A Demokratikus Koalíció (DK) szerint nem lehet jogszerűen szavazni a munka törvénykönyvének módosításáról, ezért a párt kezdeményezi, hogy az indítvány vegyék le a parlament napirendjéről és tárgyalják újra.

A DK frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a házszabály alapján egy törvényt csak az általános vita lezárását követően lehet szavazásra bocsátani.

A túlórák számát 250-ről 400-ra emelő javaslatnak azonban nem lezárták, csak félbeszakították az általános vitáját, mert Lezsák Sándor levezető elnök egyes ellenzéki képviselőkbe "belefojtotta" a szót, másokat pedig nem engedett felszólalni

- jelentette ki Arató Gergely.

Emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki pártok emiatt egy közös beadvánnyal fordultak az igazságügyi bizottsághoz, amelyben kezdeményezték, hogy folytassák le újra a vitát és arról zárják ki a fideszes Lezsák Sándort.

Amennyiben a jövő héten a parlament elfogadja a "rabszolgatörvényt", akkor azt jogsértő módon teszi majd, a DK pedig nem fogadja el annak eredményét – szögezte le.

A javasolt módosítás alapján három évre emelkedne a jelenlegi maximum 12 hónapról a munkaidőkeret elszámolása, és – a jelenlegi 250 óráról – 400 órára emelkedne az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő maximális mértéke.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.