A kormány most az elhelyezkedési juttatás megduplázásával próbálja a közmunkaprogramban maradtakat az elsődleges munkaerőpiacra kilépésre ösztönözni, a rendszer szereplői szerint azonban ezzel elmegy a valódi problémák mellett. A kistelepülések önkormányzatainak továbbra is úgy kell a közmunka, mint egy falat kenyér, azt pedig, hogy egy munkanélküli miért választja inkább az 52 ezres fizetést nyújtó közmunkát a majdnem kétszer annyit fizető gyári munka helyett, nem kérdezi meg tőle senki.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A helyzet az, hogy ez a munkaerő-tartalék mozgósítás valóban totális siker, sőt, annál még egy kicsivel több is. A magyar kormány nélkül, mint hasított fa, heverne egymás hegyén és hátán a nyugati, halódó Európa, így viszont a fülkeforradalom generálta nyolc éve tartó általános elégedettség a tetőfokára hágott határokon belül is. Kit érdekel, hogy emberek százezreinek emberhez méltó megélhetés perspektíváját sem kínálja a kormány. Nem is kínálhatja: a gyűlöletkommunikáció és Soros hajszolása közben a hátsó kapun maximumon pörgő törvényesített korrupciós úthenger zaja mellett nemigen futja másra, mint erre. A munkaerő-tartalék menekül, amerre lát. Az óránként ki tudja már követni hány millióval zsírosodó Mészáros kollégának egészen biztosan nem lehet oka panaszra, igaz, ő nem is szokott megélhetésileg lángost sütni a Balaton partján eddig sem. Látástól mikulásig főleg nem.
Úgy tűnik, a munkaalapú társadalom, amelyet a tudásalapú társadalom eszméjének üldözése mellett sikerült ide összerántani a korrupció melegágya fölé, nos, az sem igazán jött össze. Az egybites dakotizmusok és álbölcsességek mögül egyre kínosabban és húsbavágóbban lóg ki az öncélú, sehova nem vezető demagógia és populizmus, ami mögött nincs egy dekagramm kézzelfogható eredmény, netán valamiféle véletlen igazságtartalom.A helyzet az, hogy a süketeléseken túl, nincsenek tartalékaink. Semmilyen értelemben, semmiféle tartalékaink nincsenek. És azért nincsenek, mert a munkaerő-tartalék aktiválására fordított pénzeknek lába kelt. Nem vezetnek utak, nemhogy hidak a kiszámítható megélhetést biztosító munka világába, a közmunkaalapú nemzeti árokkapirgálás politikája pedig elvezetett oda, hogy a munkaerőhiány és (az egyebek mellett a mobilitás hiányából fakadó) munkanélküliség párhuzamosan öldökli a mindennapokat. A kör bezárult, pedig minden kör természeténél fogva eleve zárt. Nem lehet már a dübörgő sikernyilatkozatokkal elfedni, hogy a tartós munkaerőhiány a gazdaság termelékenységét veszélyezteti. És nem az a...
Eladott Ország
ma, 13:21 folytatás... baj, hogy az Orbán család esetleg nem tud lángost zabálni a Balaton partján, mert nincs ki megsüsse azt a rohadt lángost, hanem hogy íme hát meglett a böjtje annak, hogy néhány szupertehetséges országépítő zseni feneketlen étvágyában nem tudta, mikor elég a harácsból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.