„Az első tizenegy hónapban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 1842,4 milliárd forint volt. Soha nem volt ilyen magas ez az összeg. Az Orbán-kormány az uniós pénzek hazai forrásból történt megelőlegezésével indokol. Ettől még a tény tény marad: soha nem volt ekkora a magyar költségvetési hiány. Minden idők legnagyobb áfája, minden idők legmagasabb benzin ára, minden idők leggyengébb forintja, minden idők legnagyobb államadóssága, és most már minden idők legmagasabb költségvetési hiánya fűződik az immár kilencedik éve kormányzó Orbán Viktorhoz. A mostani hiány már jóval magasabb a 2006-os hiánynál, pedig akkor a Gyurcsány-kormány autópályákat épített, és 13 havi nyugdíjat is fizetett. A Pénzügyminisztérium azzal magyarázkodik, hogy késve érkeznek az uniós források, és azt a hazai hiány növelésének árán a kormány előlegezi meg a pályázóknak.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Hatalmas gratula :( ebben minden előző kormánynál sikerült jobban teljesíteni. Jöhet az államcsőd?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Hatalmas gratula :( ebben minden előző kormánynál sikerült jobban teljesíteni. Jöhet az államcsőd?
papa.49
@Commenter: Ha brüsszeli bugyelláris becsukódik IGEN ITT AZ ÁLLAMCSŐD !!!
Commenter
@papa.49:Istenem! Ahol a part szakadt, ott leszünk megint. Ha nem lesz egy technokrata szakértői kormány aki kimentsen bennünket akkor orbánék még évtizedekig nagyon kellemesen ellavírozhatnak itt egy argentin típusú diktatúrában, ezt akarjuk? Tényleg ezt akarjuk?!
papa.49
@Commenter: Én biztos nem akarom csak az 2.5 millió BIRKA, meg a határon túliak akik csak a markukat tartják a ,,baksisért,, !!!
Commenter
@papa.49: én sem, de azt is tudom először is hogy túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy az EU kimentsen bennünket, másodsorban pedig rühellik orbánt és politikáját.
Nessy
Ez tulajdobképpen ékes bizonyítéka, hogy az eus pénzek nélkül lehúzhatjuk a rolót! A gazdaság csak a szózatokban szárnyal.
Nem baj, majd év végén szokás szerint pár napra rendbe lesznek a számok. Ezt az MNB minden december végén "megoldja"!
papa.49
@Commenter: Az esély erre igazán kicsi !!! Pedig '90 után komoly politikai tőkénk volt a német egyesítés érdekében tett lépéseink okán, de a csutigörény hathatós lejáratásai miatt ez az előny szétporladt !!!
CsipkeRózsa
A héten hallhattuk valamelyik híradóban, hogy az EU pénzek lehívásában Magyarország a legsikeresebb, minden más országot megelőzve. Vagyis, nem igaz, hogy késve érkeznek a pénzek.
Talán nem kellett volna megszavaznia a parlamentek, hogy még nagyobb előleget adhatunk a költségvetésből a pályázóknak, amiből sok pályázati cél meg sem valósult.

Na, és a sok büntetés, amit vissza kell fizetnünk. A sok más országban létesített ajándék beruházásunk, vagy csak az odalökött ingyen milliárdok.
Commenter
Pedig '90 után komoly politikai tőkénk volt a német egyesítés érdekében tett lépéseink okán, de a csutigörény hathatós lejáratásai miatt ez az előny szétporladt !!! Ezt a politikai tőkét (mások politikai életművét, politikai hitét és egyben az ország nyugatosodásának kulcsát a csuti és antall orosz rulett módjára játszották el. Száz meg száz év is kevés lenne a pokolban azért hogy ezért megfizessenek. Maximum a jó öreg történelem fogja őket a szemétdombra tenni de mikor?
