A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó nyerte a MÁV által meghirdetett Az ország legrendezettebb vasútállomása 2018 című országos versenyt, amelynek alkalmából kedden emléktáblát avattak a szabolcsi településen – közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Megvan Magyarország legrendezettebb vasútállomása – itt a győztes

Fotó: MÁV Zrt.

Vólentné Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese az ünnepségen elmondta, a kétfordulós, kísérleti jelleggel kiírt megmérettetésre

összesen 45, a vasúttársaság tulajdonában, illetve üzemeltetésében lévő pályaudvar, állomás és megállóhely nevezett, közülük lett az ófehértói az első, a zalaszentiváni és a pocsaj-esztári állomások pedig a megosztott második helyezettek.

Megvan Magyarország legrendezettebb vasútállomása – itt a győztes

Fotó: MÁV Zrt.

Vólentné Sárvári Piroska „A legrendezettebb vasútállomás 2018” emléktábla ünnepélyes felavatásán az állomási közösségek legendás összetartásáról idézte fel az emlékeit, majd hozzátette:

Amikor valaki új munkavállalóként belép a vasúttársasághoz, esküt kell tennie. A hagyományteremtő szándékkal elindított országos verseny pedig azt bizonyítja, hogy az ófehértói állomás dolgozói az akkori fogadalmuknak azóta is maradéktalanul eleget tesznek

A versenyre az ország bármely állomás és megállóhely benevezhetett, a bírálati szempontok között például az állomási összképet, a virágosítást, a táblák kihelyezését, a karbantartottságot, a térvilágítást és a hulladékmentességet pontozta a szakmai zsűri, amely a területi fordulóból összesen 18 állomást terjesztett fel a második körös országos versenyre.

Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a verseny eredményeinek összefoglalását követően megjegyezte:

Sokan kérdezik tőlem, hogy a vasutasok mikor szerzik vissza a társadalom megbecsülését. Ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy a vasutasok a hivatásuk nagykövetei. Rajtuk is múlik, hogy miként viszonyul hozzájuk a társadalom. A következetes és odaadó munkavégzés mindig meghozza a gyümölcsét

Az ünnepség végén leleplezték az elsőségét járó emléktáblát az állomás falán, az itt dolgozó vasutasok oklevelet vettek át és pénzjutalomban is részesültek.

A helyi önkormányzat és a vasúttársaság közötti értékteremtő együttműködésről Simon József polgármester elmondta:

Büszkeség tölt el, hogy idén a 2500 lelket számláló Ófehértó nyerte ezt a címet. Ófehértó önkormányzata változatlanul nyitott az együttműködésre, és továbbra is partner az állomás környezetének fejlesztésében.

Forrás: MTI, MÁV

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wpym
Inkabb a leglepukkantabb allomasok versenyet kellett volna megrendezni... lol
Fayeonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
wagabund
Az az állomás, amelyik éjjel-nappal tip-top állapotban van, az megérdemli az elismerést. Egy állomást és környékét emberhez méltó állapotban tartani, az igencsak kihívás...

Az itt dolgozók, és az állomást igénybevevő utasok példát mutatnak akár egy országnak is...

Tisztelet érte.
wagabund
@durbincs: reméljük eszükbe sem jut arrakeveredni...ha mégis,akkor az állomás rendjének annyi.
Gauntlet
@Mirabilis: na igen, az összesnek rendezettnek kéne lenni. Tisztára olyan mint anno a tiszta udvar, rendes ház program! :(
wagabund
@Mirabilis: A Kelenföldi pályaudvar milyen táblát érdemel?

ha valaki nem tudná, akkor az egy húgytól, széklettől, hányástól bűzlő, rozsdás, koszos nemzetközi átmenő pályaudvar, mindenféle tömegközlekedési csatlakozással.

Nos az az ország szégyene...viszont jól működik, mert a vasutasok mindent megtesznek a precíz vasúti közlekedés érdekében.
vacsi
@wagabund: Most mit jössz a Keleti Pályaudvarral? Elismerem, hogy egy hányadék, de láttad már Zugló állomást?! Nem belülről kérdem, arra kevesen vállalkoznak, hogy az orrukat bedugják - a szag azonnal elriaszt mindenkit - és még örülhetünk, ha megússzuk fertőzés nélkül!
Eladott Ország
Az Elios lámpák fénye világította be a nagy eseményt? Gruevszki volt macedón miniszterelnök nem volt ott?
wagabund
@vacsi: fuss neki mégegyszer...KELENFÖLDI pályaudvart írtam...mivel itt élek, láttam a Zugló állomást..(is)azon már tényleg röhögni kell.

amúgy én jelzésnek hoztam fel Kelenföldet...mert ha van legszebb-legtisztább pályaudvar, akkor legyen legszarosabb lepukkant is...például Kelenföld, holtversenyben Zugló állomással...

így most jó?
wagabund
@Mirabilis: 20.58 ...ne feledd, ez ki van adva...ez egy sima píár fogás, amit körbevisz a gazdái előtt..itt az év vége, kell a jutalom...meg pezsgős céges vacsora.
wagabund
@Eladott Ország: mit mondjak? rémísztő...
vacsi
@wagabund: Igen, így már korrekt! Bocs a figyelmetlen olvasásért!
wagabund
@vacsi: óóó... velem is előfordul, hogy benézek valamit...nem is egyszer..

amúgy köszönöm,hogy ilyen korrekt vagy.
Eladott Ország
@wagabund: Hát még a vasúti igazgatóság felépítését megnézed a négy darab vezérigazgató helyettessel, meg a többi számtalan igazgatóval, nem egy piskóta/babazsúr, Annyi különbséggel, hogy az új vezérigazgató Homolya Róbert, aki sáros EU pénzek elsíbolásával, de a csúti gazembernél már csak ez a nyerő. Neki hárommilliárd ellopott közpénz bagate, ugyanis ennyivel vádolja az OLAF.
www.kozlekedesvilag.hu/wp-content/uploads/2017/02/szervezeti-abra.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.