A kormánypárti képviselők szerint a túlórakeret megnövelése arra is jó, hogy a nagyobb bérre vágyó magyarok ne menjenek el Ausztriába dolgozni. Aki munkahelyi kényszerről és arról beszél, hogy a dolgozóknak nem tetszik a javaslat, az hazudik és Soros - állítják. 

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Most már biztos,hogy a fideszesek fejében óriási a baj.Ekkora f@szságot rég olvastam tőlük,pedig naponta hozzák a kötelező baromságot.Egyrészt,a melós most is túlórázhat,másrészt aszongya kiszhalász,hogyha itt kidolgozod a beled,annyit kereshetsz,mint Ausztriában.Nos,kedves halász,Ausztriában,és más hasonló országban sem kell túlórázni ezért a pénzért.Mellesleg,dolgozzanak a parlamentben 400 órával többet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
Tiszta nyereség...azért túlórázzon , hogy itthon tudjon lakni , és enni ...mi ez , ha nem rabszolgaság ?
tulipan
Ugyan, ez a csak kimagyarázás! A (FÉRFI)családabarát kúrmány a gyerekes apákat "támogatja" nehogy otthon legyenek már a gyerekükkel!!! Még megismernék őket!
csipetke
Most már biztos,hogy a fideszesek fejében óriási a baj.Ekkora f@szságot rég olvastam tőlük,pedig naponta hozzák a kötelező baromságot.Egyrészt,a melós most is túlórázhat,másrészt aszongya kiszhalász,hogyha itt kidolgozod a beled,annyit kereshetsz,mint Ausztriában.Nos,kedves halász,Ausztriában,és más hasonló országban sem kell túlórázni ezért a pénzért.Mellesleg,dolgozzanak a parlamentben 400 órával többet.
1magyar
Meg annak is curvára örül minden rabszolga ha 3 év múlva talán kifizetik a túlóráját?
1magyar
Na meg eddig is többet dolgoztatnak a 8 óránál és nem fizetik ki szerintem sok helyen, de most már hivatalosan is megtehetik ha megszavazzák.Teljesen hülyének nézik az embereket.
400 óra túlóra az kb. heti 8-10 óra túlmunkát jelenthet.
Inkább arra kellene a cégeket kötelezni, hogy hétközben 50 %-kal fizessék ki a túrórát hétvégén meg 100 %-kal. A munkavédelmi felügyelet meg ellenőrizze.
ila51
Csak olyan munkáltatót engednék be , aki leteszi a munkavállaló bérét , mint egy kauciót ...2 éve tartozik a CityLog az öregemnek egy havi bérrel - sofőrködött , és már a térképen sincsenek , annak bottal üthetjük a nyomát ...más fuvaroztató is bíróságra adta már a céget 4 millió kifizetetlen számla miatt
1magyar
Apa-anya dolgozzon napi 10 órát és a gyerekek meg nőjenek fel az utcán, menjenek haza az oviból egyedül, főzzenek, mossanak magukra, takarítsanak maguk után kell még egy jacht a tetves gazdagoknak.
kissé felnőttem
Csak két kérdésem lenne: 1. kivel riogatnátok ha nem lenne Soros György ?
2. nem lenne Gyurcsány?
3. meg ti akik Sorosnál tanultatok, önként ? a falutok határán sem jutottatok volna túl, ugyebár mivé lettetek volna ?
Aki meg ezt a baromságot terjeszti az a büdös életben nem látott munkát nem hogy dolgozott.. Kamionos rohan mégsem keres és mikor van a családjával? 6 x 12 órát kéne nektek kukásautón rakodóként, vagy buszvezetőként, villamosvezetőként, vagy simán közrendőrként esőben,hóban sárban vidéken akár.