CsipkeRózsa
A költségvetés hiányát 1360 milliárd 650,2 millió forintba állapította meg a parlament. Most a november végi állapot szerint már 1842,4 milliárd forint volt.
papa.49
@Commenter: Soha, mi haladunk a Balkán felé, és másodrendű uniós polgárok leszünk, míg ki nem zárnak, utána meg a medve ölelő karjai várnak bennünket, én már remélem nem élem azt meg !!!
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: forintba helyesen = forintban.
papa.49
@CsipkeRózsa: ,,az a kormány amelyik nem tudja az állam háztartási hiányt a megfelelő szinten tartani MONDJON LE,, Orbán Viktor 2007 .
Commenter
@papa.49: ne haragudj nem lájkolom mert szeretném hinni, hogy megéred a bukását
az államcsőd ugyanis kivétel nélkül minden politikai erő bukását eredményezi.Ez az utolsó, nagyon szomorú "remény..."
papa.49
@Commenter: Nagyon kemény világ jön akkor a ,,másként gondolkodókra,, előkerülnek a fekete Pobjedák mai változatai, a kisnyugdíjasnak meg kötelezően csak a piros lámpánál szabad az úton átkelni !!!
Commenter
Ki ne emlékezne rá, hogy a boldogult MSZMP is retttenetesen megijedt az államcsődtől. KIevickéltek ugyan belőle, de a mégis végük lett.
Ez egy nagyon jó blog, és ezt érdemes elolvasni és tudni az államcsődről:
kiszamolo.hu/honnan-fogod-felismerni-az-allamcsodot/
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Ha brüsszeli bugyelláris becsukódik IGEN ITT AZ ÁLLAMCSŐD !!!"

Halandó nem nagyon tudhatja hogyan áll e területen az ország.
Kusza-szem elvtárs azt mond, ír le, amit akar, vagyis amit a Kedves Vezető akar hallani.
Tény, hogy az államadósság még a gránitba vésett tákolmányukban foglaltak ellenére is növekszik (miközben 51 százalék alatt kellene már lennie!), tehát a hitelek fizetését újabb (titokban) felvett hitelekből fizetik, az államháztartás hiánya pedig jelzi, hogy örült módon megy a haveroknak és a külföldi magyaroknak a pénzosztás.
Tehát gazdálkodásnak nem sok nyoma fedezhető fel sem vargánál sem kuszaszemnél.

A hazudozásokban az a legnagyobb veszély, hogy egy államcsőd felkészületlenül érné az országot.

De szerintem ettől még nem kell félni.
A maffia banda olyan intézkedései, mint pl. a magánnyugdíj szektor államosítása, a német összeszerelő üzemek Magyarországon tartása, a GDP növekedésének fenntartása még fedezetet tud nyújtani a hitelek finanszírozására.
Viszont egy HUEXIT esetén heteken belül bedőlne az ország.
Commenter
@papa.49: nem fog lempndani ő nem, sőt, őt még elzavarni sem lehet :( örökös min e, ha csak az kolosszális méretű államháztartási hiány amiben negatívrekorder, be nem dönti a rendszerével együtt.Apropó ez Guiness rekord is? Indítsa már el végre az EU a hetes cikkely szerinti eljárást, ez az ő pénzük (is)!
Commenter
@F_Viktor:Viszont egy HUEXIT esetén heteken belül bedőlne az ország.egy államcsőd esetén is, szerintem kérdés ki, mi jönne ov után? Ki az kik azok akik képesek lennének kihúzni az országot a csődből és mit tenne az EU ha egy tagállám tényleg becsődölne? Kirúgná? Na itt jön a képbe a HUEXIT...csak nem úgy ahogy ov képzelte, tervezte...
kereső
@F_Viktor: az lehet, viszont ki fogja finanszirozni azokat a hiteleket, amelyeket tiborcz,csányi,mészáros,garancsi ...etc. vettek fel a kastélyok,az Andrássy út, a mátrai erőmű,a simicska birodalom stb.megvásárlására. A folyósitó bankok?Az mkb, a budpest bank, az fhb?
Ezzel az egész magyar pénzügyi rendszert be tudják dönteni. Van itt baj!
