A 40 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy meggyilkolta Gy. Krisztinát, a soroksári futónőt. Lejárt egy korábbi ötéves büntetése, amit rablások miatt szabtak ki rá. A férfi kilépett a börtön ajtaján, ám nem jutott messzire. A szabályok szerint ugyanakkor ki kellett engedniük, hogy aztán újra elfoghassák a rendőrök.

Kiengedték a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, majd azonnal letartóztatták – fotó

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi várakozik a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013 szeptemberében Soroksáron megölt egy futó nőt. A végzés nem jogerős – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A nyomozás adatai szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy

a nőt 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében egy füves-bokros területen "szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával" megölte, majd személyes tárgyait magával vitte.

A rendőrség a férfit aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja.

A törvényszék közölte: a gyanút a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, a rendőri jelentések, az igazságügyi orvosszakértői vélemények, az igazságügyi genetikai szakértői vélemények, az igazságügyi vegyészszakértői és nyomszakértői vélemény és a lefoglalt bűnjelek támasztják alá. A nyomozás még tart, további eljárási cselekmények várhatók.

Kiengedték a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, majd azonnal letartóztatták – fotó

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A bíróság a cselekmény jellegét, a gyanúsított személyi körülményeit (2013. október 25-től 2018. december 5-ig fogva tartották, előtte hajléktalanként élt) és többszörösen büntetett előéletét is figyelembe véve úgy ítélte meg, hogy a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt vele szemben kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható.

A gyilkosság áldozata egy 36 éves helyi nő volt, akit 2013. szeptember 25-én este kocogás közben támadtak meg.

Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá.

Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

A rendőrség idén szeptember 8-án jelentette be, hogy egy negyvenéves, börtönbüntetését töltő férfit gyanúsítanak a soroksári gyilkossággal.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet a közelmúltban jelezte a rendőröknek, hogy talált egy olyan – jelenleg büntetését töltő – férfit, akit a helyszínhez lehet kötni, és részese volt már hasonló bűncselekménynek.

Így jutottak el R. Szilveszterhez, aki a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves volt, a gyilkosság helyszínének közelében töltötte gyerekkorát és a telefonjából kinyert adatok szerint a bűncselekmény előtti napokban is a helyszínen tartózkodott.

Forrás: MTI, Origo

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Nagyon kirafinált ez a jog, nem lehetne akkor folyamatosan fogva tartani ? Mi szükség erre a színjátékra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Szép szál legény. Valószínűleg kaphatott volna magának nőt tucatszám, szép szóval is.
mackoka46
Nagyon kirafinált ez a jog, nem lehetne akkor folyamatosan fogva tartani ? Mi szükség erre a színjátékra.
simmering73
"...ki kellett engedniük, hogy aztán újra elfoghassák a rendőrök."
Ez most komoly? Az is le van fektetve, hány lépést kell tennie ahhoz, hogy ujra elfoghassák? És a zsaruk az utcasarkon leselkedtek rá? Ki volt az a hülye, aki ilyen törvényt alkot? Netán ez is egy tabletten készült, miközben a jogalkotó alatt zakatolt a vonat?
Fradigege
Az a baj, hogy éli tovább az életét. Én azért levágnám a farkát a heréivel együtt, hogy ne legyen annyira gondtalan.
Janos88
==----Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 25., 22:04
Magyar Kupa-győztes lett a Vidi
Szórakozás - 2019. May 25., 20:53
Ez a film nyerte az Arany Pálmát!