Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.

Orbán: Antall Józsefnek volt ereje visszautasítani Soros György "országkifosztó javaslatát"

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Antall József néhai miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából rendezett Küldetés és szolgálat című emlékkonferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. december 11-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Antall József néhai miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából, Küldetés és szolgálat címmel rendezett emlékkonferencián a kormányfő kiemelte: Antall József "azt tette, amit tehetett, és amit tett, az nem volt kevés".

Az adott körülmények között kész csoda volt, hogy egyben tudta tartani koalíciós kormányát, elindította a gazdaság szerkezeti átalakítását, elkerülte a pénzügyi összeomlást, volt ereje visszautasítani Soros György "országkifosztó javaslatát", és a bizonytalan belpolitikai háttérrel is biztosan manőverezett a nemzetközi vizeken

- sorolta.

A Veritas Történetkutató Intézet és az Antall József Tudásközpont által szervezett eseményen Orbán Viktor hangsúlyozta:

az egykori miniszterelnöknek nem volt meg a kétharmada, pedig ha meglett volna, megspórolhattunk volna húsz évet.

A kormányfő felidézte: amikor később követte Antall Józsefet a hivatalában, ugyanazt a küzdelmet kellett vívnia, amelyet elődje félbehagyni kényszerült:

a harcot a posztkommunista erők ellen.

Antall halála után még 17 évig kellett várni, hogy a keresztény, polgári és nemzeti Magyarország építéséhez hozzákezdhessenek – emlékeztetett.

Orbán Viktor közölte:

1990-ben nem sikerült szakítani a kommunizmussal; sikerült ugyan vele szemben többségre jutni, de szakítani nem.

A szakítást politikai értelemben ugyanis az jelentette volna, ha sikerül megalkotni a kommunizmust lezáró és a nemzeti korszakot megalapozó, megnyitó új alkotmányt – magyarázta.

Orbán: Antall Józsefnek volt ereje visszautasítani Soros György "országkifosztó javaslatát"

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Boross Péter volt miniszterelnök és Antall Józsefné, a néhai miniszterelnök özvegye az Antall József halálának 25. évfordulója alkalmából rendezett Küldetés és szolgálat című emlékkonferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. december 11-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A konferencián arról lesz szó, mi mindent tett a néhai kormányfő, neki azonban az jut eszébe, hogy mi mindent nem tehetett meg, "pedig megvolt benne a tehetség, a tapasztalat, a legjobb életkorban volt, és a korszak is nagy tetteket kívánt"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Kitért rá:

minden volt kommunista országban megalkották az új alkotmányokat legkésőbb a kilencvenes évek végéig, kivéve Magyarországon.

Nekünk 2010-ig kellett harcolnunk érte – "nem várni rá, hanem harcolni érte" –, azok ellen, akik "a kommunizmus szellemi alapjait, felhígítva bár", de elszántan védelmezték, akik a demokráciát és Magyarország jövőjét úgy képzelték el, ahogy 1990-ig volt, "persze megszabadítva az ideológiai túlzásoktól és lecserélve az egypártrendszer díszleteit" – mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: "új alkotmány, új eszmei alapok, új hatalmi viszonyokat eredményező törvények nélkül Magyarország nem találhatott vissza a kommunizmus előtti önmagához, nem találhatott vissza az internacionalizmustól a nemzeti büszkeséghez, az ateizmustól a kereszténységhez és az osztályharcos irigységtől a polgári méltányossághoz".

Úgy vélte, új alapok nélkül ma nem lenne csaknem teljes foglalkoztatottság, munkaalapú gazdaság, 5 százalék körüli növekedés, és nem sikerülne a migráció ellen megvédeni magunkat.

A kormányfő arra is kitért, hogy Antall József sosem állt össze a posztkommunistákkal, mert ezzel az "eredeti, szellemi, spirituális és történelmi célját, személyes küldetését, a polgári és keresztény Magyarország gondolatát és megteremtésének történelmi lehetőségét adta volna fel".