Commenter
@kereső: ha bedöntik a pénzrendszert ezt egyszer Mr 20% Kósa már majdnem megtette, akkor itt elszabadul a pokol...hogy az említett oligerchák hiteleit ki is finaszírozza majd az nagy és jó kérdés. Vagy a kínaiak vagy az oroszok de ez csak tipp.
papa.49
@kereső: Tulajdonképp az egész ország bankjai már a kezükben vannak, miközben vastagon hazudoznak a népnek !!!
Kérded ki fogja finanszírozni a felvett hiteleket, szerintem senki, így lesz az ország valamennyi ,,vagyontárgya,, ebek harmincadjára vetve, visznek mindent a külföldi hitelezők, a külföldi bankok, itt a keletiekre gondolok, ebből talpra állni az országnak nagyon nehéz lesz, ha egyáltalán sikerülni fog !!!
papa.49
@Commenter: Azt jobb ha eszünkbe véssük mélyen RAJTUNK KÍVÜL SENKI NEM FOGJA ELZAVARNI se az Unió, se más, az esetleg lehet ha valaki keleti hatalmasságnak a bögyébe lesz és kinyíratja, de különben ez ránk marad !!!
Commenter
@papa.49: amit itt leírsz az rémálom, ilyenkor szoktak zárolni is minden vagyont, beüt az államcsőd elsősorban a rossz gazdaságpolitika miatt, tényleg nem tudni milyen folyamatok is fognak itt elindulni, milyen indulatok elszabadulni? Tévedés, hogy az ország nem egy időzített bomba...ez bármikor robbanhat...
Commenter
@papa.49: keleti hatalmasság? Erdogan vagy a "medve", ahogy szoktad írni...
papa.49
@Commenter: Én szerintem sajna itt állunk, egy ilyen forgatókönyvvel a kezünkben, még valameddig ellavírozgatnak a fiúk a zavarosba halászva, de már nem sokáig !!!
Amit csinálnak az pontosan az amit elsőnek tanítanak meg a gazdasági szakembereknek, KÖLCSÖNT NE VEGYÉL FEL AZÉRT, HOGY EGY MÁSIKAT KIFIZESSÉL !!!
Ők pedig pont ezzel játszanak orosz rulettet, csak a pisztoly az országfejénél van !!!
papa.49
@Commenter: Is,is, de lehet az pl. Kína is, vagy az azeri góé, ki tudja, kitől mennyi lét markolt fel az ország stikában !!!
Commenter
@papa.49: én március 15 óta minden nap félek, mert nem véletlenül fenyegetett ez. Vannak akiket féltsek, de az országért is félek. Az általad említett forgatókönyvet még az agyonszidott kommunisták sem válllalták be, ezek be fogják. Ha ők bedőlnek, dőljön az ország is, így vannak vele.KÖLCSÖN= adósságcsapda. Sajnos sokan mégis felveszik, mert a pénz szükséges rossz, ami nélkül nem lehet élni...
papa.49
@Commenter: Én már tapasztalatból beszélek, az életem munkáját vesztettem el a bankokon, a mai eszemel soha egy petákot nem vennék fel !!!
Commenter
@papa.49: az azeri górét alijevet még ki is tüntette! Erról is ennyit.
papa.49
@Commenter: Gondolod egy plecsni megmentheti a tyúkszaros életét, ha dollár milliárdokkal tartozik, szerintem nem !!!
Commenter
@papa.49: nem gondolom. Az azerinek semmi az ő élete- ott mást ér egy emberélet bárkié legyen is. Gondolom erre is figyelt amikor kirgizisztúmban új világrendről beszélt. Sokan szidják a török és egyéb szappanoperákat de ezek megmutatják (ha olykor túlozva is) mennyit is ér keleten egy élet. Nem véletlenül innen ered a selyemzsinór küldése is...
Commenter
@papa.49: belőlem is a tapasztalat beszél...
