Évzáró díszvacsorát ad az Állami Egészségügyi Ellátó Központ félezer főnek, miközben 100 millió forintra büntették őket, a rábízott intézményekben pedig WC-papír sincs.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@Eriksson: Hogy ki mondja meg, mennyi kell? A szakember! Az orvosgárda, akik tudják, hogy mi kell a gyógyításhoz.
Persze ma a szakember ellenség, csak a pártkatona a jó hazafi, aki csukott szemmel teszi, amit mondanak! Ugye,pl. egy gázszerelőnek fogalma sincs minderről, mégis horribilis pénzek vannak a nevén!
Egyébként szégyellje mindenki magát, aki feltételezi, hogy a szakmájukat lelkiismeretesen végzők, akik a betegeket nem hagyják el, elherdálnák azt, ami a szükségesre van adva. Nézz már szét! Koraszülött osztályon a nővérek mossák a kicsik ruháit! Mindenki erőn felül tesz, csak a "gazda" dőzsöl és herdál!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Gondolom a meghívottaknak edzettek és nem akadt a torkukon néhány gumikesztyű, vagy injekciós tű???
Eriksson
Miért lennének rászorulva a spórolásra az intézmények, ha számíthatnak arra, hogy az állam úgyis kifizeti helyettük a tartozásaikat?
Az állam pedig hiába tömi őket sok milliárddal, ha nem hajlandóak észszerűen gazdálkodni.
Így sose lesz rend az eü-ben.Csuka fogta róka.
Aki Én
@Eriksson: ,,Állami Egészségügyi Ellátó Központ"
Á L L A M I
érted???
Eriksson
@Aki Én: Hát persze, hogy értem. És te?
görbetükör
@Eriksson: Az egészségügynek az állam a gazdája. Amire kell, arra ha nem adnak pénzt, nem lehet spórolni. Ezer és egy felügyeleti szerv van és megállapították, hogy nálunk nincs korrupció. Meg is ünnepelték.
Az egészségügy az alul finanszírozás miatt haldoklik, meg azért, mert a gazdái dőzsölnek. Elhiszem, hogy szeretnéd ezt elkenni, sőt elhazudni, de a nép ha birka is, nem hülye!
1magyar
Miért is érdekelné őket, hogy a nép hullik mint a légy, ők luxusban élnek - ezzel bízzunk meg őket 4 évente.
Aki Én
@papa.49: ...persze hogy nem. Akkor nem mondana ilyen butaságokat.
Eriksson
Ha értenétek, nem mondanátok butaságokat. Minden intézmény megkapja a működéséhez szükséges keretet. Vannak egységek, ahol ezt okosan beosszák, vannak olyanok is, ahol megtakarítás van, s vannak olyanok is, akiknek az Úristen pénze sem elég.
Gondolom, az említett Állami Egészségügyi Ellátó Központ is ilyen megtakarításból dőzsöl. :)))
kereső
@Eriksson: a fő gond ott van, hogy nem kapják meg a működéshez "szükséges" nem keretet!!,hanem forrást.
papa.49
Mondok egy példát, ha nincs húsra pénze az embernek, csak kenyérre, akkor a vacsorához nem parfümöt veszek !!!
Ezen el lehet gondolkodni !!!
görbetükör
@Eriksson: Épp ez az, hogy nem a szükséges keretet kapják!!!
Eriksson
@kereső: Forrás a költségvetés. Ezen belül határozzák meg egy-egy intézmény ellátmányát.
1magyar
@Eriksson: Mit lehet egy eü. intézményben pazarolni?
desiro
@Aki Én: fideszes gyökér mit vártok tőle???
Eriksson
@papa.49: Nagyon igazad van. Sok intézmény takarója azért rövid, mert túlnyújtózkodik.
Fontossági sorrend kialakításán kellene elgondolkodniuk.
Eriksson
@görbetükör: Ki mondja meg, hogy mennyi a szükséges, ha az egyiknek elég, a másiknak kevés?
Nessy
@Eriksson: nem keretet kapnak az intézmények! 1993 óta "teljesítmény alapú finanszírozás" van. Minden hónap végén az intézmények jelentik az ellátottak számát, a beavatkozásokat, illetve a járó ellátásban a pont számot, a felvő beteg ellátásban a súlyszámokat. Ezeknek a számítása egy külön fejezet. A tvk feletti betegek ellátását külön kell jelenteni, amit bagy kifizetnek, vagy nem. Inkább vagy nem. A finanszírozó ellenőrzi az adatokat, a vélt vagy valós hibás ellátási adatokat kiveszik a finanszírozásból, ezek javítás, vagy indoklás után három hónap múlva esetleg kifizetésre kerülnek. A decemberi betegellátás költségeit visszamenőleg februárban kifizetik.