Tudta, hogy ha a "polgári, nemzeti és keresztény politikusok rövidtávú, kényelmi, haszonelvű megfontolásokból kompromisszumot kötnek a posztkommunistákkal, akkor hosszú időkre kompromittálják eszméjüket és vele a küldetésüket is" – közölte.

Orbán Viktor azt mondta: hálásak vagyunk Antall személyes példaadásáért, a haza érdekében hozott személyes áldozatáért, a szeretetéért, a türelméért, és a bizalmáért, amellyel a fideszesekhez és rajtuk keresztül az új politikai nemzedékhez viszonyult.

A Jóisten segítsen bennünket, hogy legalább utólag kiérdemeljük

- zárta szavait a miniszterelnök.

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ez a legújabb Soros-bűn? Hogyan akarta kifosztani az országot? Ha igaz is volna ez a mostani kitaláció, miért nem mondta el a rengeteg Soros-kampányban?

Orbán valóban nem normális, nem tud megemlékezést sem tartani anélkül, hogy ne
támadjon egy ellenségnek beállított személyt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Igen neki volt, de a nép megbízta Orbánt és a Tolvaj bandáját hogy rabolják szét az országot. :(
tudode
Megáll az ész!
.
Milyen módon szentségteleníti meg ez az "utcai harcos" Antall József "harcát", nem mással szemben, mint a BEFOLYÁSOLHATÓ, hataloméhes nyikhajokról
.
Eszongya rongy'Ő
.
""""A kormányfő felidézte: amikor később követte Antall Józsefet a hivatalában, ugyanazt a küzdelmet kellett vívnia, amelyet elődje félbehagyni kényszerült:a harcot a posztkommunista erők ellen."""
.
Antall József belelátott EZEKNEK már akkor a cinkelt kártyájukba azzal, hogy az NEM BIZTOS, hogy diktatúrát akarnak, de HATALMAT
--------------------------

.Antall József rákoppintott mi vár az ország jövőjére:
.
fuggetlenjogaszforum
Közzététel: 2014. aug. 18.
.
---- Antall József a volt kommunisták visszatérésének veszélyéről
..
www.youtube.com/watch?v=xOP7yGM_3NU&t=118s
.
Nagy bátorság Antall József nevét egyáltalán a szájára venni annak, aki belelökte FÚRÓJÁT a rendszerváltó miniszterelnökbe is nyikhajként:
.
---- Fidesz nagygyűlés
www.youtube.com/watch?v=3iopm2VWidM&t=37s
.
A TÖRTÉNELMI ESÉLYT nem Antall József Kormánya, annak a kormánynak a MŰVE LETT, amelynek csak a HATALOM, ÉS A ZSIBIZÉS a sajátja!
CsipkeRózsa
Ez a legújabb Soros-bűn? Hogyan akarta kifosztani az országot? Ha igaz is volna ez a mostani kitaláció, miért nem mondta el a rengeteg Soros-kampányban?

