A Jobbik és ifjúsági tagozata országos kampányt és aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy 2020-ban ne lépjen érvénybe az a jogszabály, amelynek alapján csak középfokú nyelvvizsgával lehetne bejutni a felsőoktatási intézményekbe.

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta:

a Jobbik mindig a nyelvtanulás fontossága mellett volt, a fenti céllal is egyetértenek, de túl korainak tartják a 2020-as bevezetést.

Ha 2020-ban ezt bevezetnék, akkor több tízezer fiatal nem tudna felsőoktatási intézménybe bekerülni – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus közölte: a jelenlegi köznevelési rendszerrel az a probléma, hogy ennek a nyelvoktatási része nem megfelelően készíti fel a diákokat a középiskola végén teljesítendő nyelvvizsgára. Akkor lehet szigorú követelményeket szabni, ha adott ahhoz a szükséges feltételrendszer – mondta.

Kitért arra, a kritikával számos szervezet egyetért, és az alapvető jogok biztosa is kéri a bevezetés elhalasztását.

Farkas Gergely közölte, az aláírásgyűjtést Esélyt a továbbtanulásra! címmel, nyomásgyakorlás céljából indítják el, hogy a kormány halassza el a 2020-as bevezetést.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Pixabay cco

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Nincs mit halogatni! 15 évvel ezelőtt még 55 ezer db diploma volt visszatartva nyelvvizsga-bizonyítvány hiánya miatt - s ennek nagyrésze nappalis hallgatóé, ma 88 ezer!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
Nincs mit halogatni! 15 évvel ezelőtt még 55 ezer db diploma volt visszatartva nyelvvizsga-bizonyítvány hiánya miatt - s ennek nagyrésze nappalis hallgatóé, ma 88 ezer!!!
Commenter
majd előlönnek az eszperantóval ezt a műnyelvet középfokon pár hónap alatt meg lehet tanulni- eddig is sokan éltek ezzel a lehetőséggel az eszperantót mint nem élő és műnyelvet kizárnám azok közül amelyekből nyelvvizsgát lehet tenni.
Olsiosta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
görbetükör
Kezdik leépíteni az értelmiséget.
Aki tovább akar tanulni, minimum, hogy legyen nyelvtudása. Persze, ha nincs,akkor röghöz van kötve.
A Jobbik is és az LMP is a Fidesz szekerét tolja. Ki egyenesebben, ki cikk-cakkolva, de a szekeret tolják.
Dr Beviz Elek
@görbetükör: Mi köze ennek a nyelvvizsgához???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.