A szakszervezetek a munkakörülmények javítását, ezért a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a törvénymódosítás elleni demonstráción szombaton Budapesten, ahol országos útlezárásokat helyezett kilátásba.

2019. január 1-jétől két számjegyű béremelést akarnak és azt, hogy visszaadják a cafeteria megszüntetett elemeit.

Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek

A MaSzSz által szervezett tiltakozó akción a szövetség elnöke bejelentette, a munkaidőkeret emelését és a túlmunkaórák számának jelentős növelését tartalmazó törvénytervezet mielőbbi visszavonása érdekében a munkavállalói érdekképviselet hétfőtől országos útlezárásokat szervez.

A szakszervezeti vezető szerint az országban egy furcsa autoriter kapitalizmus alakult ki, ami elveszi a dolgozók "megtakarításait, jogait, hovatovább az életüket is".

Ezt azonban a szakszervezet nem hagyja – mondta Kordás László a tüntetőknek.

Szilágyi József, a Liga Szakszervezetek társelnöke a 36 hónapos munkaidőkeretről és a maximális 400 óra túlmunkáról elmondta: álláspontjuk szerint még törvénnyel sem lehet eltérni az Európai Unió munkajogi irányelvétől, nem lehet szó semmilyen önként vállalt túlmunkáról.

Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek

A szakszervezet tiltakozik, hogy a munka világát, a jövedelmi viszonyokat döntően meghatározó jogi normákat a kormány érdemi szociális párbeszéd nélkül, egyoldalúan terjeszti az Országgyűlés elé – jelentette ki a Liga társelnöke, aki egyúttal jelezte, hogy a jövőben az olyan kérdések megoldására, mint a munka törvénykönyve tervezett átalakítása, hatékony három oldalú szociális párbeszédre van szükség.

Eörsi Nóra a Hallgatói Szakszervezet képviseletében azt mondta, ugyan a felsőoktatás ügye őket jobban érinti, de kiállnak a tervezett törvénymódosítás ellen.

Mezei Tibor, a Külügyminisztériumi Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy az állami hivatalokban dolgozok új jogállásról szóló törvény is arról szól, hogy dolgozzanak többet ugyanannyi pénzért. Hozzátette: az országban általános probléma a munkaerőhiány, de mindkét törvény a munkaidő és a túlórák növelésével akarja ezt a problémát kezelni, de ez nem jó megoldás.

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke úgy fogalmazott:

az országgyűlési képviselőket nem érdekli a család még a Családok évében sem, úgy gondolják, hogy 400 túlóra még belefér és elég három év után kifizetni azt.

"A magyar szakszervezet cselekvő ereje most pedig az, hogy minden egyes munkahelyen egyenként állunk ellen" – jelentette ki a szakszervezeti vezető. Székely Tamás az országgyűlési képviselőktől azt kérte, hogy bojkottálják a szerdai végszavazást.

"Mutassák meg, kik ők, számoljanak el lelkiismeretükkel, mert aki igennel szavaz, saját népét árulja el"

- jelentette ki.

A tömegben, amely Jászai Mari térről indult majd a Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon ért el a Kossuth Lajos tér torkolatánál felállított színpadhoz, olyan feliratokat lehetett látni, mint

"Közösen a rabszolgatörvény ellen!", "Amikor a diktatúra tény, a forradalom kötelesség!", "Nem leszünk Európa Kínája!" és "36 hónap alatt a természet háromszor ébred, és te?"

Az MTI helyszínen lévő tudósítóinak jelentése szerint a tüntetés végén egy férfi szaladt fel a színpadra és azt kiabálta, hogy "foglaljuk el a Kossuth teret", amelyet a tüntetés ideje alatt rendőrök vettek körül. Ezt követően a bekiabáló férfi után a tömeg nagy része a Kossuth teret akkorra már lezáró rendőr sorfalhoz futott. Ezt többször megpróbálták áttörni, ami végül sikerült és bejutottak a Kossuth térre.

Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek

A rendőrök az Országház lépcsőjén és közvetlenül az épület előtt álltak fel ismét több sorban. A bekiabálások ott is folytatódtak, tettlegesség azonban nem történt és mintegy 20-30 perc múlva a Kossuth téren összegyűlt tömeg lassan oszlani kezdett.