Orbán valóban nem normális, nem tud megemlékezést sem tartani anélkül, hogy ne
támadjon egy ellenségnek beállított személyt.
desiro
Ennek baromnak ,hiába írták fel a gyógyszert úgy látszik nem szedi be, pedig Grazban nagyon javasolták neki.
kokopelli
@sokanvagyunk: Jézus Krisztus mondta Péternek:"Mire a kakas kukorékol,
háromszor fogsz megtagadni." Ki volt ő a Zorbán Viktor mellett,mármint a Péter!
Hányszor tagadta meg saját magát az Orbán V.? Ez a nagy mutatvány,nem a Péte-
ré! Mádzsár virtus,vagy roma vér?
Eladott Ország
Valóban valóságos csoda kell ahhoz, hogy egy ország bámulja tátott szájjal, amint néhány élelmes stróman és még élelmesebb családtag rátegye a kezét a szállodákra, gyógyfürdőkre, kempingekre, kastélyokra, ezeket aztán közpénzen bővítik, felújítják, korszerűsítik ügyesen, így sokszorozva meg a családi vagyont az ország lakóinak rovására, majd pedig kihirdetik, hogy ők a hazafiak. Ugyanebben az országban történt az is, hogy 3000 milliárd forint magánnyugdíj vagyont egyszerűen elrabolt a kormány a tulajdonosoktól. Sőt, többekkel sikerült elhitetni, hogy az nem magánvagyon volt, hanem közpénz. Holott nem, azt mindenkinek a fizetéséből vonták le, az övé volt. Egy másik országban, amelyik kevésbé csodás, úgy kergették volna el az emberek a lopósokat, hogy még most is futnának. Aztán itt van a földosztás című akció. Első körben a kormány új bérleti szerződéseket kötött, jókora részben saját strómanjainak, oligarcháinak és udvaroncainak juttatva a bérleti jogokat. Így nem jutott föld olyan családoknak, akik évtizedek óta földművelésből éltek. Jutott viszont a Mészáros család minden egyes tagjának, államtitkárok tehetséges fitneszedző feleségének, miniszteri sofőrnek és még sok mindenki másnak, aki legfeljebb a cserép muskátli alatt látott eddig földet. Második lépcsőben pedig ezeket a bérelt földeket eladták. A bérlők persze előnyt élveztek a vásárlásnál. Hát mi ez, ha nem valóságos csoda? Mármint az, hogy ezt is megúszták. Reggelig sorolhatnám a csodásnál csodásabb történeteket, amelyek egyike, de még az egyik töredéke is elég lett volna ahhoz, hogy egy kormány belebukjon és a közreműködők bíróság elé kerüljenek. Mármint máshol, mert a csodák földjén ez elképzelhetetlen. Itt az a realitás, amit a címlapképen is láthatunk. A megélhetési miniszterelnök és a letelepedési kötvénytől kezdve a feltalálózsenialitásig mindenben könyékig benne lévő kenyeres pajtás gondtalanul vigyorognak a közpénzből fizetett testőr védelme alatt. Csodaország ez, valóban.
kereső
Megáll az ész! Bezzeg neked nem volt "erőd" visszutasitani ugyanakkor Soros György támogatását.Sem azt amit a fidesznek adott, sem azt amnit te kaptál személyesen.
Hányok tőled, a hazugságaidtól, az akkori történések meghamisitásától. Antall egy gőgös semmihez sem értő ,elfuserált miniszterelnöke volt a rendszerváltásnak.Téged meg már nem is lehet minősiteni. Harcoltál a "kommunisták" ellen? Azok tették lehetővé neked,meg szobatársaidnak, hogy tanulj-és biztak benne ,hogy ember lesz belőled.Nem sikerült.
Nélkülük te a még most trágyázhatnád a diszóólat a falu végén.Komolyan mondom nem vagy normális. Minden nap belexarsz abba a tányérba ,amelyikből addig ettél. Hitvány ember vagy viktor. magyarnak meg alkalmatlan.
kolnidre
Mocskos Orbán! Ha nincs Soros te még a mai napig nem tudnál késsel villával enni.Ott laknál a tájjelegű feleségeddel és a purdékkal a disznóolba.Mikor veszed észre, hogy minden jobbérzésű ember undorodik a pofádtól?
Nessy
@kereső: Úgy harcol a "kommunisták" ellen, hogy begyűjtötte őket a kormányába, a parlamentbe. Hiszen még az őt dicsőítő békemenet vezetői is azok voltak, akik akkor is, és most is remekül élnek a talpnyalásból!
1magyar
Most is valamiféle egypártrendszer van csak éppen nem dolgozók védelme hanem kizsákmányolása folyik. 90 előtt pedig a vezetők kezében ott volt ugyan a lehetőség, hogy vagyonokat szerezzenek csak Kádár nem engedte, 1 ház, 1 nyaraló 1 autó- de hát szart sem ért a hatalom ha nem lehetett a vagyont halomozni.
RonaGyuri
Igaza van Herényinek, ez a gátlástalan retardált dagadt törpe elvesztett már minden erkölcsi kontrollt, ha volt neki egyáltalán! =))
menekült
0rbán nagy tisztelője Antall Józsefnek.

…összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. […] a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban. […] vajmi kevés esély van arra, hogy a kormánykoalíció pártjaiból korszerű konzervatív párt alakuljon ki. (0rbán a Fidesz pécsi kongresszusán, 1992. május)
papa.49
Egy biztos méltó szellemi örököse vagy az Antallnak, hogy szakadt volna mindkettők feje az anyátokba !!!
Commenter
Te mocskos rohadék, a mentoroddal együtt! Te, Ti, és Ő, ők fosztottátok ki az országot.
Edmond Dantes
Hát ezt nehéz kulturáltan véleményezni.Meg sem kísérlem.
szaboria1
Viktor ne beszélj hülyeséget Antalék a privatizációval titeket emelt ki azzal, hogy az állami vagyon rátok szált a sok palota székházakkal. Amit gyorsan ügyesen úgy adtatok el, hogy saját vagyonotok lett belőle.
papa.49
@szaboria1: A tolvaj, tovább adta a stafétabotot a következő tolvajnak !!!
Commenter
@kereső: az Országházban azt mondta a Bajnai kormányról hogy utánuk idézem: ki kell ganajozni. Szép szavak a T. Házban és méltón intelligensek az ország második legfőbb méltóságához. Őt kellene már vasvillával visszarepíteni a csúti trágyadombra ahová való.
papa.49
@Commenter: Viszont 2010 őszén megköszönte a Bajnainak, hogy működő állapotban vehette át az országot !!!
AKKOR MIKOR HAZUDIK ???
Ja tudom MINDIG !!!
justhpeter
Egy idióta, aki mindenhol beszédet mond.
papa.49
A Antall igen kártékony volt az országra nézve, igaz akik körülötte voltak azok se voltak egy,két kivétellel jobbak, gondolok itt az olyanokra mint a Horvát Balázs, a Kónya Imre, a Lezsák, vagy a Boros Imre, a Für Lajos, és még sokan mások !!!
Commenter
@papa.49: hangosan felröhögtem a nagyon őszintén kifejezésen mert pont az Bajnai eskütételekor sikerült libákat bedobálni a parlament elé! Állatkínzásban és taplóságban is jobban teljesítenek. Most már az antallozással túl ment minden határon. Hát akkor tessék, itt a rendszerváltás egyik nagy slágere és ezt bizony nem antall ihlette:
www.youtube.com/watch?v=wKDCXpMdgpg
papa.49
@Commenter: Egyetlen embert becsültem abból a brancsból a Csengery Dénest aki sajnos elhunyt ha jól emlékszem '92. ben !!!
Commenter
@papa.49:Csengey ha jól emlékszem költő volt, érzékeny művészember, én nem is értem mit keresett ott. Nagyon fiatalon halt meg, talán még 40 sem volt...
papa.49
@Commenter: Költő volt, választékos beszéd, igen halkan adta elő a mondanivalóját, ami ráadásul, mindig tárgyszerű is volt, ég és föld volt a Fűr Lajoshoz hasonlítva, aki ordibálva magyarázta el a ,,körkörös védelem,, lényegét !!!
