250-ről 400 órára nőhet a ledolgozandó túlórák száma, ha szerdán elfogadja a parlament a törvénytervezetet. Több ellenzéki párt és szakszervezet is tüntetést szervezett szombatra. Az esemény a Kossuth téren ért volna véget, ám azt közben a rendőrség lezárta.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Peller Anikó: Ezeket még nem tapasztaltam egyetlen tüntetésen sem, de lehet, hogy rossz helyen álltam. Az tény hogy hazamentünk!
Ha most viszont nem állnak ki magukért a munkavállalók, megérdemlik a sorsukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Vonulgatnak. Lesz még buborékhámozás, fingszaglászás és néhány beszéd.

Aztán hazamennek.

Ne legyen igazam.
Nessy
@Peller Anikó: Ezeket még nem tapasztaltam egyetlen tüntetésen sem, de lehet, hogy rossz helyen álltam. Az tény hogy hazamentünk!
Ha most viszont nem állnak ki magukért a munkavállalók, megérdemlik a sorsukat.
Eriksson
Újabb lehetőség a hőbörgésre.
Ez a törvény érdemileg nem változtat meg semmit. Se pro, se kontra. Aki nem akar túlórázni, az ne menjen olyan munkahelyre, ahol ez előfordulhat. Aki meg akar a több pénz reményében, az olyan helyre megy dolgozni, ahol ez lehetséges.
Csizmás Kond
Minden olyan ember aki folyamatosan dolgozott legalább egy évet az tudja, hogy a túlóra nem kötelező, sőt ha az meghalad bizonyos határt akkor azt a további órákat magasabb értékkel fizetik...szóval az ilyen rabszolgameséket csak azok hangoztatják akik eddig is csak tüntetésből éltek.
Eladott Ország
És az is megvan, hogy mindennek a lehányt tetejébe a polcon lekvárként feszítő, a népet kilencedik éve egyéni képviselői indítványokkal hátba támadó rezsim (hol van már a lakástakarékok pár óra alatti beszántását övező minapi felháborodás?) szolgálatában parancsot teljesítő rendőrség elrendelte a Kossuth tér (és természetesen az azt északi oldalról határoló utcák) lezárását reggel 6:00 és délután 14:30 között? Hát hiszen a Jászai Mari térről a Kossuth térre vonulnának a tüntetők, akkor miért is ne basszunk ki velük, nem? De. Az orrba-szájba szívatás nagymesterei ráadásul megint másokat tologatnak maguk előtt, ezúttal a lengyel parlament alsóházi elnökét. Marek Kuchcinski – akivel nem mellesleg alig néhány hete találkozott Kövér László Lengyelországban, de most valamiért szombat örömére pont itt eszi a fene, kell az alibi a kormánytrolloknak – a rendőrség olvasatában nemzetközileg védett személy, akinek biztonságát a hatóságoknak kötelessége szavatolni. Jó. Tehát aki úgy érzi – Kossuth tér lezárás ide vagy oda -, hogy a nyakán taposó elvetemültek kormánya a büdös életben nem fog meghátrálni, szégyenkezni, bocsánatot kérni, megbánni bármit is abból, amit a saját rinocéroszbőre védelmében és saját pillanatnyi gennyes érdekeinek megfelelően kilencedik éve művel, annak csak azt tudom mondani: 10 óra, Jászai Mari tér. Ez nem függ össze semmivel, csak azért bátorkodom iderakni, mert ez megint olyan szép és magyar és nemzeti. Vagyis izé. Úgy tűnik, ma sem fogok jó étvággyal reggelizni, de remélem, lesz olyan, akinél pont az ellenkező hatást váltja ki ez a hasznos, értelmes, intelligens, drága szép ember:
www.facebook.com/nemeth.szilard.fidesz/videos/391602191581039/
Nessy
@Csizmás Kond: Hol élsz? Ez, hogy a túlórákat pótlékolva fizettük, az volt rég. Méghozzá a következő fizetéssel együtt! Nem egy, meg három év alatt lettek elszámolva a túlórák! Apropó! Amennyiben pár hónappal később, esetleg egy-két év múlva számolják el, mi lesz a vetítési alap? Melyik időszak bére? Hány százalékos pótlékkal? Mert valamikor a pihenőnapi túlmunka 100!% volt. Ezek a legelemibb kérdések, Ez valóban "rabló", de nem mese, hanem a jövő valósága.
Csizmás Kond
@Nessy: ...az, hogy ki hogy fizet és azt ki hagyja az nem azt jelenti hogy az a törvény.
...hányszor olvastad el a munkaszerződésedet...ha egyáltalán volt olyan ?
Nessy
@Csizmás Kond: Hát, azért 49 év alatt volt egy, kettő.
Ahol nincs más munka lehetőség, ahol senki és semmi nem védi a munkavállalót, ott valóban egy választása van: Igen vagy Naná!
Itt elsősorban a 36 hónapos elszámolási időszak ami neuralgikus! Nem kevés vállalat fog vele élni, és visszaélni!
Csizmás Kond
@Nessy: A visszaélés ma nagy divat, viszont a munkavállaló is legalább a minimális érdeklődést meg kéne tegye...ha már eladja a bőrét...mert mint a nevében is benne van a túlóra az amit a meghatározott és leszerződött munkaórákon kívül végez az ember
Csizmás Kond
Amúgy hányinger amikor az olyan emberek vigyorognak a tüntetésen akik a diákmunkával éltek vissza...
Nessy
@Csizmás Kond: Amikor "eladta a bőrét" más volt a törvény! De az az érzésem, hogy nem vagyunk egy platformon, Én tiszteletben tartom a véleményedet, és nem vitatom tovább.
sokanvagyunk
Nem kellene megsértődni nyilvánvaló dolgon... - rabszolga és törvény is volt, van és kész. Irány az egyéni vagy családi vállalkozás, mert így saját rabszolgád is lehetsz.
Csizmás Kond
@Nessy: Én is tiszteletben tartalak és ne kérem hogy vitázz velem, viszont élek a jogommal és leírom a véleményemet...szóval minden munkával kapcsolatos törvényt köteles a munkáltatón ismertessen a munkavállalóval...tehát nem velem kell vitatkozni hanem azzal aki rabszolgaként tart...
Nessy
@Csizmás Kond: Ebben igazad van! Csak aki már pár éve elfogadott egy munkaszerződést, annak is igaza van, ha menet közben módosítják, hátrányára, nem örül neki. Tudom, el lehet menni, csak vagy van lehetősége a környékén, vagy nincs. A magyar munkavállaló nem mobilis, elsősorban anyagiak miatt. Hiszen egy nagyobb városban az albérlet el is vinné a bérének nagyobb részét.
Csizmás Kond
@Nessy: ...ezt sem értem...mikor hoztak olyan munkatörvényt ami kárára lett volna egy munkavállalónak az előző törvénnyel szemben ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.