F_Viktor
@Commenter: Írod:
"Ki az kik azok akik képesek lennének kihúzni az országot a csődből és mit tenne az EU ha egy tagállám tényleg becsődölne? Kirúgná?"

Az EU azt tenné, mint Görögország esetében, adna hitelt, de azt is megmondja, hogy mire lehet felhasználni, vége az unortodox lopás-gazdaságnak/gazdálkodásnak, vége a stadionok építésének...
emerencia
@papa.49: 15:12-re. Adtam neked egy lájkot de nem arra amit írtál a medve öleléséről, hanem éppen ellenkezőleg: azt akarom, hogy nemsokára boldogan ünnepelhessük, hogy végre jogállami, demokratikus, jóléti, teljes jogú EU-s polgárok lettünk. Ne feledd a remény hal meg utoljára. Nekünk, neked, élnünk kell mert nem szalaszthatjuk el azt a biztosan eljövő pillanatot amikor orbáni országlásnak vége!!!
emerencia
@Commenter: 14:37-re NEEEEEEEEEEEEEEM, nem ezt akarjuk de Argentínával ellentétben mi még mindig szövetségben vagyunk azokkal, akik ebben támaszt nyújthatnak nekünk. (EU) A szakértői kormány jól jönne de csak akkor, ha fékek és ellensúlyok között dolgozna ami megakadályozza, hogy olyan hosszútávú intézkedéseket hozzanak ami azon embereknek rombolja tovább az életét, akik már így is éppen elég áldozatot hoztak azért, hogy végre ez a kis ország, melyet hazánknak nevezünk végre elinduljon az európai, nyugati, északi demokratizálódás útján.
karma1
@papa.49: @Commenter: Az Isten aldjon meg Benneteket - ne azon keseregjetek, hogy mi fog tortenni orban utan , meg hogy MIBOL fogja a kovetkezo kormany finanszirozni az orszag mukodeset - hat egyszer es mindenkorra vegyetek mar eszre, hogy a lopott penz MEGVAN, csak az elso 100 leggazdagabb ember vagyonat kell AZONNAL ZAROLNI, - es ezt a hires svajci bankok sem tagadhatjak meg!!! mert azok a penzek LOPOTT penzek, amiket orban, lazar, kosa , rogan meg habony sibolt ki az orszagbol, tehat egy buncselekmenybol szarmazo penzt MUSZAJ zarolniuk, majd visszaadniuk Magyarorszagnak, mert az a MAGYAROKE, nem pedig azoke, akik betettek oda.
Nem kell ehhez semmi mast tenni, hanem orbannal egyidoben poltot es trocsanyit, meg a ragyaskepu rendorfonokot is lekapni elozetesbe, es gyorsitott eljarassal, TELJES VAGYONELKOBZASSAL sujtani oket.
Szerintem ha Ma.o.-n barmikor kormanyvaltasra kerulne a sor, az unio is ugyanezt az eljarast szorgalmazna!
Higyjetek el, hogy valahol mar megvan a teljes lista ezeknek a bunozoknek a bunlajstromaval, mar csak a megfelelo forumokra, esetleg nemzetkozi birosaghoz kell eljuttatni azt a papirt, es minden fog menni a maga utjan.
Szerintem az unio fog adni addig athidalo kolcsont, (ahogy @F_Viktor: is mondja), amig a kulfoldre juttatott csilliardokat egy szakertoi kormany vissza nem pereli az allam szamara.
Azt se felejtsetek el, hogy az unionak NEM a magyarokkal van gondja (lasd Sargentini jelentes), hanem csak ezzel a mocskos kormannyal. Ha ezeket le tudjak kapcsolni, akkor lehet minden viszonyt az unioval ujra targyalni - szerintem ennyi.
emerencia
@karma1: Bárcsak a próféta szólna belőled.
karma1
@emerencia: Csak a praktikum szol belolem, A macedonok peldaul elkovettek azt a hibat gruevszkivel kapcsolatban, hogy elfelejtettek zarolni, vagy felkutatni az OSSZES ellopott vagyonat (mert szerintem maskepp nem tudott volna 32 millio eurot kivenni egy nappal az atszokese elott a bankbol), es ezert tudta ellopni ujra azt a penzt. De ha vegre kiadnak ot a macedonoknak, akkor egeszen biztosan mar zarolnak a teljes vagyonat. Azert ezek a penzmozgasok akkor is kovethetoek, ha nem a sajat nevere, hanem valaki masera tette ujra be a penzt, mert maskulonben kesobb nem fogja tudni visszakovetelni az illetotol a vagyont.