Szarrá tépnétek a szátokat hogy ezt igy nem lehet és a másik ember az nem ember. ???Aratáskor 04-től-- 22 ,00-ig egyik másik még fényszóróval is hogy végezzen. Ja hát pesten ilyet nem is fogtok látni
. Csináljátok végig ezt egy életen át se nyaralás se család se wellnesz se focimeccs beszarnátok eszementek vagy Kubáig menekülnétek testületileg igaz ott van pléből meg papirkartonból bodega , mosógép a bódé előtt, füteni sem kell.
Moszkva körül is van ám hasonló csak ott tutulnak a minuszok melléje.
1magyar
@kissé felnőttem: Gyurcsány meg beengedné a migránsokat. Vele, velük az a baj.
Zeta
@csipetke: a padsorokat nézve bajos lesz.
Munkával kapcsolatban minden érvényét veszíti, ha róluk van szó!
tulipan
Induljon el mielőbb, ki merre lát, keressen olyan helyet, ahol jobb élet kínálkozik! Ahol A TISZTESSÉGES BÉR HELYETT, nem azt akarják bedumálni a népnek, hogy jobb,ha látástól mikulásig dolgoznak, mint ha néha élnek, pIhennek, sőt szórakoznak is!
simmering73
Sokan annak örülnének ha már rács mögött lennétek. Nem szakad le a mocskos, hazug pofátok? Egy osztrák ny órában négyszer annyi bért kap, mint egy magyar. Ezt fogja behozni a túlórával?
kereső
@1magyar: állj már le ezzel a migráncsozással. Gyurcsány sem! engedné be a migránsokat- sőt még meg se simogatná őket. Ezt a orbitális hazugságot miért kell beszopni? Mert orbán,szijjártó meg a többi hazug azt mondja?
1magyar
@kereső: Nem, befogadta őket a saját lakásába egy hétig nyilvánosan, demonstrálva ezzel a hozzáállását.
tulipan
@1magyar: MIÉRT jobbak a narancsos segglyuknyaló ukránok, románok, oroszok, akikel bebiztosítják, hogy sose szabadulunk meg, ettől a szemét rabló,. népnyúzó hordától,???
1magyar
@tulipan: Na azok meg már évtizedek óta lógnak a magyar nyugdíjrendszeren és senki nem tesz semmit.
tulipan
@1magyar: Akkor,szerinted, Gy. ÖRÖKBEfogadta azt a néhány embert, vagy csak vendégül látta??? T.I., a 2 messze nem ugyanaz!
1magyar
@tulipan: Nem mondod?! Én meg már azt hittem ugyanaz.:(
kereső
@1magyar: de vendégül látott egy MENEKÜLT!!! családot,2015-ben. És tudod mit mondok, nekem magyarnak égett a képemmen a bőr,amikor láttam a 24 órás pici csecsemőt a Keleti-pályaudvar padlóján, az anyukája mellett. És a mi "családbarát-és emberséges kormányunk" ezt is szó nélkül nézte, mert célja volt a káosz megteremtéésével. Ez az aljasság-,hogy kiszolgáltatott gyermekeket,csecsemőket használt fel aljas céljaira,semmivel nem menthető. És tudod, ezért az Isten bocsássa mejd meg neki, mert aki embernek tartja mqagát, attól ne reméljen bocsánatot. És ne reméljen a sok magyar megnyomoritott életért sem. És akkor te jössz/jöttök gyurcsánnyal?Ha mindazt a szemétséget és aljasságot amit orbán elkövetett a saját hazája ellen el tudjátok nézni, és megbocsájtjátok- azt mondom egy szállal nem vagytok nála különbek.
1magyar
@kereső: Az hogy az a pici csecsemő odakerült, nem Orbán és a mi szégyenünk, hanem azoké akik ott a szülőföldjükön olyan helyzetet teremtettek, hogy eljönnek ide, hogy tartsuk mi el őket a saját gyerekeink helyett.