(MTI)

Fotók: Szigetváry Zsolt/MTI

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Papuska1: Mér elnézést, de mikor, hol gyújtották fel a várost? Jelenleg Párizsban szabadultak el az indulatok. Nálunk utoljára a mára szentté avatott vandálok csinálták a balhét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Az útlezárásokkal az a baj hogy az emberekkel szúrnak ki, találjanak ki valami egyebet.
görbetükör
@division: Ötlet? Amire oda kell figyelni? Mert a skandálás kevés.
Csizmás Kond
Ezek az úgynevezett kormányellenes mozgalmak mindig a kisemberrel tolnak ki, úgy a villamosleállítással mint az útlezárással.
A kormány hozott egy intézkedést, amit lehet ellenezni vagy lehet pártolni,de szerintem ewzzel csak az egyre fogyatkozó munkaerő pótlását próbálta lendíteni úgy, hogy aki akar az dolgozhasson akár többet.
Nem tudom kik voltak a tüntetők, de szerintem nem munkások és főleg nem rabszolgák akiknek nincs még meghalni sem idejük a túlórák miatt...
Bármit akar a baloldal nem így kell megoldani, főleg hogy csak a zűrzavart importáljuk, azért nem, mert ha ne adj Isten és tényleg kirobbanna valami senki nem tudná lamosni a nevükről, hogy mindig csak a felfordulást szítják.
Az a csőcseléknek elég hogy a kisembert felbujtatják és hülyeséggel etetik, viszont addig amíg nem tud előállni egy józanul és komolyan gondolkodó valaki, aki nem csak a cirkuszoknál főszereplő hanem vannak megvalósítási tervei is addig csak rendzavaró bohócoknak nézi őket mindenki.
...de van akinek ez is megéri...
Macskaszem
@Mirabilis: régi szép idők, amikor még lehetett a miniszterelnök háza előtt tüntetni.
division
@Mirabilis: Nem igazán értem miért kell egyből előhozakodni mi volt Gyurcsány idejében. Az útlezárásokkal soha nem értettem egyet, akkor sem, most sem.
Nessy
Volt "taxis blokád" is. Túléltük!
Lehet, hogy vannak nem kevesen akiket az előző Munkatörvénykönyv módosítás vagy nem érintett, vagy jól is jött nekik. Ez immáron a második pár év alatt, és ismét a munkavállalók szívnak vele.
Lehet, hogy még nem fogadták el, de ha senki nem emel szót. ne higgyék, hogy a "2/3" nem fogadja el szerdán. Ha meg életbe léptetik, akkor késő bánat!
division
@görbetükör: Nem tudom, de annak idején a Gyurcsány kormány alatt volt úgy hogy egy útlezárás miatt egy nagyon fontos üzleti tárgyalásról késtem le majdnem, oldják meg a problémáikat másként, ne hátráltassanak más embereket mert nekik bajuk van vagy éppen csak nagyon ráérnek a nagy munkától...Nem politikai kérdés ez nálam mint láthatod.
Papuska1
Látta valaki, hogy hányan voltak? Ráadásul az az "egy ember" aki nekivezette az embereket a rendőröknek az MSZP egyik vezető politikusa volt. Az emberek, előbb csak immel-ámmal mentek. A törvény végső szövegét még senki sem tudja, csak azt, ha valaki többet dolgozik, mint amennyit a mostani törvény enged, keményen megbüntetheti az APEH. Nem kellene megvárni, hogy végül miről szól és milyen biztosítékokkal áll elő az új törvény? Mert azt még senki sem tudja.
görbetükör
@division: - Nézd, ha ennyi kényelmetlenséget sem tudsz elviselni, akkor a bajok maradnak és sokasodnak. Túl kényelmesek és gyávák az emberek.
Papuska1
@Csizmás Kond: Mi van itt? Egy csomó hozzászólóval értek egyet. Lehet, hogy elkezdett gondolkodni a balliberálisok egy része? Lehet, sőt elfogadom, hogy kell is tüntetni, mert ez része a demokráciának, de felgyújtani a várost, lehetetlenné tenni normélis emberek életét, akiknek nincs közük a politikához, nekimenni azoknak, akik vigyáznak ránk és az a dolguk, hogy rendet tartsanak (nem is biztos, hogy FIDESZ-esek) nem hiszem, hogy bármit is előre vinne! Az életünk ettől jobb biztos nem lesz! Most sok olyan emberrel értek egyet, akikkel annyit vitatkoztam!
division
@Pálinkafőző Rézüst: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Macskaszem
@Papuska1: A lakástakarékot is egyik napról a másikra megszüntették, nem volt sem idő, sem lehetőség tiltakozni. Ha a törvény konkrét szövege megszületik, másnap a fidesz megszavazza, oszt jónapot. Ezt kell megelőzni.
Nessy
@Papuska1: Mér elnézést, de mikor, hol gyújtották fel a várost? Jelenleg Párizsban szabadultak el az indulatok. Nálunk utoljára a mára szentté avatott vandálok csinálták a balhét.
Borsodi
Szargentini sok mindent elfelejtett erről a kormányról leírni, rosszabbak ránk nézve mint egy ellenség .
www.youtube.com/watch?v=6jXAg3M-RiY
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...és most szintén hasonlót szeretnél ?...mert én már elmondtam, hogy ellene vagyok minden ilyen dolognak...
...és hogy mit írtam akkor ?...szerintem valahonnan elő lehet kaparni ha annyira érdekel...
Rockxy
Aha, ettől félhet a kormány, de nem fél.
Rockxy
@m73: Ezt írtad:
"Tudtommal demokrácia van..."
Rosszul tudod, nincs demokrácia.
csipetke
A multi csak akkor marad az országban,ha van olcsó munkaerő,de miután óriási a munkaerő-kereslet,kénytelenek a multik többet csengetni.A kormány viszont be van sz@rva,hogy elcuccolnak a multik,ezért lezsírozták ezt az idióta törvényt.a "szegény multik",és a saját seggük megmentésére.Az egyik autó-összeszerelőgyár bejelentette,hogy megszünteti néhány magyarországi telephelyét.Ha még többen elmennek,mi lesz ezzel a fenenagy dübörgő gazdasággal?Viszont az elmeroggyant kormány elfelejti,hogyha ezt megszavazzák,azok a melósok,akik még vacilláltak,hogy külföldre cuccoljanak-e,azok most el fognak menni.Azé'kiváncsi lennék rá,hogy valaki(k) kaptak-e nemkevés lóvét,ezért a beterjesztésért.
verőce21
Aki többet akar dolgozni és keresni, azt ne akadályozzuk már rendeletekkel és tüntetésekkel.
Desischado
Ha ezt is hagyjuk, akkor megérdemeljük a sorsunk! Minden országban be kellene vezetni, hogy tisztességes bért kötelesek a multik fizeteni, és akkor nem mennének sehová! Próbálnák ezt meg az anyaországban! Nem vagyunk rabszolgák! A népnyúzó, parazita kormányt meg el kell zavarni!
Peller Anikó
@verőce21: A dolgozó többet akar keresni, nem pedig többet dolgozni, ezt fogtad?