(Szoval ugy ertem, hogyha pl. orban meszaros nevere rakta be a vagyonanak a 90 %-at, akkor orban nevenek valamilyen formaban szerepelni kell azok kozott a szemelyek kozott, akik hozzaferhetnek a betethez, mert kulonben meszaros azt mondhatja, hogy ez a love mind az ove, orbannak meg coki. (Igaz, ezutan a tranzakcio utan par oraval mar nem elne, de az meg egy masik dolog).
papa.49
@karma1: Sajnos megint csak igaz a mondás ,,a magyar ,,alávetett nemzet,, és egy másik is ,,kurva ország,, ez van !!!
Commenter
@karma1: Higyjetek el, hogy valahol mar megvan a teljes lista ezeknek a bunozoknek a bunlajstromaval, mar csak a megfelelo forumokra, esetleg nemzetkozi birosaghoz kell eljuttatni azt a papirt, es minden fog menni a maga utjan. Egy ügyvédcsoport ezt már megtette, még márciusban Hága felé és hol az a papír, hol az a beadvány? A Momentum pedig már Párizsban is gyűjtögeti az aláírásokat, az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kapcsán, a fidesz kontráz napokon belül eltörlik a független bírói ítélkezést figyelmen kívül hagyva a Velencei Bizottság kérelmét. Alább a Momentum felhívása az "idegenszívű" Párizsba szakadt magyarokhoz:
Párizsban is gyűjtjük az Európai ügyészséghez való csatlakozási aláírásokat! Az Ügyészség az az intézmény, amely eldönti, hogy egy ügyben induljon-e rendőrségi nyomozás és a nyomozás után az ügy kerüljön-e bíróság elé, vagy sem. Ne hagyjuk büntetlenül a magyar korrupciós botrányokat!

A Momentum helyi szervezete a város központjában vár titeket az ívekkel!
Időpontok és helyszínek:

– december 11. és 14. — 19.30 – 22.00

a 6 Rue Grégoire de Tours, 75006, Párizs címen.
karma1
@Commenter: Olyan fajo az igazsag, nem akartalak lajkolni, de sajnos muszaj volt...:o(((( Gianyoztal...:o((
Commenter
@karma1: mikor nem fájó az igazság? és ez esetben is különösen az. Máshol írta @kereso hogy Czeglédy Csaba sem érezheti magát biztonságban szerintem Gyurcsány Ferenc sem, és jobb ha a hű, de lelkes "mini troll képző" Momentum is elkezd vigyákzni...mert itt nem hat a varázszó. Nagy elánnal szervezik Dumbledore hadseregét, modern fejjel élik a mesét egy kivénhedt és korrupt hatalommal szemben, de nagyon óvatosnak kell lenniük...Ha hiányoztam hát újra itt vagyok...évek óta nem betgeskedtem annyit mint ezen az őszön. De talpra állok talán...
Eladott Ország
Ezekkel a pórázon rángatott Domokosokkal, Poltokkal, Matolcsykkal és egyéb független szarháziakkal a kormány ellenőrzése, számonkérése a még meglévő oknyomozó civil erőfeszítésekkel együtt is reménytelen vállalás. És ha minden úgy megy tovább, mint az elmúlt években, amikor a kormány megbízhatóan kezelte a közpénzeket (bele sem merek gondolni, hol tartanánk, ha esetleg nem megbízhatóan kezeli, hanem ellopja), a felégetett magyar ugaron már nem lesz mit és nem lesz kin számonkérni. Domokos László NER-társ az ÁSZ elnöke ,egy igazi szellemi világítótorony ő a rommá zsibbasztott, hülyére vett, kirabolt magyar nemzet jelenének csillagtalan éjszakájában.
