", kaja az árokszélén, vagy a parkolóban kis gázfőzőn melegített konzerv.
Állandó versenyfutás az idővel, hogy időben érkezzen, ép rakománnyal.
Már értem, miért nem bírja az MTA-t. Le kell őket butítani az ő szintjére,sőt, az alá és akkor majd "similis simile gaudet!" Addig viszont ott tart be, ahol tud! Bár ekkora baromságot mondani, ahhoz már olyan szint kell, ami az övé!
csipetke
Ez a palkovics tényleg ennyire hülye?Rengeteg kamion úgy megy Magyarországon keresztül,hogy nem itt van a célállomása,de másképp nem jut oda.Ha már példálózni akar valamivel,kérjen a gazdájától néhány dakota közmondást
Eladott Ország
Ilyen a rendszerváltás óta sohanem vót', szárnyalunk, hálelúja, építőipar, turizmus, másodlagos igényekre is költ a magyar, mer má' arra is van pénze, és ettől aztán a GDP húde, merazemberek… Bármelyik fideszes gyökér/államtitkár nyilatkozik, abból mindig az Európát leköröző gazdasági micsodánk derül ki. Tényleg, ha valaki ezt hallja/nézi és kellően korlátolt is hozzá, annak ez az ország maga a földi paradicsom.
Qqberci
Ha kamionok mennek az utcán, akkor repedeznek a a falak...

Egyébként miért nem működik a RiRo?...
kokopelli
@Nessy: Vasárnap nem látsz más kamiont a tilalom ellenére is ("D"-ban és "A"-ban)
csak románt és magyart "full rizikóra"!...vasárnap duplán működik Palkovics et.?
tudode
Na itt van a szarkabőrbe bújt csúszó mászó ÁLLAMA elásva, attól függ bármi, hogy mennek a közútakon a kamionok, FEGYVERKÉNT működve ott
.
tudode
Azért "valaki" feltehetné azt a kérdést, hogy
.
----- Miért szűnt meg a kamionszállítás Magyarországon?
vonattal-termeszetesen.blog.hu/2017/0...
.
""""2012 decemberével megszűnt a RoLa forgalom Magyarországon, pedig a szolgáltatás csúcsán évi 100 ezer kamiont raktak vonatra, hogy biztonságosan és környezetkímélő módon szeljék át az országot, tehermentesítve a közutakat és a határátkelőket.""" (...))
.
Az más, hogy a PAPI BÁNYÁJÁHOZ nem lehet csatlakoztatni KAMION ÁTRAKODÓT!
.
444.hu/2018/08/01/nagy-a-forgalom-az-orban-banyanal-es-gyakran-feltunnek-meszaros-lorinc-uzlettarsanak-teherautoi-is
.
A lényeg, hogy a NEMZETI CSALÁDI vállalkozás működjön!
HakapesziM
Mennyi hülyeséget tudtok írni. Minek szól hozzá, akinek fogalma sincs a kamionos fuvarozásról?

Jó, hogy végre épül parkoló, mert kurva kevés van. Igen, Nyugaton is nagyon gáz a parkolóhiány. Főleg a fricceknél.
Nessy
@HakapesziM: Nem a parkoló ellen szólnak az írások! Az valóban kellett már, legalább egy modern.
Hanem az ostoba megjegyzésről szól a polémia.
Aki magas labdát ad fel, ne lepődjön meg, ha leütik!
Clavigo
@HakapesziM: A " fricceknél " meg aztán minden szar...Hálistennek,kb. 15 éve tapasztalom.
desiro
TE FIDIÓTA, HA NEM TUDNÁD, TRANZIT ORSZÁG VAGYUNK!!!
Sonikella
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
kokopelli
@Clavigo: Úgyvan és nagyon igen! Én is olyan elégedetlen vagyok a "Fritz"'-ékkel!
HakapesziM
Én 18 éve vagyok kamionos, majd még mutasd be a német parkolókat. Délután öt után már bajos szabad parkolóhelyet találni.
cikicakk55
Középen az az Iqnuku fazon mi a francot keres ott? Miért nem mer oda állni az akié tulajdonképpen az a cég,vagy cég rész. Ennyire nem kéne hülyének nézni a Magyar embereket. nagy kin keservesen bukdácsolva,érettségi nélkül,csak a gázszerelő szakiskolát elvégezte( Gondolom úgy voltak vele,hogy inkább megadják a kettest,de még egy évig ezt a bamba pofát nem fogják nézni)10 éve még csak egyetlen cége volt,az is csődeljárás alatt. Aztán minő véletlen,pont mikor ME-lett a szomszédja,Őt az nap éjjel meglátogatták az Ufók és a rengeteg mosogatólevet leeresztve,észt töltöttek a fejébe. Azóta ez a géniusz mindenhez ért.Filmgyártás,üdültetés,Szálloda ipar,vasút és autó utak építése,Film ipar,Újságírás, Fittnesz szalonok,Színházak.Neki nem is 24 órából áll a nap,hanem 2224-ből. 300 céget fejben tartani és mindet vezetni,azért ahhoz már tudás kéne. A ezen van a lényeg a "kéne" szón. Ugyan is ha felébred a nép,akkor Ő is ráeszmél,hogy ugyan az a senki aki volt,mert a pénzét vitték azok akik az aláírása mögött álltak. Azok,akik értettek is ahhoz,amit ez a bamba vigyor alá írt.
nezelodo
Egyszerű mint a faék! Erről az jut eszembe, a hetvenes években egy tsz melléküzemág fémtermékeket gyártott egy megrendelőnek. A műszaki vezetőnél reklamáltak, hogy legalább "háromékes" felületi finomságú legyen a termék. Az elnök is hallotta a reklamációt és kiadta az ukázt: menj le a fűrészüzembe, és vágass nekik nyárfából annyi éket, amennyit csak akarnak...
cikicakk55
@Clavigo: ma: 17:26
Jaj de elfogadnám én azt a szar életet amit a "Fritzeknél "van. Akkor lenne karácsonyunk,húsvétunk,születésnapunk,névnapunk. Lenne gyógyszerünk,ismernénk és ehetnénk a parizeren kívül mást is. Én nem élet ott sajnos,de van kinn ismerősöm és érdekes,soha nem panaszkodik.( már mint az anyagiak miatt) Ő is elmúlt 60 éves és a pénz nem gyógyítja meg a korral járó betegségeket,de őt például a diagnózistól számított két héten belül megműtötték. Most lábadozik. Comb és térd protézist kapott.TB-re,nem magán úton,magán kórházban.
kokopelli
@cikicakk55: A háziorvos vizsgálata után negyedórával,a szakorvos felhívásakor azt
kérdezte a telefonos nővérke,hogy tudok-e rögtön jönni! Holnap is jó kérdeztem!Mire ő
OK.,de hányra!! Dolgozni csak pontosan...égen! És milyen jó érzés
,ha pár évig nem mész a "Daktarihoz",akkor jön egy csekk a ill."Betegkasszától" hálából!
kokopelli
@kokopelli: "Dolgozni,csak pontosan...úgy érdemes!"...Bocs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.