A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó nyerte a MÁV által meghirdetett Az ország legrendezettebb vasútállomása 2018 című országos versenyt, amelynek alkalmából kedden emléktáblát avattak a szabolcsi településen – közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Megvan Magyarország legrendezettebb vasútállomása – itt a győztes

Fotó: MÁV Zrt.

Vólentné Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese az ünnepségen elmondta, a kétfordulós, kísérleti jelleggel kiírt megmérettetésre

összesen 45, a vasúttársaság tulajdonában, illetve üzemeltetésében lévő pályaudvar, állomás és megállóhely nevezett, közülük lett az ófehértói az első, a zalaszentiváni és a pocsaj-esztári állomások pedig a megosztott második helyezettek.

Megvan Magyarország legrendezettebb vasútállomása – itt a győztes

Fotó: MÁV Zrt.

Vólentné Sárvári Piroska „A legrendezettebb vasútállomás 2018” emléktábla ünnepélyes felavatásán az állomási közösségek legendás összetartásáról idézte fel az emlékeit, majd hozzátette:

Amikor valaki új munkavállalóként belép a vasúttársasághoz, esküt kell tennie. A hagyományteremtő szándékkal elindított országos verseny pedig azt bizonyítja, hogy az ófehértói állomás dolgozói az akkori fogadalmuknak azóta is maradéktalanul eleget tesznek

A versenyre az ország bármely állomás és megállóhely benevezhetett, a bírálati szempontok között például az állomási összképet, a virágosítást, a táblák kihelyezését, a karbantartottságot, a térvilágítást és a hulladékmentességet pontozta a szakmai zsűri, amely a területi fordulóból összesen 18 állomást terjesztett fel a második körös országos versenyre.

Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a verseny eredményeinek összefoglalását követően megjegyezte:

Sokan kérdezik tőlem, hogy a vasutasok mikor szerzik vissza a társadalom megbecsülését. Ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy a vasutasok a hivatásuk nagykövetei. Rajtuk is múlik, hogy miként viszonyul hozzájuk a társadalom. A következetes és odaadó munkavégzés mindig meghozza a gyümölcsét

Az ünnepség végén leleplezték az elsőségét járó emléktáblát az állomás falán, az itt dolgozó vasutasok oklevelet vettek át és pénzjutalomban is részesültek.

A helyi önkormányzat és a vasúttársaság közötti értékteremtő együttműködésről Simon József polgármester elmondta:

Büszkeség tölt el, hogy idén a 2500 lelket számláló Ófehértó nyerte ezt a címet. Ófehértó önkormányzata változatlanul nyitott az együttműködésre, és továbbra is partner az állomás környezetének fejlesztésében.

Forrás: MTI, MÁV

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Mirabilis: 20.58 ...ne feledd, ez ki van adva...ez egy sima píár fogás, amit körbevisz a gazdái előtt..itt az év vége, kell a jutalom...meg pezsgős céges vacsora.
wagabund
@Eladott Ország: mit mondjak? rémísztő...
vacsi
@wagabund: Igen, így már korrekt! Bocs a figyelmetlen olvasásért!
wagabund
@vacsi: óóó... velem is előfordul, hogy benézek valamit...nem is egyszer..

amúgy köszönöm,hogy ilyen korrekt vagy.
Eladott Ország
@wagabund: Hát még a vasúti igazgatóság felépítését megnézed a négy darab vezérigazgató helyettessel, meg a többi számtalan igazgatóval, nem egy piskóta/babazsúr, Annyi különbséggel, hogy az új vezérigazgató Homolya Róbert, aki sáros EU pénzek elsíbolásával, de a csúti gazembernél már csak ez a nyerő. Neki hárommilliárd ellopott közpénz bagate, ugyanis ennyivel vádolja az OLAF.
www.kozlekedesvilag.hu/wp-content/uploads/2017/02/szervezeti-abra.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.