Homeopátiás gyógyszer ajánlása esetén részletes írásos tájékoztatást kell a beteg rendelkezésére bocsátani, ennek elmaradása pedig szabálysértésnek minősül – döntött az Országgyűlés, amikor 130 igen szavazattal szerdán elfogadta az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú, valamint az egészségüggyel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló kormányzati javaslatot.

Bár az ellenzék megpróbálta megakadályozni az ülés megkezdését az elnöki pulpitus eltorlaszolásával, végül megkezdődtek a szavazások szerdán az Országgyűlésben.

Döntött az Országgyűlés – Szigorodnak a homeopátiás készítményekre vonatkozó szabályok

Papírlapokat szórnak a karzatról ellenzéki képviselők az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én. MTI/Máthé Zoltán

Szigorodnak a homeopátiás készítményekre vonatkozó szabályok

A kormány a szigorítást azzal indokolta, hogy a homeopátiás készítmények gyógyhatása klinikailag nem bizonyított, így azok alkalmazása veszélyeztetheti a betegek gyógyulásának folyamatát, különösen abban az esetben, ha a hagyományos kezelés a homeopátiás készítmények használata miatt marad el.

Az új szabályok szerint a Magyarország uniós tagsága, vagyis 2004. május 1. előtt engedélyezett, terápiás javallattal rendelkező homeopátiás gyógyszerek 2020. január 1-jét követően akkor hozhatók forgalomba, ha az európai parlamenti és tanácsi irányelv, illetve az azt átültető jogszabályok előírásainak megfelelnek.

A jövőben egészségügyi bírsággal sújthatják azokat az egészségügyi szolgáltatókat, amelyek felszólítás ellenére sem tesznek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Módosul a büntető törvénykönyv is: a gyógyszer kikerül az egészségügyi termék fogalmi köréből, és egy új tényállásban rendelkeznek a gyógyszerhamisítás szankcionálásáról.

Egységesül a betegségregiszterekre vonatkozó szabályozás, az egyes regiszterekre vonatkozó részletszabályokat miniszteri rendeletben állapítják meg. A módosítás népegészségügyi szempontból kiemelt betegségek esetén rögzíti a regiszterek vezetésének célját, az adattovábbítás módját, az adatkezelés időtartamát.

A jövőben az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér rendszerébe a kezelő-, illetve a háziorvoson kívül az állami vérellátó szolgálat is jogosult lesz a vércsoportra vonatkozó adatot rögzíteni.

A szakminiszter felhatalmazást kapott, hogy a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság működésére vonatkozó szabályokat rendeletben állapítsa meg. A módosítás – a köztestületi formában működő más kamarák gyakorlatával összhangban – eltörli azt a korlátozást, amely szerint azonos tisztségre a kamarai tag legfeljebb két egymást követő alkalommal választható meg.

A jogszabály rendezi a tartós külszolgálatot teljesítő közalkalmazottak és családtagjaik egészségbiztosítással kapcsolatos ügyeit: a külföldi egészségügyi ellátás igazolt költségét, a külföldön bekövetkezett üzemi baleset miatti ellátás árát az egészségbiztosító megtéríti.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A hodály egész működése lefedi a ,,szoptatást támogató nemzeti bizottság,, működését, csak ITT ÉS MOST AZ EGÉSZ ORSZÁG SZOPIK !!!
Bolondkasler kiadja olvasni kell közben a Bibliát, vagy mormolni a Tízparancsolatot ???)))))))))
Commenter
@papa.49: és isszuk a szentelt vizet...meg a múködésük levét...
Werlissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.