Eladott Ország
Tudsz még marhábbat is mondani, te bűnöző szarházi jellemtelen cigány!
namihami
"" ...akinek volt ereje visszautasítani.""- mondta Orbánvezér. Aztán elromlott a mikrofon, amikor még azt is hozzátette, hogy: "" ha már nekem volt pofám a Soros pénzét elfogadni. És most nem rühellem magam, amikor megpróbálok köpködni rá."
"" ...hálásak vagyunk a... amellyel a fideszeseket a gazdagságba juttatta."" Prrsze, azért ott se mindet, csak a családi és baráti kört.
Commenter
@papa.49: Fűr már a tanszéken is szörnyű hangadó volt...
Commenter
@papa.49: kártékony, aljas, alantas, és hazug. De mortuis nil, nisi vere. azaz csak az igazat vagy semmit a halottról. A fidesz épp most másítja meg az elhunyt valódi jellemét.
papa.49
@Commenter: Már eddig is mindenben hazudtak,most miért tennék másként ???
Commenter
@papa.49: mert a vesztüket érzik- ez remélem ez már a vég. Ha igazságos a sors akkor a kegyelemdöfés az államcsőd lesz, igen, mert megérdemli.
kereső
@Commenter: 15:38 egészen pontosan azt mondta, hogy ki kell ganajozni az országot. Még csak fel se hördült senki se.
Commenter
@kereső: én fehördültem, és szerintem te is. Felháborító volt, és még ők rótták fel Gyurcsánynak a káromkodásait. orbán után meg majd sóval kell behinteni mindent.
nezelodo
Életében is megdicsérhette volna Antallt, de ehelyett hazugnak nevezte a mai szeretett vezérünk az akkori miniszterelnököt. Vele is az volt a baja, mint Kádárral, hogy nem ő ült a székében.
Fayeonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tudode
Fel lehet tenni a kérdést, hogy bármely KÖZJOGI MÉLTÓSÁG megalázza-e saját magát, kétségbe vonja szakmai hitelességét, olyan szinten, mint ahogy egy hazudós nebuló ellenőriz a HAZUDÓS gyermeke miatt a szülője!
.
Az, aki ILYEN ALJAS módon hazudtolja meg nála KLASSZISOKKAL TISZTESSÉGESEBB ELŐDJÉT, bebizonyosodott, hogy egyéb aljasságra is képes, ha nem szenved korai AMNÉZIÁBAN!
.
A világháló megörökítésében már Antall József kormányzása idején is 500-an tanultak a tiszteletreméltó Soros György adományából, és Fodor Gábor minisztersége idején helybe vitte a CEU-ról szóló okmányokat!!!
.
Kronológiai sorrendben:
.
Közzététel: 2017. ápr. 29.
--- Central European University? / Közép-európai Egyetem?
www.youtube.com/watch?v=s9Hh-ainkuA
.
--- Fodor Gábor személyesen vitte a CEU állami elismerését Sorosnak
www.youtube.com/watch?v=q0UX3uiXkwA