A munkáltató akar többet dolgoztatni, nem a dolgozó. A dolgozó fizetést, megélhetést vár a munkájáért. Nem 16 órás munkaidővel hanem 8 órával. Tudod nem 16 óra munka 2 óra pihenés és 6 óra alvás, hanem 8x8x8.

Te mennyit szeretnél robotolni, napi 36 órát, ha meg akarsz élni?

A képviselőgörények persze percek alatt lenyomják a szavazatukat a néhány milliócskáért, szerinted ők is többet akarnak dolgozni?

Elüldöztétek a munkaerőt (most már minden szinten) és rabosítani kéne a maradékot, erről van szó.
lusta
@Horizont: Tegyük hozzá, három, vagy négyműszakban.
Nessy
Ha nem tévedek, most is van lehetőség többet dolgozni, méghozzá nem hónapok múlva elszámolt fizetésért! Tehát ezt a "jogi akadály" mesét a legközelebbi demens otthon lakóinak tessék előadni!
Arról nem is beszélve, hogy immáron ez a második módosítása lesz a Munka Törvénykönyvnek, ami a munkavállalókat sújtja.
Ezt akarják a zemberek? Erre szavaztak? OK. Akkor ez a törvény vonatkozzon a hívekre! Ja, azok egy része munkáltató, politikus, határon túli, kisnyugdíjas, roma. Hát nekik tök mindegy.
magyarbakancs
Senkinek a jókedvét nem szeretném elvenni ,de a Magyar szakszervezetek .szar szervezetek.
Semmi nem fog történni.A munkavállalók egy két helyen tiltakoznak ,és kész.
Ez a nép arra képtelen ,hogy saját rabszolga tartóival szembe kiálljon a jogaiért.
szaboria1
A beültetett hajú Holiknak már a gondolta is zavaros lett. A magyarázata, hogy rosszul értelmezik mert a ledolgozott órákat ki kell fizetni. Akkor mi a fenének emlegetik a 36 hónapot meg, hogy majd később derülne ki kötelező munka végzés volt vagy túlóra.
Zavaros az egész KÓSA kvatyasza.
verőce21
@Peller Anikó: (9:11) Sőt, a legtöbben nem is akarnak dolgozni, csak több jövedelmet, (segélyt, támogatást, családi pótlékot, járadékot, 18 éves kortól rokkantnyugdíjat, egyéb szociális juttatást, dupla nyugdíjat, stb.) szeretnének kapni! :)
verőce21
Ja és fentebbi mindezeket, akár három műszakban! :)
human
@Szeparepa2: És amit fontos tudni róla, hogy az Éhség menet egyik fontos alakja volt.