Ez a finanszírozás nem tartalmazza az amortizációt, az épület fenntartást, műszer beszerzést. Csak a szorosan vett betegellátás költségeit. És ez évek nem növekedett normális ütemben. Tehát, ha az intézmény spórolni akar, nem vállal problémás, költséges beteget, csak az engedélyezett létszámot gyógyítja. Egyébként pl. a kórházak a gyógyszert teljes áron kapják, Az étkezési norma a bányabéka alatt.
Eriksson
@desiro: Ennél okosabb, hozzászólásod nem is lehetett volna. És a témáról mi a véleményed?
Eriksson
@1magyar: Például az eszközök bevásárlásakor alkalmazott korrupció. Nem az a lényeg, ki mennyiért kínál, hanem az, hogy mennyit csorgat vissza a döntéshozók zsebébe.
desiro
@Eriksson: vigyen a mentő téged, bármelyik kórházba és tapasztalni fogod a véleményemet!!!
papa.49
@Eriksson: Ha már megszólítottál akkor elmondom a véleményen, egy állami szerv amely pl. a kórházak működésére lett kitalálva, hogyan költhet el egyetlen fillért is, ilyen hívságokra, mint az 500 fős vacsora, addig amíg az ő körébe tartozó állami intézményeknek ekkora adósságuk van ???
SZERINTEM SEHOGY !!!
Ebből is látszik a fütyiszes szarzsákok már a látszatra se adnak !!!
Nessy
@Eriksson: Az ellátott betegtől függ! Ahol már költségesebb ellátásokat is kell nyújtani ( Klinikák, megyei kórházak, stb.) ott bizony nem elég. Sok intézmény, ha teheti ezeket a betegeket tovább küldi. De például a klinikáknak, országos intézményeknek nincs hova tovább küldeni!
1magyar
@Eriksson: Tehát elvileg akkor abban a kórházban ahol semmi sincs normálisan megoldva a döntéshozók finoman szólva is csalnak, lopnak?
Eriksson
@Nessy: Ez így van, ahogy írod. A betegellátás olyan, amilyen, s azon tudnak leginkább spórolni, és sokat spórolnak is.
Egyebekben a véleményem 14:12-kor.
Eriksson
@papa.49: Igaz, de az is, hogy az eü-ben nemcsak " fütyiszes szarzsákok" alkalmatlankodnak. A probléma általános.
Eriksson
@desiro: Melyik véleményedet? Ezt? "fideszes gyökér mit vártok tőle???"
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 14:12
Tökéletesen igaz ez az egyetemekre ahol például gyógyító munka is folyik.
Ott a kormány által kinevezett kancellárok irányítanak,a megfelelő számu csicska sereggel.Ők mondják meg mire van pénz és mire nincs,ők szabják meg kitől lehet vásárolni.
Képzeld el tudom egy hithű fidszesnek nehéz ott is nagy a hiány.Pedig a döntési jog a kancelláriák kezében van.Mindenről ők döntenek.
Eriksson
@1magyar: Ne sarkíts. A csalás és lopás, valamint a rossz gazdálkodás nem ugyanaz. De benne van a pakliban mind a kettő.
Eriksson
@Nessy: Gondolom a speciális intézmények külön kategóriát képeznek, nem egyenlő a finanszírozásuk egy krónikus betegek ellátására fenntartott kórházakkal.
Nessy
@Eriksson: Azért remélem, ha infarktusod lesz, akad egy érsebész a környéken, és lesz eszköz, amit a trombus eltávolítása után behelyeznek az érbe. És ez nem olcsó eszköz.
Egyébként a műszer és egyéb beszerzés központosított. Ott tényleg van korrupció, nem is kicsi! Logikus, hogy a legolcsóbb implantátumokat szerzik be. Hogy esetleg öt év alatt tönkre megy és cserélni kell? Így járt a kedves beteg! De van lehetősége drágábbat venni, ami tartósabb! Mint ahogy egy törött bokánál cipelhet hat hétig több kiló gipszet, vagy x ezer forintér kaphat könnyített rögzítést. Pár éve 10 ezer forint volt, most nem tudom mennyi.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Biztos úgy van, de a magánzsebek előnyt élveznek bármilyen pártállású döntéshozóknál. És nem egy emberen múlik, hogy kinek mit és mennyit engedélyeznek. Tehát sok nyitott zseb van, akiknek mindegy, hogy milyen kormány regnál.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 14:28
Szerintem tudja.
