Bizottság vizsgálta ki a hódmezővásárhelyi városházán a februári időközi választást követően történt elbocsátásokat, a testület jelentését a közgyűlés pénteki ülésén fogadták el.

Kovács László (Fidesz-KDNP), az eseti interpellációs bizottság elnöke elmondta, a februári időközi polgármester-választás és május vége között összesen 33 köztisztviselő távozott az önkormányzati hivatalból.

A testület – az adatvédelmi szabályok betartásával – megkereste a polgármesteri hivatal korábbi munkatársait, akik közül huszonketten válaszoltak a bizottság kérdéseire írásban vagy személyesen.

A válaszokból kiderült, hogy a két vezető tisztségviselő – a címzetes főjegyző és az aljegyző – távozását követően az új polgármester, Márki-Zay Péter nyomást gyakorolt a dolgozókra, annak érdekében, hogy a hivatal és az önkormányzat korábbi irányítóira terhelő információkat találjon

- közölte a képviselő. Hozzátette:

a köztisztviselőkkel folytatott beszélgetéseket a politikus rögzítette – alkalmanként az érintettek tudtával, de volt, hogy a beleegyezésük nélkül.

Kovács László kifejtette, volt olyan, aki úgy fogalmazott, hogy "ötvenes évekbeli hangulat" alakult ki a városházán.

A megfélemlítések és a jelentős, az egyes esetekben akár 50 százalékot elérő bércsökkentések miatt döntöttek úgy sokan, hogy távoznak

- tette hozzá az elnök.

Márki-Zay Péter az időnként személyeskedésig fajuló vita során elismerte, hogy a jelentést nem olvasta végig, de az írást "politikai fércműnek", "hazugságáradatnak" nevezte.

A polgármester azt mondta, a városházáról a dolgozók egy-két kivétellel közös megegyezéssel távoztak. A távozók többsége közalkalmazottként folytatta pályafutását, "fideszes vezetésű" hivatalban. Az önkormányzat az érintetteknek mintegy 50 millió forintot fizetett ki szabadságmegváltás címén – mondta.

A bizottság jelentését – a közgyűlés többségét adó Fidesz-KDNP-frakció tagjainak szavazatával – 8-5 arányban elfogadták.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Hazudnak itt is,mint mindenhol,ahol meg kéne magyarázni a döntést.Mivel jogos döntés és magyarázat nincs,ezért marad a hazugság. Márki Zay Péter Senkit nem rudott ki. Sőt megpróbált egyesével beszélni minden taggal,hogy maradjanak.Ő senkit nem fog kirúgni,de azt megérthetik,hogy az irracionálisan magas fizetést a teljesen kifosztott pénztár nem tudja garantálni. Hosszú sorokban állnak a cégek és a kisvállalkozók,akik a fizetésükre várnak.Azokra a fizetésekre,amiknél Márki Zay Még az Ország közelében sem volt.Az Ő fizetése,jóval alatta van egy egyszerű alkalmazotti fizetésnél. neki nem ár autó,Ő saját pénzén ebédel,saját pénzén utazik,ha hívják valahova.Most legfontosabb doga,hogy az elmaradt kifizetéseket lefaragják. Sok embert rúgtak i az állásából,azért mert MZP oldalára álltak át. Nekik a Vásárhelyen dolgozó,nem Fideszes kisvállalkozók,de épp úgy hétköznapi életet élő emberek 50-1500 ft-os támogatásokat ajánlanak fel,hogy boldoguljon a város Már annyi feljelentést tettek MZP ellen,de még egyet sem nyertek meg.Ebben a városban egyszerű emberek élnek.Ők a kicsit is megbecsülik,sőt a kapzsi harácsoló emberekre haragszanak. Semmi esélye a Fidesznek Hódmezővásárhely ellen.
tothjani
A nyomorult Fasiszták pedig pontosan tudják hogy az új Járási hivatalba kaptak helyett az elküldött élősködök, és cserébe iratokat kellett eltüntetniük. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 25., 22:04
Magyar Kupa-győztes lett a Vidi
Szórakozás - 2019. May 25., 20:53
Ez a film nyerte az Arany Pálmát!