"Az edelényi Komjáthi Imrének van munkája, a BorsodChemnél dolgozik, szociális gondozó feleségével hat gyereket nevelnek. Négyen a húga halála után kerültek hozzájuk. – Szomorú történet a testvéremé: miután elvesztette a munkáját, inni kezdett, majd kiköltöztek a miskolci Lyukó-völgybe, a társadalom szélére, s onnan is egyre lejjebb csúsztak. Amikor meghalt, nem akartuk, hogy állami gondozásba kerüljenek a gyerekei, magunkhoz vettük őket. Hogy elférjünk, bővíteni kellett a házunkat, ehhez hitelt vettünk fel. Most mi is adósságcsapdában vergődünk, hiába törlesztünk, alig apad a hátralék – mondja Komjáthi Imre. Szavai szerint hiába dolgoznak a feleségével mindketten, szűkösen élnek, nem keresnek annyit, hogy kihasználhassák a gyerekek után járó adójóváírást. "
nol.hu/belfold/munkat__kenyeret_-1297815
Kookas
@görbetükör: csak az 1hetes sztrájk!
verőce21
A Jóisten szereti a jókedvű adakozókat.
1magyar
Nem lehet a népet büntetlenül kizsigerelni. A rendőröknek ilyenkor nem a hatalmat hanem a népet kell szolgálni, ők is odatartoznak.
wagabund
..." a Külügyminisztériumi Dolgozók Szakszervezetének elnöke"...

..."Hallgatói Szakszervezet képviseletében "...

nahiszen..ők aztán majd jól megmutatják...de mit is?
Papuska1
@Nessy: Reméljük nem is fogják, de egyes "lelkes" forradalmárok ezt javasolják. Aztán a kisembernek kell fizetnie a kárt, meg neki kell mindent visszaépíteni, mivel pénz nincs, bagóért! Végre szép a főváros!
Papuska1
@1magyar: De a dolguk a törvények betartása. Ha nem volna valamiféle rend, mindenki mindenkit elpusztítana valamiért. Ezt egyébként jól lemodelezték a filozófusok. A rend híján az emberiség kiirtaná önmagát. Minden eszköze meg van hozzá!
Papuska1
@m73: Kicsit kevered. A város felgyújtását a jobbikosok kezdték és folytatták is. A hatalom a közelben, békés nagy gyűlését éppen befejező Fideszeseket a rendőrök rátolták a néhány száz balhézóra, így egy több tízezres katyvasz lett az egészből, amiben magyarul nem is tudó rendőrök vertek, lőttek mindenkit. Ott voltam, eszembe sem volt balhézni, mégis összevertek. Kicsit ez más, mint amiről beszéltél. Egyébként a tüntetés és a balhézás, rongálás, erőszak nem biztos, hogy ugyanaz!
Nessy
@Horizont: A rendőrség a mindenkori hatalom erőszak szervezete. Nem új keletű definíció.
mackoka46
Még hogy majd 3 év múlva fizetnek, ha akarnak a megromlott pénzből.
Fizessenek két hetente, az a normalitás.
Nessy
@Peller Anikó: Ezekben az 56-s képekben az a legszörnyúbb, hogy nem azt koncolták fel, akire "ráfért volna", hanem kis katonát, postást, mert egyenruha volt rajta. Amikor elszabadulnak az indulatok, szörnyű dolgok történnek, Megtapasztaltuk. Mindkét oldalon voltak később dicstelen dolgok, Ez a forradalmak velejárója.
Janos88
===Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
verőce21
A forradalmaknak nem feltétlenül velejárója az anarchia, a vég nélküli gyilkolászás, egymás kiiktatása, amíg a forradalom felfalja saját gyermekeit. pl. A nagy francia forradalom -1789

