A Munka törvénykönyve (Mt.) legújabb, rabszolgatörvény néven elhíresült tervezett módosításának az eddig leginkább vitatott elemein - az évi 400 órás túlóraplafonon, illetve a 36 hónapra bővített munkaidőkereten - túl van egy további olyan rendelkezése, amelyről alig esett szó, pedig visszaélésszerű alkalmazása tömegesen megfoszthatja a munkavállalókat a munkaidő-beosztástól eltérő rendkívüli munkaidőre járó bérpótléktól - hívta fel a figyelmet a BDO Magyarország tanácsadó cég. --- Így az a munkavállaló, aki hozzájárul a beosztás módosításához, egyrészt lemond a rendkívüli munkaidőre járó bérpótlékról, másrészt ez a munkavégzés nem számítható bele a rendkívüli munkaidő most bevezetendő 400 órás kvótájába sem (lapunk már tavaly megírta, hogy ez a kitétel a magyar munkajogban példátlan). A gyakorlatban már ma is sok esetben előfordul, hogy a munkaidő-beosztástól eltérő munkavégzést azért nem minősítik rendkívüli munkaidőnek, mert ahhoz a munkavállaló hozzájárult - mondta Máriás...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: görbetükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
@tulipan: még nem, mert nem gyújtották rájuk az országgyűlésnek csűfolt bolhacirkuszt.
kereső
Én ezt már a "vita" kirobbanásakor mondtam.
nezelodo
Jaj, hát azért alkottatta meg a haza bölcse a sameszaival ezt a törvényt, mert küzd a melósok jobblétéért! Nehéz ám úgy kormányozni, hogy az érintettek nem látják meg, hogy mindez az ő érdekükben történik! Annyira rosszul működik a fidesz Göbbelsének propaganda gépezete, hogy a napnál világosabb jó szándékot sem látja meg a publikum? Talán nem a vejkó led lámpáival kellene megvilágítani a témát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.