Az ÁEEK fenntartása alatt álló egészségügyi szolgáltatók
www.aeek.hu/egeszsegugyi-intezmenyek
Nessy
@Eriksson: A "krónikus" ellátás finanszírozása még rosszabb! Az más formában történik. Ide tartoznak a geriátriai, krónikus ápolási, becenevén :elfekvő osztályok.
Egyébként a klinikáknak is ugyanaz a finanszírozásuk. Nem ok nélkül magas az adósság állományuk. Persze, megoldható, hogy mást kap a beteg, mint amit kellene. "hozzáértő vezető" már régen is tudott olyan vadakat mondani, hogy mivel lehet spórolni. Ilyenkor mondta azt az ember, hogy az ő ellátásánál kezdjük!
Commenter
Díszvacsorákban nagyon nagyon jól teljesítenek. Ezzel szemben:
Kórházi napi menü: reggeli: 1 szelet fehér kenyér 1 db kockasajt (esetleg vaj,szelet párizsi a kenyéren)
ebéd: menzai stílusú leves, vmilyen második fogás
vacsora: 1 zsemle, fél pohár tej vagy kakaó
CsipkeRózsa
@Shikari: 14:28

A firkászok tudják, csak akinek az a dolga, ők nem tudják, vagy nem akarják.

Egyébként akármilyen beosztásban van egy kormánytisztviselő, egy miniszter, stb., azt mindegyiküknek tudniuk kell, hogy nem ezért bíztak rá ilyen felelősséget. Azt is kell tudniuk, hogy milyen az ország e.ü. ellátottsága, és nem arra lettek odaállítva, hogy megegyék az ellátottak elől a vacsorát.
Eriksson
@Nessy: Nekem két sztentem van, ingyen és bérmentve. Hogy mennyibe került, arról fogalmam sincs. Az egyik hat éves, a másik kettő. S hogy mennyire lesz időtálló, az a jövő kérdése.
A gipsznél igazad van, aki nem akar cipelni, az vegyen magának könnyű rögzítőt. Ez nem tartozik az alapellátásba.
Látom, a beszerzési "spórolásról" azonos a véleményünk. :)))
Nessy
@Shikari: Az a fenntartó feladata! Az nincs benne a teljesítmény finanszírozásba.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 14:35
A kancellárokat azért rakták oda,hogy rendt tegyenek az egytemek költségvetésében.
Ez lett a vége.Magyarul nem sikerült,mert a működés alulfinanszírozott.
Persze van megoldás,de viktátornak egyik sem lenne kedvező.
1Több pénz,2végtelen hosszú várólisták,3ha elfogy a pénz úgy szept-okt körül bezárnak a kórházak.Lehet választani.
görbetükör
@Eriksson: Hogy ki mondja meg, mennyi kell? A szakember! Az orvosgárda, akik tudják, hogy mi kell a gyógyításhoz.
Persze ma a szakember ellenség, csak a pártkatona a jó hazafi, aki csukott szemmel teszi, amit mondanak! Ugye,pl. egy gázszerelőnek fogalma sincs minderről, mégis horribilis pénzek vannak a nevén!
Egyébként szégyellje mindenki magát, aki feltételezi, hogy a szakmájukat lelkiismeretesen végzők, akik a betegeket nem hagyják el, elherdálnák azt, ami a szükségesre van adva. Nézz már szét! Koraszülött osztályon a nővérek mossák a kicsik ruháit! Mindenki erőn felül tesz, csak a "gazda" dőzsöl és herdál!!!
Nessy
@Commenter: Ja kérem, ide gyógyulni jön a beteg, nem meghízni! Ez kórház, nem 5 csillagos szálloda! Ezt mondták, amikor betegként többen reklamáltuk a kaját! Fogadásokat kötöttünk, hogy az a zöld valami az spenót, sóska, vagy csalán volt! Nem derült ki, mert étlapot az osztály sem kapott. A végén a parlagfű nyert nagy többséggel. Ugyanis az ingyen van!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 14:40
Az egészségügyi intézmények fenntartójának hatáskörét képezi különösen
a) az egészségügyi intézmény szakmai felügyelete,
b) az egészségügyi intézmény költségvetési irányítása, így az alapítói jogok, a létesítés, az átalakítás, illetve a megszüntetés gyakorlása,
c) az intézmény költségvetésével kapcsolatos, külön jogszabályban meghatározott, így az irányító szerv jogkörébe tartozó jogok gyakorlása,
d) az intézmény vezetője tekintetében a vezetői megbízás adása, a vezetői megbízás visszavonása vagy a munkaviszony létesítése és megszüntetése, valamint az egyéb munkáltatói jogok gyakorlása,
e) az intézmény gazdasági vezetője tekintetében a vezetői megbízás adása, a vezetői megbízás visszavonása vagy a munkaviszony létesítése és megszüntetése, valamint a díjazás megállapítása,
f) az intézmény működését szabályozó dokumentumok (pl. szervezeti és működési szabályzat, házirend, szakmai program, munkaterv) jóváhagyása,
g) az intézmény működésének szakmai, illetve költségvetési ellenőrzése,
h) a törvényben illetve kormányrendeletben a fenntartó részére meghatározott egyéb szakmai feladatok ellátása (szakmai fenntartói jogok)

Azért abban megegyezhetünk,hogy nem a klotyópapír miatt van 55 milliárdos hiány.