A feladat örökké az, amikor a zűrzavar, a káosz a tetőpontra jutott és anarchiába terrorba fordul, megtalálni az embert, aki megállítja a káoszt az anarchia előtt. És megmenti, emberszabásúvá, használhatóvá teszi mindazt, ami a régi renddel szemben valóban fejlődés és haladás.
Ugyanakkor feladata megakadályozni, hogy a külső és belső "szervezetek" emberei ragadják magukhoz a vezetést. A forradalmat, káoszt csak olyan ember tud megállítani, aki a zavargásokból indult, akit a forradalom hulláma emelt fel.
Ilyen ember ritkán akad a történelemben.
tulipan
@Shikari: Neeem-e. te HÓLYAG Vándorvigány? Há,. hogy is van az a 62 %?? Avagy azt képzeled, már mindeki elhagyta az országot??? Tévedsz. te IDIÓTA!!
Olsiosta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
verőce21
@Aki Én: (20:52) Akkor te igen szegény lehetsz te nyomorult!
tulipan
@durbincs: Te hülye narancsos seggynaló félfaroknyi Sügér? Szóralozol, Okéé!
minivirslis,a lexikontól nem nő 15 cm-re ám a répa ? nem tudtas ?az ezüst colostokja meg behomályosodik az ötperces méricskelésedtől ? azt hogy kezeled ezt, ha megitn rád jönnek az epilepsziás rángásaid ?na akkor meg indul a zseb-hoki ? titokba ? a gyűszű-kékkel ?
azt utána nyugszik is a pöttöm bicebóca mi, picinyke, torz törpe ? 30IQ-s Ploesti ipar hulladék, s mint ilyen eredeti kukalakó?
tulipan
@verőce21: Na, te meg milyen sötét lehetsz! Brrrr! Holdtalan ájszaka!
Aki Én
@verőce21: 22:15 Amikor ezt egy olyan buta és tájékozatlan ember mondja mint te, akkor azt bóknak veszem.
Aki Én
@Csizmás Kond: @verőce21: @Shikari: @Papuska1: Egyszer az életben ne hagyatkozzatok már pusztán szellemi képességeitekre, mert azzal csak körberöhögtetitek magatokat.
Nézzetek már utána, hogy ez a törvénytervezet mivel járna. Vannak nálatok okosabb, értelmesebb emberek (nem is kevés), akik segítenek értelmezni, megérteni.
Nem kell ennyire vakon nyomni a propagandát, mert ez már nagyon ostoba és fájdalmas. Néha álljatok meg és gondolkozzatok.
Szerintetek a nagy többség miért nem szavazott a rezsimre?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...szellemi izé...itt csak ti vagytok akik folyton törvény, kormányt meg mindenfélét cserélni vagy átalakítani akartok...én a részemről csak véleményezek...szóval nem baj ha nem érted de azt nem kell rögtön le is közölnöd...
Aki Én
@Csizmás Kond: Aki itt valamit nem ért, az te vagy lúzer. Legalábbis az itt is összehordott butaságaid erre engednek következtetni.
Úgy látom Romániába tényleg csak a propaganda jut el. De ettől még lehetne igényed az informálódásra, ha már itt nyomod.
tulipan
@Aki Én: Te aztán, jól le vagy maradva! A FENT megszóllított, agymentes, narancsos propaganda CSINOVNYIKOK szerint, a többség rájuk szavazott! A számok ényegtelenek!!!
tulipan
@Aki Én: Miért is lenne igénye, egy Kondásnak?? Elvégre...
Az Aranyökörben
a haveri körben
a sikereim mind értékelik
Mer' az a férfi
aki nem dől ki
vigasztal ez a hit
Aki Én
@tulipan: ...de rég hallottam ezt a számot.
Csizmás Kond
@Aki Én: ..tele a tököm az ilyen okostónikkal mint amilyen te is vagy...tudod ?
...amúgy nem érdekel ki minek hiszi magát ...nekem mindenki az aminek én hiszem...lehet az pakisztánban, romániában vagy bármely helyen magyarországon...ennyit rólad.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...bocsi...még csak annyit, hogy én nem kellett nevetváltoztassak sem azért mert te hülyének tartasz sem azért mert lejárattam a régit, sem azért mert úgy kérték az megrendelők akiknek a nevében kampányolsz...
Aki Én
@Csizmás Kond: Ahogy elnézem, többeknek van tele a tökük az olyan buta emberekkel mint te.
Nekem annyira kellett nevet változtatnom, hogy te voltál az első, akinek évekkel ezelőtt címeztem az első beírásomat. Volt is nagy hiszti... :)
Csizmás Kond
@Aki Én: ...erre mit lehet mondani...az okosságotok mércéje az amit képviseltek...az utcai hőbörgés, a genderelmélet, a buzifelvonulás...na meg a nevezgetés.
...és ha hiszed ha nem tudom ki vagy...
Aki Én
@Csizmás Kond: Ha tudod, akkor miért beszélsz butaságokat a névváltoztatásról?
Elképesztő mennyi butaságot hordtál össze megint a legutóbbi hozzászólásodban. Ezekből látszik, hogy mennyire nem értesz semmit, mennyire félre vagy vezetve. Téged nem is nehéz.
Na ezért mutatja minden felmérés, hogy a fideszesek nem különösebben intelligensek. Ezt a kommunikációt tényleg csak a gyengébb képességű emberek eszik meg.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: az okosságod mércéje az amit képviselsz.