Pálinkás Pál
Fideszesek...nem látom itt a véleményeteket... pedig ti mindig megvéditek a csuti disznót meg a horedáját!!!Vagy még nem tudtátok kitalálni hogy lehetne ezt a bődületes hiányt pozitívan előadni??? Azt hiszem lassan elértek a királyságotok végére...nem tudtok útiemberként takarodni a francba!!!
nevemnick
Ha jól tudom (olvastam valahol), hogy a nagy paksi atomkölcsön nagyobb részét már kamatostól, egy kedvezőbb kamatozású hitel felvétele mellett visszafizette ez a pernahajder társaság.
Kérdésem: mibű?
Az az érzésem, hogy a nagy háborúskodás közepette, az országból kizavart mocskos, rohadt, kapitalista IMF fű alatt visszatért a bán hathatós megkeresésére, a nép tudta nélkül.
Ne így legyen, de szerintem...
Aki Én
@fideszes gyökér: 22:22 Ezt te sem akarhatod. Az állatos videókat még ott sem tolerálják.
Gauntlet
Csak tessék szavazni rájuk újra! Legyen április 8-a újra!
Ki a bűnös? Gyurcsány, Soros, migránsok, Brüsszel ! nem ebben a sorrendben ! válogatni lehet !
Commenter
@nevemnick: remélem nem menti ki az IMF. Nem menti ki egy olyan ország vezetőjét akinek a kül és belpolitikája miatt eljárást kezdeményez az EU mert tagállamként őket is szenesre égeti. Az országot meg már évtizedekre tönkre tette.
nevemnick
@Commenter: van egy sejtésem, hogy hamarosan nagyobb balhé lesz, de ez az aminek nem kellene megtörténnie. Belenéztem a ,,többségben" lévő kisebbségi horda működésének közvetítésébe. Az a csutkabajszú, bársonytrónon hízott seggű izét le kellett volna verni a francba. Egyáltalán nem csodálkoznék azon ha kiderülne, hogy az a sok narancsos ,,úriember/úrinő" a pad alatt erre a mandróra elégíti ki magát.
karma1
@Commenter: Lajkoltam az utolso hsz-edet, de abban most nem ertunk egyet, hogy az IMF tette volna tonkre az orszagot evekre elore. Amikor Bajnaitol atvette orban a kormanyzast, akkor az IMF hitel 75 %-a meg lehivatlanul a bankban pihent, mert Gyurcsany nem lapatolta esz nelkul baromsagokba a penzt - akar tetszik, akar nem, felelosen iranyitotta a 2008-as recesszio alatt is az orszagot.
Az IMF-nek az volt az osszes "bune", hogy akarta tudni, hogy mire is kolti ezt a hitelt a magyar kormany. Szerintem ez teljesen normalis - ha ok tovabb maradhattak volna az orszagban, akkor a korrupciot sem vezeti be program szinten a fidesz, mert nem tehette volna meg azt, amit a gazdasaggal tett meg.

@nevemnick: Igen, itt a propin olvashattad egy cikkben, hogy valami fideszes lotuszfaktusz emlitette, hogy az atomeromure kapott hitelt szinte teljes egeszeben mar vissza is fizettuk - hat szerintem NEM az IMF-et hasznaltak fel erre a celra, hanem emlekezz ra, hogy amikor a puhos Kinaban jart, akkor meg tancolt is a kinai elnok elott, es egyenesen a pacekba kert tole hitelt. Annak a kerelmenek az eredmenyet a plebsz sohasem tudta meg, mert nem kotottek a nep orrara, de ha a nagy Kina adott kolcsont, akkor kabe ugy jartunk, mint amikor egy zuhano repulobol katapultalt pilota egy mukodo vulkan kraterebe "szall le" az ejtoernyojevel. Vagyis csoborbol vodorbe - a kinaiak meg sokkal kiszamithatatlanabbak, mint az oroszok. Nem tudnam eldonteni, hogy melyik a rosszabb. (Szerintem mindketto ongyilkossag volt).