Másrészt meg a szüleiké akik inkább hereként élnének mások munkájának gyümölcsén és nem ott szállnak szembe az elnyomóikkal.
kereső
@1magyar: de a qrva életbe már!!Ha lembombázzák az otthonodat, és élhetetlen az ország ahonnan a bombák, agépfegyverek elüldöznek- neked nem az lenne az első, hogy a gyermekedet mentsd? Még pocaklakó korában IS! Hogy lehetsz ennyire süket-és vak?
1magyar
@kereső: Nőknek igen, de a férfiak is odamennek segítségért akik a bibliájukban megölendőként szerepelnek?
Nessy
@kereső: Talán mi, akik sikeresen megúsztuk élve a világháborús bombákat kicsit megértőbbnek bizonyulunk. Akiknek nem kellett menekülni, éhezni, azoknak ez csak történelem. Nem hibáztathatók, hiszen nem ismerik ezt az érzést. Ezért is igyekszem ritkán megszólalni. Én azokat hibáztatom, akik anyagi, politikai célokért millió civilt tesznek földönfutóvá, sok ezren értelmetkenűl lesznek nyomorékok, halnak meg. Ha nem a fegyverektől, az éhségtől a járványoktól. De érdekes módon, Putyin,Tramp , Asszad, az adott országok vezetőinek neve soha nem merül fel! Mintha ezek a szerencsétlenek maguk rombolták volna le az otthonaikat. Miközben a valódi kiváltói ennek az egésznek, otthon ülnek a Kremlben, Fehér Házban stb.
lusta
Csak egy apróság. A migráncsriogatóktól kérdeném, abból az egymillióból hányan maradnának itt? Ők menekültek, nem hülyék. Kell a rabszolga, mert egyre több a külföldi munkavállaló kis hazánkban. Konténer városokoat építenek nekik. Ki emlékszik a több milliárdos kampányra, ha idejössz, nem veheted el a magyar munkáját. Most meg mindent elkövetnek, hogy idejöjjenek, a magyart meg rabszolgasorsba süllyesszék.
kereső
@Nessy: Nem ahhoz a korosztályhoz tartozom,amelyik "megúszta"/átélte a háború borzalmait.
Én a szüleim,rokonaim elbeszéléseiből tudok erről az időszakról., és a közvetlenül utána következőről. Neked,és itt még egynéhány beszélgető társnak közvetlen "élményei" vannak róla. De ,az hogy nem éltem/éltük át nem jelentheti azt,hogy egy háború szörnyűségeivel szemben teljesen érzéketlennek kell lenni,mint azt@1magyar teszi. Felháborit. Ha, mint mondja ,használja a netet tájékozódásra- akkor nem látta az előtte-utána képsorokat?A gyermekeket?,akik árván maradtak?a szülőket akik elveszitették a gyermekeiket,? Milyen qrva érzéketlennek ,emberietlennek kell már ehhez lenni?És igen, azok 2015-ben a municiót szolgáltatták orbán gyűlölet politikájához jórésze menekült volt.Futott az életéért- a kormány=oirbán meg...rájátszott.És igen láttam akkor a rengeteg civilt is, akik megpróbálták a lehetetlent is, láttam a rendőreinket, akik emberségből mutattatak nagyon sokszor példát a hatalomnak is. De ez amit ,ezek a tudatlan ,buta némberek művelnek,bocsi kiveri a biztositékot.És ezek tarják magukat "keresztényeknek". Hát köszi.
görbetükör
Családbarát kormány. Vasárnapi zárva tartást akar, állítólag a család védelmében, de orrvérzésig túlóráztatna. Ezt is a család védelmében?
Nem vitatom, hogy sokan vállalnak túlórát, de nem mindenki. És erre kötelezni nem lenne szabad senkit.
Külföldre meg nem azért menekülnek az emberek, mert itt nem lehet túlórázni, hanem mert szégyenletesen kevesek a bérek.
Ennyiért a rothadó kapitalizmusban négy órát dolgoznának és azt is heti három alkalommal.