A lopás, harácsolás, hazudozás. Az ország rombadöntése, a magyarság elüldözése, a szőröstalpúak betelepítése. Az egészségügy lerombolása, az oktatás lebutítása, az emberek ostoba önfényező reklámok millióival való hülyítése. Az Eu támogatások elherdálása, ellenségeskedés szítása, az ország kettészakítása egy szűk gazdag és egy nyomorult szerencsétlen robotoló rétegre.

De neked csak a buzik jöttek le.
Aki Én
@Papuska1: @Csizmás Kond: @verőce21: ,,A teljes fideszes propagandagépezet üvöltve ünnepli a franciaországi eseményeket csupán azért, mert Macron utálja Orbánt. Ebben az esetben rendben van minden, máris nem a franciák belügye, ami az országban történik és Macron (valamint a demokraták, liberálisok és természetesen Soros György) tehet arról, hogy a feldühödött tömeg lángba borítja az utcákat. De aljas áruló mindenki, aki itthon utcára mer menni Orbán ellen, rohadt szemétláda az, aki szót emel a felcsúti kis akarnok baromságai, lopásai, hazugságai ellen. Pedig itt nem égnek az autók, senki nem szedte fel az utcaköveket. Az utoljára Orbánék szervezésében történt meg, de akkor rendben volt, ma már egy visszafogott demonstráció sincs rendben."

kolozsvaros.com/2018/12/10/tokeletesen-kiszolgaltatottak-lettunk/
Peller Anikó
@Aki Én: "A közmédiában a precízen sminkelt nők és férfiak szemrebbenés nélkül hazudnak bele a kamerába. Bármit felolvasnak, ami le van írva a papírjukra, ami ott fut a súgógépen. A közpénzből, mindenki adójából fenntartott-kitartott szervezet csámcsogva nyal be a hatalomnak, nyíltan, sőt, büszkén szolgálja egy szűk réteg személyes érdekeit az országgal szemben. A mi pénzünkből dolgoznak ellenünk. A köztévé, aminek a független média melletti kiállás elemi kötelessége és érdeke lenne, harsányan röhög azokon, akik a független médiát hiányolják."

