Az emberség nem kötődik sem életkorhoz, sem vagyoni helyzethez, sem bármely valláshoz. Ember maradhatsz a poklok poklában is, és gyarló önzőséget mutathatsz erős, gazdag emberként is. Alább János bácsit láthatjátok, aki minden éjszakáját hajléktalanszállón

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
picike1
"jánosbácsi a csatában megbukott egy fuszalban "
Rockxy
Politikusokra nem jellemző az emberség, vagy ha igen, akkor korán halnak.
No igen, az emberség nem kötődik gyurcsányhoz sem.
relatív
A kapitalista szemléletű - bárminek IS hazudja magát - lény távol áll minden emberi érzéstől, empátiától, mint azt a volt miniszterelnök írja IS. Az empátia az emberek társadalmi helyzetén semmit sem változtat, és független IS attól, kimondottan jellem kérdése !
Eriksson
No igen. Tudnivaló, hogy minél gazdagabb valaki, annál kevésbé érdekli a szegények sorsa.
relatív
@Eriksson: Embere válogatja.Ha valaki a gazdasági helyzete alapján válik embertelenné, akkor már korábban sem lehetett valami rendes ember, csak legfeljebb nem volt alkalma, szüksége megjeleníteni azt.
Eriksson
@relatív: Az lehet, de ha valaki meggazdagszik, attól fogva a gazdagok társaságát keresi. S ha már gazdagnak született, nem is érti, mi az a szegénység.
A pénz hatalmat ad, s a legtöbben ki is használják azt.
cikicakk55
Azért ezt így kijelenteni elég nagy felelőtlenség. Jó lenne ha így lenne,de sajnos nem így van. Igen is sokat jelent a vagyoni helyzet. Az életkor és a vallás az lehet,hogy tényleg nem köthető semmihez,hisz aki ma fiatal,az holnap már középkorú lesz,majd nem soká már öreg. Abban a pillanatban,hogy megfogantunk,el dőlt az életünk,azon része,hogy meg fogunk halni.Az,hogy mikor az már nagyban függ az anyagi helyzettől.Az is,hogy milyen felnőtté válik az a gyerek aki gazdagságban nőtt fel é milyenbe,az aki szegénységben. Már régóta köztudott,hogy a bűncselekmények felét,akár vagyoni,akár élet ellenes nem köthető a család anyagi helyzetéhez. Ahol Bébi csősznek használják a pénzt,ott a gyerek könnyen rossz társaságba kerül,már csak unalmában is. Még a szegényebbek inkább lopnak,rabolnak,betörnek,addig a gazdagabbak ennél tovább is elmennek,mert ahhoz vannak szokva,hogy apuka,anyuka majd megvédi őket. Semmi bajom Gyurcsánnyal,de ebben nem értek vele egyet.
relatív
@cikicakk55: Azt hiszem két malomba őrölünk, egyrészt Te arról beszélsz, hogy mivé teszi az embert a gazdagság - vagy annak már a tudata IS -, míg a volt miniszterelnökkel egyetemben arról, hogy egy egyedi emberhez köthető empátia, emberség nem változik meg az anyagi helyzet változásakor, csak annál az embernél, aki eleve embertelen volt ! Így kötődik volt miniszterelnökhöz az a tény, hogy gazdagabb volta nem tántorította el emberségétől, míg talán - példaként - említhetjük a mai regnálót !
Eriksson
@cikicakk55: @relatív: Mindannyian tudjuk, hogy Gy. gyermekkorát nagy szegénységben élte meg. Már akkor eldöntötte, hogy a hátrányos családi háttere ellenére is megmutatja, hogy őbelőle lesz valaki. Mint jó képességű értelmes fiatal, neki is látott tervei megvalósításához. Ehhez hozzásegítette tehetsége, gátlástalansága, s az a képessége, hogy tudja az embereket manipulálni. Jól mutatja ezt politikai pályafutása, egyre célszerűbben kiválasztott feleségei, s az, hogy mindig jókor volt jó helyen.
Szóval az emberek fejét használva lépcsőfokoknak, lépkedett egyre feljebb. Meg is valósította önmagát, bár sokak által vitatható módon. Már rég túl van a csúcson, de még mindig erőlködik.
Nagyon igaza van, mikor azt mondja, " Az emberség nem kötődik sem életkorhoz, sem vagyoni helyzethez"
Ő a legjobb példa rá.
kereső
@tulipan: 09:14, aki meg időben beadta- mert a helyi önkormányzat értesitette-sőt az igénylő lapot is kiküldte!- a mai napig várja,hogy megkapja. Se bű-se bá, a kormányzat részéről,nem hogy forint. Az önkormányzat sem tud semmit. Ennyit a "családok évéről"-sokadszorra.
tulipan
@kereső: Nem lehet, hogy narancsos tagsági kellett volna??? Miért nem közölrék???
kereső
@tulipan: nem tudják ,mi kellett volna.Az önkormányzat sziv-mert nem is tud mit mondani az érdeklődőknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.