De mindegy, mit mondanak, nem is kellene egyáltalán semmit mondani, bármit le tudnak nyomni a torkunkon. Ez van.
kereső
És kis halász még vigyorog is hozzá. Úgy letörölném azt a vigyort, meg harrach képéről az önelégültséget.

Hallott valaki valamit arról, hogy orbán mikor fogja megadni az évközben felmerült ujságirói kérdésekre a választ? December van .
nevemnick
@kereső: ,,Hallott valaki valamit arról, hogy orbán mikor fogja megadni az évközben felmerült ujságirói kérdésekre a választ? December van."

Az évfordulón, a sajtófőnöke által. Kenetteljes Jancsi már tanulja a szöveget. :D
Commenter
@kereső: Hallott valaki valamit arról, hogy orbán mikor fogja megadni az évközben felmerült ujságirói kérdésekre a választ? December van .December van, hogy a főnöküket idézzem ők a maguk módján, így kívánnak boldog karácsonyt. Volt munkaszombat majd bevezetik azt is hogy az új év is boldog legyen. Ez a zavarosban halászó is olyan imtelligens mint bármelyik kopoltyús.
menekült
Fideszesek! Ti barmok! Senki nem örül annak, hogy túlórázhat, ezt leginkább nálatok tapasztaljuk! Aki túlórázik, az kényszerből teszi, mert meg akar élni valahogy. Az átlagfizetés egy nagy átverés, leginkább ti meg a haverjaitok húzzák fel, akik félmilliókat kerestek havonta, nem beszélve a többmilliós fizetéseitekről! Többmillióan vannak a létminimum közelében, és az alatt. Könnyű pofázni olyan jövedelem mellett, amit magatoknak megszavaztok. És beállítani mint nagy jótéteményt, hogy kurmányunk akár 400 óra túlórát is engedélyez egy évben.
Eriksson
Nézzük a helyzetet a másik oldalról. A 300 óra túlmunka plafon azért lett megállapítva, hogy egyes vállalatok ne dolgoztathassák végtelenségig a dolgozóikat.
Ez a mostani, a 400 óra a multiknak kedvez ugyan, de a lényeg ugyanaz.
És lássuk be, hogy éves szinten ez nem olyan borzasztóan sok, hogy általános sztrájkot érjen. Mert ha azt nézzük, hogy országosan csak néhány ezer embert érint, azt sem kötelezően, akkor kár a felhajtásért. Aki nem akar túlórázni, az ne menjen olyan helyre dolgozni, ahol ez lehetséges.
csipetke
@kereső: 10:10 Azt nem mondta a kis puhos,hogy melyik decemberben.Miután 2032-ig tervez,lehet,hogy majd akkor.(Ha a jóIsten ver bennünket,tényleg itt eszi a fene addig)
nezelodo
Az meg külön ajándék vívmánya a kormánynak, és tekintsék kegyúri adománynak, hogy akár három évig várhatnak a túlóra díjukra, ha meg nem szűnik jogutód nélkül az a cég, akit megajándékoztak a bizalmukkal.
csipetke
@1magyar: 8:08 Egyik párt sem engedte volna be a migránsokat,csak annyit,amennyit az EU előír,ezeket orbán is beengedte,muszájból,mert nem kapta volna a lóvét.Másrészt melyik az a hülye migráns,aki itt akar maradni?A rogán-féle letelepedési kötvényesek is elhúztak innen,mint a vadlibák.Sajnos sokszázezer magyar is külföldön kötött ki az idióta kormány miatt
csipetke
@nezelodo: 12:13 Ezt a részét nem tudom megérteni,hogy miért kell a melósnak 3 évet várni a pénzére?De ezzel sztem nem vagyok egyedül,valaki felvilágosíthatna
Commenter
@ila51: most már tudjuk, hogy orbán is rabszolgasors rajongó volt :( mindaz persze amit mond és tesz még viccnek is rossz. Most már szinte biztos hogy nekünk van a legcsapnivalóbb miniszterelnökünk. Nem az ország és az emberek érdekében hanem pont az ellen dolgozik és még van képe folyamatosan ennek az ellenkezőjét állítani.Itt a fórumon szinte percenként veri ki a biztosítékot...az utca népénél vajon mikor annyira hogy szedje a sátorfáját?