Eladott Ország
@papa.49: december 9, 14:19; És ha Brüsszel nem csak a pénzcsapokat zárja le, hanem a szabálytalanul felhasznált (ellopott) pénzeket utólag visszakéri, nos akkor lehet majd óbégatni a nemzetállamok önállóságáról/szuverenitásáról és lehet majd őrizni a nemzeti indentitásunkat "likas" gatyával.
papa.49
@Eladott Ország: De azt is a népen fogják bevenni, nem volt véletlen az első törvényeik között volt az ee vonatkozó passzus !!!
Commenter
@karma1: felreérthettél kérma, nem akartam azt írni hogy az IMF tette volna előre tönkre évekre az országot. Ha ezt írtam, és így jött le bocs, mert nem ezt akartam. Az IMF-et mint sok más nemzetközi szervezetet is alpári hangon és módon paterolta ki az országból orbán.
Hát nehogy megmentsék most. Fulladjon bele az államcsődbe. Az argentinok is túlélték az államcsődöt, mi is túl fogjuk. Az a politikai erő amelyik azt okozza az viszont kivétel nélkül végleg elbukik.
dr. prédikátor
Csak ennyit ismertek be abból amit elloptak!!!nem véletlenül lettek ezek a gecik milliárdosok!!! Rohadjatok meg mind a bőrötökbe tetves gerinctelen mocskok!!!
Commenter
@nevemnick: ez nem mehet sokáig így már. TÉSZ-t rájuk (halmozottan és pardon lehetősége nélkül , teljes vagyonelkobzást, ú.j demokratikus, szabad választásokat, vissza az alkotmányt, a köztársaságot és szakértői kormányt plíz. Igazán nem sokat kérek.
nevemnick
@karma1: kína már adott kölcsönt a vasútra, amit ők nem is fognak használni. Annyira ők sem hülyék, hogy továbbra is adnak hitelt egy olyan vezérnek, aki hamarosan csődbe sodorja az országát.
Azért járta be a fél világot, hogy innen-onnan egy kis maniért kuncsorogjon, mert érzi a vesztét. Egyedül IMF ha még nem adott, akkor adni fog, és mindenki tudja, hogy mit jelent... még az ükunokáink is látni fogják.
karma1
@nevemnick: Nem egeszen. A Deli Aramlat vagy mi a szosz a neve az uj Selyemutnak, ami elmegy nalunk delen az egy mas dolog - erre valoban adtak penzt, de semmi mast, mert amit orban remelt, az nem jott be - o ugyanis ugy gondolta, hogy majd meszaroson meg garancsin keresztul jo kis zsiros epitesi munkakat kap Magyarorszag, ahol annyit lehet lopni, amennyi a csovon kifer. Hat nem - a magyarok csak elhanyagolhato biodiszlet voltak ezen a targyalason - nem is tortent semmi emlekezetes, gyakorlatilag Kina ott szarja le orban fejet, ahol tudja.
En arrol beszelek, hogy DIREKT kolcsont, vagyis HITELT kert az orszagnak orban, amiert tancolt a kinai elnoknek. EFFEKTIVE tancolt (nem pavatancolt, bar azt is. Penzert mindent).
En errol beszelek, vagyis orban tutira kapott Kinatol penzt, csak persze az egesz gazdasagi elet mar mutyiban megy, a hitelfelveteleket kuszaszem intezi, nem publikus, kinek tartozunk csilliardokkal.
Sámannus
Mondjuk az oligarchák sem tartották vissza, mert ebben igen segítőkészek. Gondolom a paksi hitel is ebből lett visszafizetve.
Sámannus
"Pénzügyminisztérium" és a "tárca" (röhögök):DDDDDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.