Ma délelőtt szavaz a parlament a munkaidőkeret kiterjesztéséről szóló törvényről. Az országgyűlés épülete környékén, az Alkotmány utcában jelentős rendőri készültség van, közben a T. Házban az ellenzéki képviselők a testükkel akadályozzák Kövér Lászlót, hogy a házelnöki pulpitusra feljusson.

Tordai Bence élő közvetítésében azt látni, hogy az ellenzék lezárta a parlamenti pulpitust, így próbálják megakadályozni a törvény elfogadását.

Az ülést egyébként Latorcai János vezeti majd, elvileg 10:15-kor kezdődött volna.

A képviselők a testükkel állják el Kövér László pulpitusát, amiről az ATV munkatársa is töltött fel képeket Facebook oldalára:

Az Alkotmány utcában mindeközben több rendőrségi jármű is áll:

Friss:

Kövér végül egy csellel nyitotta meg az ülést

Fél óra csúszással elkezdődött el az ülés. Kövér László házelnök nem a pulpitusról, hanem a saját helyéről egy mikrofonnal a kezében nyitotta meg az ülést.

Az Országgyűlés ma több mint negyven javaslatról dönt, majd a klímaváltozás hatásairól tart politikai vitát. A "rabszolgatörvényként" elhíresült kormánypárti törvénymódosítás zárószavazását is ma tartja az Országgyűlés.

A Kósa Lajos nevéhez fűződő változtatás csak a negyvenedik a szavazások sorában, így a reggeli csúszás miatt lehet, hogy csak kora délután kerül sorra.

A törvényjavaslat elfogadása azt jelentené, hogy

évi 250-ről 400 órára nőhet a kiróható maximális túlórák száma.

Forrás: 24.hu, Zoom.hu, Blikkfacebook.com/benyoritaoldala, Index

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: Ennek a bűnöző , szarházi, tróger kormánynak a börtönben van a helye! Történelmi szempontból pedig a trágyadombon! Rohadjanak meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.