nezelodo
@csipetke: Hát azért kell várni a pénzükre, mert Orbán ezt a dolgozók érdekében rendelte el. Hogyhogy nem látod be?
Eladott Ország
Szerény nép vagyunk, mert van mire szerénynek lennünk. Csak azt követeljük meg mindenkitől, hogy csodáljanak, imádjanak és tiszteljenek minket. Meg persze azt, hogy mindenki úgy éljen, ahogy mi és mindenki azt csinálja, amit a mi fénylő csillagunk parancsol nekik. Nem olyan bonyolult dolog, csak szót kell fogadni és azt csinálni, amit mi csinálunk. Oda kell adni minden ingó és ingatlanvagyont a vezérnek, majd ő jól sáfárkodik vele. Nem tartja meg magának, aki ezt mondja, hazudik, mint a csörgedező kannásbor. Francokat. A vezér igénytelen. Ez jól látszik a trottyos gatyáin, a turkálóban vásárolt kismama ingein, a libafoszöld és lila nyakkendőin, kihízott zakóin. Ő nem magának akarja a vagyont, mert önzetlen, mint a kurvaélet. Szétosztja. Jut belőle apukának, a feleségének, a régi haveroknak. A kislányának, aki apuci kifinomult ízlését örökölte, ezért majd mostmár ő fogja irányítani a divatvilágot. Leginkább persze a pénzt és a hatalmat szereti a magáénak tudni a lányka, dehát mindenki gyűjt valamit, én például befőttesüveget.És lesz nekünk tengeralattjárónk is! Gőzüzemű. Szilus fogja megépíteni a kertben lakó baglyok segítségével, mert azok okos baglyok; ha éppen nem dugnak, akkor nagyon ügyesen építenek tengeralattjárót kiszuperált kuktából, másfél kilométer hosszú nemzeti lobogóból és édeserdélyből. Kívülről majd felkasírozzák letelepedési kötvényekkel és onnantól életveszélyes fegyver lesz a nemzeti kacsónkban. Öntünk ötven kiló sót a Dunába és már indulunk is világhódító utunkra. Elsőnek Brüsszelt vesszük be, másodiknak a Xanaxot. Jó lenne, ha a világ megértené végre, hogy mi így szeretünk élni. Seggünkben a fejünk, hátunkon a házunk, mármint az országházunk és annak lakói, dalolunk boldogan még a sürgősségi osztályon dögledezve is hálásak vagyunk a mi bölcs vezérünknek, aki megvéd minket a hedonizmustól és a gondolkodástól. Nekünk ez így jó és aki nem hiszi, az rohadjon is meg! Meg a jó hülye édesanyátokat fideszes szarháziak!
tulipan
@Eladott Ország: KITÜNŐ LÁTLELET!!! :(
1magyar
Anno a fideszék be se jártak a Parlamentbe úgy vették fel a fizetésüket. De böszme volt az akkori miniszterelnök amiért nem csapta őket el és vette el tőlük a fizetést.
Ki az a barom aki többet akar túlórázni, ha mutatnának a médiában egy párat de nem előre lefizetve!
csipetke
@nezelodo: 12:18 Jóvanna.Egy pillanatra olyan volt a zagyam,mintha az Elios csinálta volna benne a világítást...:)
Commenter
@Eladott Ország: xanaxot? rivotrilt,convulexet meg minden pszichofarmakológiai cuccot grazban elé raknak. Ezek után jöhet a szamos féle rántotta.
