A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul, ha a parlament elfogadja a munka törvényét érintő, az ellenzéki párt által "rabszolgatörvénynek" nevezett módosítást.

Z. Kárpát Dániel alelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: álláspontjuk szerint a szabályozás az alaptörvény azon passzusába ütközne, amely szerint minden munkavállalónak joga van az egészséges, biztonságos és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez. "Amit a Fidesz-KDNP akar, az minden, csak nem ez" – fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvényjavaslat "már-már hazaárulásszerű gyalázat, amely egyértelműen emberéletekbe kerül".

A munkavállalók kizsigerelése azon is mérhető, hogy 2010 óta évi 17 ezerről 23 ezerre nőtt a munkahelyi balesetek száma – tette hozzá.

Z. Kárpát Dániel szerint valódi egyeztetéseken nyugvó indítványokkal kellene szabályozni a munka világát a most tárgyalt javaslat visszavonása után. A kormányzatnak végre a magyar munkavállalók érdekeit kellene képviselnie, nem a multinacionális cégekét – hangoztatta a jobbikos politikus.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fayeonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.