Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság két férfi ellen, akik egy szlovén állampolgárt vertek át.

8500 tonnát adtak el, pedig egy szem kukoricájuk sem volt

A sértett 2016. május 27-én szerződést kötött egy szentlőrinci cég vezetőjével 8500 tonna kukorica 1 500 000 euro értékben történő megvásárlására, azonban a csaknem 70 000 euro előleg kifizetését követően a kért kukorica mennyiséget nem szállították le neki, és a pénzt sem fizették vissza.

A nyomozás során kiderült, hogy a sértettel az 59 éves pécsi cégvezető, valamint 58 éves királyegyházai társa állapodott meg arról, hogy a jelentős mennyiségű kukorica a cég rendelkezésére áll, amelyet kamionokkal az előre megbeszélt olasz városokba le tudnak szállítani. A rendőrök ellenőrizték a cég bejegyzett telephelyét Szentlőrincen, azonban csak egy garázst találtak, ott semmiféle munkavégzés nem volt, a munkavégzéshez szükséges feltételek sem voltak fellelhetők. A szlovén vevő és a csalók között tolmácsolási feladatokat ellátó két szlovén állampolgár is úgy nyilatkoztak, hogy az eladók mindvégig nagyon magabiztosan és meggyőzően viselkedtek, elnyerve ezzel a sértett bizalmát. A két csaló állítása igazolására a vevőt Szalántára is elvitte, ahol egy telephely hangárjában tárolt nagy mennyiségű kukoricát mutattak neki. Később kiderült, hogy a két csaló által mutatott kukoricához a szentlőrinci cégnek nincs semmi köze. A cégvezetőt és társát a rendőrök a beszerzett adatok alapján gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szigetvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az eladók ,,mozdony szőkék,, voltak???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@nevemnick: Akkor viszont ,,roppant tanulékonyak,, ami a ómigránsok működési szokásait illetti !!!
nevemnick
@papa.49: megpróbálták ,,kicsiben", amit a nagyok ,,nagyban". Csak még nem volt annyi gyakorlatuk, de hamarabb elérték azt, amerre a nagyok lassan, de biztosan tartanak. :D
sokanvagyunk
Úgy tudom, megint eladó a Brooklyn híd is... :D
papa.49
@nevemnick: Vagy elfeledték a ,,védelmi százalékot,, letenni !!!
sokanvagyunk
@szaboria1: Csak 70 ezer... - de ez is átlagon felüli termésnek számít. :)
namihami
Hát, úgy nem kunszt eladni a kukoricát, ha van.
Jön egy vevő és úgy köt üzletet és tesz le 750.000 (betűkkel: hetesszázötvenezer - még leírni is sok a mi rétegünknek) Eurot, ami napi árfolyamon kb. 242.000.000 ( na ezt is: kettőszáznegyvenkettő millió) forint, hogy se az eladót, se az árut nem ellenőrzi le?
Nem igazán szakad meg érte a szivem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.