Eladott Ország
@Commenter: olkt.hu/wp-content/uploads/2018/11/img_0637.jpg
Ha valaki még mindig nem tudja, hogy mire megy el az a rengeteg pénz a miniszterelnök közelében, akkor érdemes belegondolni, hogy mennyibe kerülhet az ideggyógyászati magánellátás egy hónapban vagy egy évben, ha egyetlen alkalomért 2 millió forintot kérnek el.
Ezt is mi fizetjük, nem csak sajátlábékat és népes pereputtyát.
Eladott Ország
@tulipan: tegnap 12:49; Ezek a "Bibói" ingyenélő urak?, a büdös életben nem dolgoztak, de ők tudják mi a dolgozó érdeke és még tanácsot is adnak. Hát beszarás az egész!
tulipan
@Eladott Ország: A FRANCIKAT!!! ERRŐL VAN SZÓ4 !
Eladott Ország
@tulipan: Így igaz, a rendkívüli munkaidőre járó bérpótlék is elvész a tervezett rabszolgatörvény elfogadása esetén. Ilyen példátlan gazemberségre Európában még egyetlen uralkodó párt/pártállam sem vetemedett, csak a fidesz. Ezek után a cigány bűnöző trógernek volt pofája kijelenteni, hogy ő a dolgozók érdekeit képviseli!
kokopelli
...mennyit kerteshet egy ilyen "kétlábú" szócső! Ő mit számol el a túlóra helyett?
Általányban túlórázást,üzemanyag költséget,második lakhelyet,fogalmazásgátló
gyógyszert...stb...stb!
kokopelli
@Eladott Ország: ("tennap" 12:33)
Ez minden középeurópai népre "ráhúzható" volt( Kr.u. 1600 évvel)! Legyen a magyar
büszke,hogy a sokszáz éves hagyományaiból nem enged! Ez mindig így volt és így is
marad!Punktum!...meg a dakotának "Uff"!!
Commenter
@Eladott Ország: relaxáló fürdő, luxusszoba + a VIP ellátás aztaaaa...ugyanez jár mondjuk a János Kh neurológiáján/pszichiátriáján is? a 10 ágyas kórtermekbe? Hát, biztos nem. Amúgy pszichiátriai beteg vagy bármilyen betgséggel kezelt ember megromlott eü állapota okán nem is lehetne min e. Azonnal le kellene mondatni/mondania!
tulipan
DR Eric CARTMEN
... Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket, és mi ezt szó nélkül hagyjuk. Piros pötty van a fenekükön, pávatoll áll ki belőle, nem tudják, ha Kósa mond valamit Debrecenben, attól a tőzsde megmozdul Londonban. Ezek akarják a 21. században a maguk képre formálni a világot.
Európa közepén minden ellenállás nélkül tudnak tönkretenni és felszámolni egy országot. A butaságot unortodoxiának nevezik, a diktatúrát demokráciának, a lopást megvédésnek, a veszteséget nyereségnek. Semmi máshoz nem értenek, csak a hazugsághoz: mondd az ellenkezőjét annak, ami van. Ha az ellenzék kormányoz, akkor üvölts, hogy lejáratják Magyarországot, ha már az ENSZ-ben is az Orbán-kormány fasizmusáról beszélnek, mondd azt, hogy a szabadsághoz bátorság kell. A szabad világból való kirugdosást nevezd az igazi szabadságnak.."
kissé felnőttem
@1magyar: ezek csak vádak senki nem bizonyitotta csak a magyar SAJÁT NÉPÉVEL is
BÉKÉTLEN 1000 ÉVRE VISSZAMENŐLEG MEGY AZ ACSARKODÁS ármánykodás Erre utal a dögöljön meg a szomszéd tehene is... lásd tanácsköztársaság nyilasok ávósok napjanikig kisértenek + még 500 évig a mostaniak is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.