"A cikk elején említett kifordított kutya fel sem fogta, hogy valami nem stimmel. Megpróbálta csóválni a farkát, úgy tett, mintha minden rendben lenne. Abban a filmben végül a kutya elpusztult. Csak szólok."
tulipan
Hja, a sötét. narancsködös fejekben, a nap forog a föld körül!!!
Papuska1
@Aki Én: @Aki Én: Nem akarlak elkeseríteni, de nincs még végleges törvénytervezet. Egyébként a szakértők és az indoklásban az előterjesztők is egyértelműen rögzítették, hogy csak önkéntes túlóra lehet! Nem igaz, hogy a túlórapénzt három év múlva kell, vagy lehet kifizetni! Ilyen nincs, nem is lehet! A korlátot, mint határt határozták meg. Közben az a néhány melós, aki többet dolgozott, mint a megengedett és néhányukat már keményen megbüntette az APEH ezen háborog. Hogy is van ez?
Aki Én
@Papuska1: „A Kósa-Szatmáry féle törvényjavaslat eredetileg kollektív szerződés nélkül, a munkáltató egyoldalú rendelkezése alapján lehetővé tette volna éves szinten jelenlegi 250 óra helyett 400 óra rendkívüli munkavégzés elrendelését. Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottsága kedden egy módosító javaslatot terjesztett elő, így maradhatott volna az a hatályos szabály, hogy a munkáltató által egyoldalúan elrendelhető rendkívüli munkavégzés maximum 250 óra, és kizárólag kollektív szerződésben (magyarul a munkavállalói érdekképviseletek beleegyezésével) lehet megállapodni éves óraszámának emeléséről. Ezt a tegnap este nyilvánosságra került Törvényalkotási bizottság által benyújtott összegző módosító javaslat írja felül, ami alapján a munkáltatónak lehetősége lesz kollektív szerződés nélkül is további 150 óra rendkívüli munkaidőt elrendelni, ha erre a munkavállalóval írásbeli megállapodást kötött (önként vállalt túlmunka). Ez a megállapodás, ha egyszer aláírásra kerül, az csak a naptári év végével mondható fel. Ez azt jelenti, hogy a munkavállaló hozzájárulása valójában jóval kevésbé önkéntes, mint ahogy az a törvénymódosítás korábbi kommunikációjából kitűnt. Összegzésként így megállapítható, hogy egy fontos lehetőséget vesz ki a végleges szöveg a szakszervezetek kezéből, így a korábbi kormányzati célokkal ellentétesen a kollektív szerződéses lefedettség növelése ellen hathat.”

...értem. Vagyis nem értem. Úgy gondolod, hogy te jobban vágod ezt a témát, mint az összes érdekvédelem, szakszervezetek, de még a hallgatói szakszervezet is? Vagy akár Mezei Tibor, a Külügyminisztériumi Dolgozók Szakszervezetének elnöke? Aki azt mondta:
,, hogy az állami hivatalokban dolgozok új jogállásról szóló törvény is arról szól, hogy dolgozzanak többet ugyanannyi pénzért. Hozzátette: az országban általános probléma a munkaerőhiány, de mindkét törvény a munkaidő és a túlórák növelésével akarja ezt a problémát kezelni, de ez nem jó megoldás."

Hihetnénk, hogy eddig nem ezen a...
Aki Én
@Papuska1: ...Hihetnénk, hogy eddig nem ezen a bolygón éltél, ezért nem ismered a fideszt, illetve a fideszes kezdeményezéseket.
Szerinted mikor kellene tiltakozni? Mikor már hatályba lépett?
Érdekes, hogy titeket csak a kormány elleni kritika bosszant, és csak addig vagytok demokraták, amíg nem a kormányt kritizálják.
Na, ezért vagytok ostobák, ezért nem szavazott a nagy többség a fideszre.
Pálinkás Pál
@Papuska1: Nincs is azzal semmi baj hogy dolgozhatsz többet HA AKARSZ...érted ha te magad akarsz ...és nem a köcsög főnököd utasíthat...ez pedig erről szólna!!!
tulipan
@Durbincs:Te ostoba, sötét narancso segglyuknyyaldosó félfasroknyi Sügér! Ugyebár Te nagad vagy az a 30IQ-s 30milis & Sexmanias-bálvány,a Ploesti a bányakecokban, ahol a javerjaiddal a bényaöszvérvizeletpálasz mértéktelen nyakalása közben, bémuljátok Shikarival a narancsos haverjaitok falakon levő meztelen fényképeit? Majd elbódúlva firkélatjátok a parancsba kapott listiátokat! Hordjátok el magatokat,degenera gumbolettek ..!!!
Ploesti ipari hulladék és HIRDETŐS SEX STRICIK!!!? Te túlóraíérintett ...
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...soha, egyetlen betűt sem írtam ide azért hogy az valamit képviseljen...
...és közpénz...ha javasolsz olyan embert aki ingyen fog mindent elintézi szólj, mert biztos rá szavazok...
...köztévé...soha olyan hírnek nevezett akármit nem veszek komolyan ami nem csak közöl hanem megmagyaráz...
Gauntlet
De ne félbe zárjátok már, hanem egészbe! A fél az lofax!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.