Annál az egyszerü oknál fogva,hogy nincs is,azaz vagy viszel be,vagy törölheted kézzel.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Lényeg, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ -nak van miből vacsorát rendeznie. Ám az is lehet, hogy a paraszolvenciákból dobták össze a rávalót. :)))
Az alul-felül finanszírozásról órákkal ezelőtt leírtam a véleményem.
Commenter
@Nessy: spenót volt az. mélyhűtött felengedve felmelegítve. Nem volt benne tej, koromsötét volt, mi ezt kaptuk. A beteg is ember, de tudomásul veszem hogy itt és most erre futja.(WC papírra már nem vagy ha kiteszik a rolnit el is lopják egyes betegek.)
Eriksson
@Nessy: Szegény ember vízzel főz :)))
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 14:54
"Az alul-felül finanszírozásról órákkal ezelőtt leírtam a véleményem"
Az melyik hozzászólásod volt?Talán az,hogy megkapják a pénzt,csak pazarolnak,vagy nem tudják beosztani,vagy lopnak,-a választ a fideszes kancellároknál kell kersesni,mert nem értenek hozzá,de jó elvtársak.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: "Miért lennének rászorulva a spórolásra az intézmények, ha számíthatnak arra, hogy az állam úgyis kifizeti helyettük a tartozásaikat?
Az állam pedig hiába tömi őket sok milliárddal, ha nem hajlandóak észszerűen gazdálkodni.
Így sose lesz rend az eü-ben.Csuka fogta róka."
ma, 08:49
Nessy
Egy orvos barátom szerint az lenne az ideális, ha mondjuk a János kórházi betegek mai vacsora menüjét kapnák a díszvendégek vacsorára.
Nessy
@Commenter: Egy ilyen kaja otthon válóok! :-))
Commenter
@Nessy: a munkahelyen meg a szakácsnak mondanak fel. Botrányosan rossz volt. Fél kanállal sikerült enni belőle. Inkább ne is adtak volna semmit. Mert még a fagyasztott spenótok közül is vmi ultra olcsó legalja márka lehetett. Poshadt mocsár íze volt. Ki lehetne a miheztartás végett próbálni a díszvacsora vendégein is!
papa.49
@Eriksson: Tudod mit ennek a ,,VÍZFEJNEK,, ne legyen miből ,,díszvacsorát rendezni addig AMÍG EGYETLEN ALÁTARTOZÓ INTÉZMÉNYNEK IS ADÓSSÁGA VAN, VAGY NINCS ELEGENDŐ ESZKÖZE, EMBERE A FELADATAI ELVÉGZÉSÉRE !!!
Mivel ez az ,,intézmény,, a fütyisz grundolta, joggal írtam, hogy fütyiszes szarzsákok, és ezt fent is tartom !!!
Eriksson
@papa.49: Te mondasz amit akarsz, ők meg úgyis azt csinálják, amit akarnak. :)))
Gondolom ezzel egyetértesz?
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 15:23
Válaszom:Talán kérdezd meg a fideszes faszt szopó kancellárokat,mert ők kezelik a lóvét.
Szoktál velük találkozni amikor a kötelező seggnyalásért álltok sorba.
Leírom már neked ,mert nem érted.A kórházak alul vannak finanszírozva.Elviszik a stadiononkra fordított,meg az állítólagos,kinti magyarokra fordított ezermilliárdok.
Eriksson
@kulabombaafityiszre: Én nem ismerek egyet sem, mert nem olyan körökben forgok.
Te talán igen?
csak úgy....
@Eriksson: te egy fura valaki vagy! megalkuvó és nagyon buta ember lehetsz!
nem veszed észre,hogy hosszu távon az unokáid jövöjét teszed tönkre!?
papa.49
@Eriksson: Nem értek egyet vele mert ez LOPÁS AZ ÁLLAMI VAGYON MEGLOPÁSA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.