Az újságírónő perelt kártérítésért, végül őt büntették meg. 

Kamu riportot készített Nagy Feróékról, most fizetnie kell a román újságírónak

Fotó: Facebook

A román újságíró a Kolozsvári Magyar Napokról készített olyan riportot, amely után a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított Nagy Feróék koncertje miatt.

A riport egy olyan, a kolozsvári repertoárban nem is szereplő, videomegosztóról letöltött 2009-es koncertrészlettel kezdődött, amelyen Nagy Feró azt énekelte: csak azért is lesz, Kolozsváros ismét magyar város lesz.

 A Román Televízió (TVR) leadta a tendenciózus tudósítást, majd miután ezért az Országos Audiovizuális Tanács megbírságolta, szerződést bontott az újságíróval.

A riporter emiatt 100 ezer euróra perelte a csatornát, mondván, megsértették emberi és szakmai méltóságát. A Kolozs megyei törvényszék megalapozatlannak ítélte keresetét, arra kötelezték az egykori újságírót, hogy fizesse ki a csatornának a perköltséget.

 A riporter most a tordai polgármesteri hivatal szóvivője.

(24.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Csak követte a honi példàt. Csaljál, hazudjál és pozícióba kerülsz. Fog ez még feljebb is kerülni.
Hol is láttunk már ilyet?
menekült
Ide vezet a nagy fideszimádat és a nekik mindenáron megfelelni vágyás. Hogy a Fidesztől elvárás a hazugságok és fake news-ok gyártása, azon nem csodálkozom, az aljasságuk és hataloméhségük határtalan. De hogy a határon túl is... bár, azért a pénzért és azért a mézesmadzagért amit azok kapnak, és amit azok remélnek, talán még ezen se kell csodálkozni.
nezelodo
Majd megjutalmazzák, a magyar média zászlóshajója az ECHO tv majd keblére öleli. Ott nyugodtan tálalhat minden baromságot, a nézőik úgysem veszik észre, sőt tapsolnak az ő valóságuknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.