Közzététel: 2018. febr. 20.
---- Fodor Gábor: Soros György támogatása nélkül Fidesz sem lenne
www.youtube.com/watch?v=ll7wR3gUVkI
.
Elme gyógyintézményre szorul az, akinek ilyen rövid a memóriája, vagy bebizonyította ebben a megnyilatkozásában, is hogy POLITIKAI SZÉLHÁMOS!
Commenter
@tudode: Elme gyógyintézményre szorul az, akinek ilyen rövid a memóriája, vagy bebizonyította ebben a megnyilatkozásában, is hogy POLITIKAI SZÉLHÁMOS! nem szorul mert akkor büntetőjogilag nem büntethető!
CsipkeRózsa
@kereső: @Commenter: "„Láttam már disznóólat korábban is, ezt is ki fogjuk tudni takarítani” – mondta Orbán."

mno.hu/migr/orban_helyet_a_magyar_remenyeknek__video__kepriport-160149
Hofipisti
Bezzeg Orbánnak és haverjainak nem volt elegendő ereje visszautasítani Soros pénzét
tudode
Antall József forog a sírjában amiatt, hogy egy POLITIKAI SZÉLHÁMOS szájára meri venni az ő nevét, és arra VETEMEDIK, hogy számon meri kérni azt, hogy ŐSZÉLHÁMOSÁGA volt a Jani azzal, hogy
.
- meghekkelte Horn Gyula 4/5-ös alkotmányozási szabályát
.
- dicsteleneül, politikai vetélytársa ellen úszítva a társadalmat, felgyújtatva a fővárost, megszerezte a 2/3-ot, és
.
- nyolcadik éve KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL tartja gúzsban szakbarbárként az országot, vérrel áztatott alapjogokkal FOSZTOTTA meg a társadamat
.
www.google.com/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Az+a&aqs=chrome.0.69i59j0j69i61j69i57j69i61j69i60.5812j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.-
Antall Józsefnek még a LÁBTÖRLŐJE SEM lehetne! sm emberileg, sem POLITIKAI KALANDORKÉNT!
.
mackoka46
Első volt Soros, aki a vörösiszap tragédiában segített. A fidesz máig bújtatja a kommunista besúgókat és gyilkosokat, nem hozzák nyilvánosságra kik voltak (nem hát, mert a náci fidesz az ávós dögök unokáit használja).
Eladott Ország
Szent István óta nagyobb országrablást a fideszes nevű bűnbandán kívül nem végzett, ezen a jobb sorsra érdemes nemzeten. A szarházi fidesz bandának a börtönben van a megérdemelt helye!
KisGenyo2
" volt ereje visszautasítani Soros György "országkifosztó javaslatát" "
A gyuriét igen, másokét sajnos nem. Ezután következett az igazi szabad rablás, amit privatizációnak hívtak, a külföldiek úgy vettek meg itt mindent, hogy a "vételár" a hatalmas államadósság lett. A volt kommunista vezetők (tészelnökök, megyei párttitkárok, pártvonalon jól prosperálók) pedig menő újgazdag, nagy hatalmú tulajdonosok lettek (mint a képen ülő szemetek 90%-a). Egy okádék volt amit csinált a vén bunkó, és a "tetszettek volna forradalmat csinálni" dumája miatt egyszer biztosan lehugyozom a sírját ennek a szemétnek.
Forradalmat mi!?
Orosz katonai megszállás alatt!?
A vén cinikus görény! Nyaljátok csak a rohadó seggét!
Commenter
@CsipkeRózsa: csodálatos. És ő volt a korábban látott disznóólban a legnagyobb disznó már akkor is. Hogy kósa sertéstelepéről már ne is beszéljünk.
Eladott Ország
Minden idők legnagyobb köpönyegforgatójának, notórius hazudozójának szélkakasa és pávatáncosa olyan gyomorforgatóan elismerő szép szavakkal emlékezett Antall kormányára, mintha nem ő maga támadta volna a legnagyobb vehemenciával 1990-ben a magyar parlamentben Antall még meg sem alakult kormányát. Ez önmagában is hányinger. Hát itt tart ez az embernek is egyre kevésbé nevezhető alak, aki 1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, és aki 1989 szeptemberétől 1990 januárjáig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta: az Antall Józsefre emlékező konferencián 2018-ban Soros György országkifosztó javaslatát veszi a pofájára. Úgy, hogy 2018-ban elüldözte Magyarországról azt a CEU-t, amelynek budapesti elindításával kapcsolatos szándéknyilatkozatot Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány kultuszminisztere (nem az SZDSZ, rohadt gecik!) írta alá. 1990. szeptemberében. Mindössze 8 hónappal azt követően, hogy Orbán megszakította Soros-ösztöndíjas oxfordi tanulmányait.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/47452641_10212592700165155_4828490272402833408_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=f61991aca920d655ae4a31ee0164df06&oe=5CAB5096
csipetke
Csak a címre:-orbán egyedül is ki tudta fosztani az országot,nem kellett hozzá sem Soros,sem senki más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.