Magyarország elutasítja az ENSZ globális menekültügyi csomagját is, mert az veszélyes és újabb migrációs folyamatok megindulását ösztönözheti – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján.

Szijjártó: Magyarország elutasítja az ENSZ menekültügyi csomagját is

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2018. december 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A tárcavezető hangsúlyozta:

az ENSZ a globális migrációs csomaggal párhuzamosan elkészítette annak "testvérét", a globális menekültügyi csomagot is, amely arról szól, hogy akit a migrációs csomaggal nem tudnak behozni a főkapun, azt a menekültügyi csomaggal behoznák "a hátsó kisajtón".

Ugyan ez a csomag menekültekről szól, de az elmúlt időben több nemzetközi vita folyt arról, miként próbálnák menekültekké nyilvánítani olyanokat, akik illegális bevándorlóként érkeznek – magyarázta.

Szijjártó Péter kifejtette: sok vitánk volt az ENSZ bürokratáival arról, hogy kiket lehet menekülteknek nyilvánítani.

Mi tudjuk, hogy nem menekültválsággal, hanem illegális bevándorlási válsággal szembesültünk itt Európában

- mutatott rá.

Nagyon komoly nemzetközi törekvések vannak arra, hogy az illegális bevándorlókat menekültekké nyilvánítsák, és egy globális menekültügyi csomaggal behozzák őket Európába vagy Észak-Amerikába, nem véletlen, hogy az Egyesült Államok nemcsak a globális migrációs csomagot, hanem a globális menekültügyi csomagot is elutasítja – tette hozzá.

Mint mondta, a menekültügyi kérdéseket a nemzetközi jogi térben már sok nemzetközi jogszabály rögzíti, ezek elegendőek, nem szükséges ezzel az újabb csomaggal átnyúlni az ENSZ-tagállamok feje felett arra kényszerítve őket, hogy illegális bevándorlókat fogadjanak be menekültek címén.

A külügyminiszter szerint a dokumentum tehermegosztásról szól, és ez volt a "varázsszó" a kötelező betelepítési kvóták áterőltetésekor is az EU-ban. Ezért Magyarország kezdeményezte, hogy az önkéntesség határozottan kerüljön bele a szövegbe, azonban ezt elutasították, ami "rendkívül árulkodó" – fogalmazott.

Szijjártó Péter kitért rá:

az ENSZ tagállamainak útvonalakat és lehetőségeket kellene biztosítaniuk a migránsoknak, hogy munkavállalási vagy családegyesítési céllal belépjenek egy ország területére – ez a csomag "legárulkodóbb" pontja – ez is mutatja, hogy nem menekültekről van szó, hanem arról, hogy azokat juttassák ide, akiket a migrációs csomaggal nem lehet.

Megjegyezte:

készpénz alapú beavatkozásokkal is segítenék a migrációs folyamatokat, ami a migránskártyák további elterjesztését jelentené, a migránskártyák hatását a közvetlen közelünkben, a Nyugat-Balkánon már láthattuk.

A tárcavezető közölte: a menekültügyi csomag szerint az ENSZ elvárja a tagállamoktól, hogy a bevándorlók szabadon, ellenőrzés nélkül közlekedhessenek egy országon belül, és a letartóztatásokat, őrizetbe vételeket vissza kellene szorítani. Ez olyan biztonsági kérdés, amelyből nem engedhetünk, hiszen ez kísérlet a határsértések következmények nélkülivé tételére – vélekedett.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy Európa közvetlen környezetében a konzervatív becslések szerint 30-35 millió olyan ember él, akik a saját élethelyzetük miatt bármikor elindulhatnak Európa irányába, és a globális migrációs csomag, valamint a globális menekültügyi csomag bátorítja ezeket az embereket, hogy Európába jöjjenek.

Ezért Magyarország a globális migrációs csomaghoz hasonlóan a globális menekültügyi csomagot is elutasítja, és december 17-én Magyarország nemmel fog szavazni az ENSZ globális menekültügyi csomagjára.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Valamint Szíjjártó felszólítja a világ összes országát hogy viselkedjenek, mert a Fidesszel gyűlik meg a bajuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Orbán nem járulhat hozzá, hogy a "migráns válság" megoldódjék, mert megszűnne a leghatásosabb kampánytémája, csökkenne a fidesz támogatottsága. Azt is reméli, sőt, naponta imádkozik Soros György életéért, ami a másik hatásos gyűlöletkeltése.
solidedge
Valamint Szíjjártó felszólítja a világ összes országát hogy viselkedjenek, mert a Fidesszel gyűlik meg a bajuk.
kokopelli
,...és hány évet kap az ENSZ,ha már elítélik? Felfüggesztettet vagy frankót?
csak úgy....
csodálkoztam vóna ha mást mondasz, nektek a probléma megoldása a halálotokat jelentené.
desiro
A normálisan gondolkodó magyarokat meg a titeket utasít el!!!
Nessy
Azért nem mindent utasít el a drága! A fizetésemelését, és az egyéb juttatások bővítését boldogan elfogadja ő is, a többi háborgó is!
tudode
Rongy'Ő, mongy',Ő, és az ENSZ nem veszi be a cumit!
human
IS. Meg mindent is. Lényeg, hogy megbénítsák Európát.
1magyar
Meg amúgy is, mit nem értenek azon,hogy nem akarjuk eltartani Afrikát itt helyben főleg de még ott sem?
Azzal foglalkozzanak inkább, hogy az afrikai népszaporodást csökkentsék, ingyen fogamzásgátlás, lekötés stb!
Sonikella
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
cikicakk55
Nem tudom miért,de ha ennek a fazonnak meglátom a fényképét,kemo teráoia nélkül is rám tőr a hányinger. Még Rezsi Sziszi, Habony, Rogán és Mészáros akik megforgatják a gyomrom,de ez a zselézett hajú kakadu viszi a pálmát. Annyira tenyérbe mászó a képe,hogy ilyen ellenszenvet ember még nem váltott ki belőlem.
Janos88
------Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
kokopelli
...hány afrikai emigráns jelentkezett,hogy Magyarországra jönne mint imigráns? (;-))))))))
Teresinta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.