A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a rendszerváltás óta példátlan az, ahogy az ellenzék szerdán az Országgyűlésben viselkedett, ez megszervezett kísérlet volt a döntéshozatal megakadályozására.

"Bűncselekményeket követett el az ellenzék az Országgyűlésben" – az M1-nek nyilatkoztak a kormánypárti oldalról
Fotó: Szabó Tímea (Párbeszéd) / Facebook

Dömötör Csaba szerdán az M1 aktuális csatornán kiemelte: a kísérlet kudarcot vallott, a kormánypárti képviselők megőrizték az Országgyűlés döntésképességét, és fontos törvényekről határoztak.

Azt mondta, az ellenzék erővel tartotta vissza a levezető elnököt, hogy ne tudjon felmenni a pulpitusra, a beszéde alatt pedig megafonokkal és hangfalakkal harsogták túl. Beültek továbbá a miniszterelnök helyére, és nem engedték szavazni.

Meg kell vizsgálni, hol sértettek házszabályt és azt, fennáll-e a gyanúja annak, hogy a büntető törvénykönyv rendelkezéseit is megszegték

- tette hozzá az államtitkár.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az ellenzék évek óta nem tud meghatározó ügyekben alternatívát javasolni a magyaroknak, hozzátéve, kormányzásuk idején megduplázták a munkanélküliséget.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi kormány kétszeresére emelte a szakmunkás minimálbért, és további béremelésekről tárgyal, 2010-hez képest pedig 700 ezerrel többen dolgoznak. Az államtitkár közölte: a munka törvénykönyve módosításának célja a bürokratikus akadályok elhárítása azért, hogy aki szeretne többet dolgozni, megtehesse.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy vélekedett, az ülésteremben büntetőjogi kategóriába sorolható események történtek.

Az igazgató szerint – a személyi szabadság elleni bűncselekmények gyanúja mellett – "államellenes bűncselekményekről is beszélhetünk".

Hangsúlyozta: a rendzavarás résztvevői megszegték a képviselői esküjüket is, hiszen a választók nem azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy "aláássák az alkotmányos rendet", és saját megbízatásuk, valamint az egész Ház tekintélyét tönkretegyék.

(MTI)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sveikukac
A Fidesz prominens vezetői naponta követnek el köztörvényes bűncselekményeket, ezermilliárdokkal jutalmazzák kiváló munkájukat, de az elvakult fanokat ez cseppet sem zavarja, csak az, ha ezt megunván zajong, aki ezekkel mégsem ért egyet.
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉbresztő!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
@Mirabilis: A törpöt kéne már tökönrúgni...
Nessy
A "bún cselekmény", ahogy ma a sok törvényt gondolkodás nélkül,hibás számítógéprendszer mellett elfogadták a kormánypártok! Ahogy a félországot semmibe vették! Boldog karácsonyt hölgyeim és uraim!
Remélem tiszta lélekkel köszöntik majd a kisdedet!
Qqberci
@Mirabilis: Tökönrúgni, leváltani, becsukni... Velem lehet egyezkedni...
Rockxy
Gyakorlatilag nincs ellenzék.
Ha vón, ők nyertek vón tavasszal.
sveikukac
A Fidesz prominens vezetői naponta követnek el köztörvényes bűncselekményeket, ezermilliárdokkal jutalmazzák kiváló munkájukat, de az elvakult fanokat ez cseppet sem zavarja, csak az, ha ezt megunván zajong, aki ezekkel mégsem ért egyet.
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉbresztő!!!
Yoda69
A fideSS ateroszakolt torvenye nem konszenzuson alapul, nem egyeztettek senkivel. Diktatorikus erovel kenyszeritettek ki, ami hatranyos a munkasok szamara, es rabszolgasorba hajtja oket.
A fideSS-maffia raszolgalt a bukasra, es az azt koveto bortonevekre.
papa.49
Az eltelt 8 évben naponta követett el a kontárok gyülekezete törvénysértéseket, a röhejes ebben az, hogy még a saját maguk által hozott törvényeket SE TARTJÁK BE !!!
Hellcat
@Pegero: Nézted esetleg a parlamenti közvetítést? Ha nem akkor a pofádat befogjad...a fidesz annyi törvényt szegett meg, hogy felsorolni is nehéz...de ne aggódj a túlóratörvényt áttolták...
Hellcat
@Pegero: Kormányváltás és ellenzék most le van szarva. A fidesz és az hogy temérdek törvényt megszegve tolták át az összes szart ma a parlamenten az szerinted akkor rendben van?
Yoda69
@Hellcat: pegero egy fideSSes troll, persze hogy rendben van neki.
Hellcat
@Yoda69: Gondoltam...remélem ő lesz az egyik akit majd szanaszét szopat a munkáltatója a fidesz által kreált törvényekkel.
Jozefina
@Pegero: a mai napon meg mutatta az ellenzék, hogy mit tud tenni!! Nagyon szuper volt. Ez adott bátorításta most is tartó tüntetésnek!!!??
24.hu/kozelet/2018/12/12/tuntetok-lezartak-a-margit-hidat-az-oktogon-a-cel/
Hellcat
@Pegero: Na csak kibújt a szög a zsákból...fideszes választási és szavazási csalással neked semmi bajod. Undorító hazaáruló vagy.
Madácsi Pali
@Pegero: elvagy tévedve! A g^ci a gumilövedékezés előtt napokig fűtotte a népet. A TV székház is magától gyulladt fel + kifosztotta õnmagát. A rendőrok is a saját kezüket lábukat törték
tucatszám előtte. Meg azért a fideSS média holdig is a saját fillérjeik összehordásával jött létre. A nemzet gázszerelője is annyit lenditett a világon, hogy Bill Gates gazdagodása kutya f@sza hozzá képest.
solidedge
A jelenlegi állapot kiváltója egy cezaromániás kis pöcs. Bukásával újra be fog köszönteni a nyugalom.
RonaGyuri
a dolog úgy áll, hogy a bűncselekmény valóban megtörtént, de azt Orbánék követtek el ismét! =))
1magyar
Az ellenzék ezért van, ha nem tiltakozna nem végezné a dolgát.
kereső
Milyen bűncselekményt? Bűncselekményt a fidesz gombnyomogatói és latorcai követett el.
Úgy szavaztak meg negyven törvényt,hogy azt sem lehetett hallani,most éppen melyikre kell felemelni a kezüket.A szavazatszámláló működött a képviselői kártya nélkül IS!- tesztüzemódban. Az ellenzék képviselői meg azt tették, amit már régen kellett volna,mert ez nem parlament,de még csak nem is utánzat. Ez orbán gombnyomogató gyülekezete.
kereső
@Pegero: tegnap23:16, Maradjunk annyiban ,hogy szelektiv a memóriátok.Nem tudom emlékszel-e,hogy hetekig táboroztatok a Kossuth téren, ahol is minden este egy egy fideszes prominens tartott gyujtó hangú beszédeket, biztatva a törvényesen-és akkor még demokratikusan megválasztott kormány megdöntésére,puccsra.És ebben élen járt orbán,kövér.A "békés" tüntetők meg trágyadombnak használták a teret, minden "tiszteletet" mellőzve. Ha jól rémlik tereskova "művésznő" még meg is tisztelte a Parlament kapuját -azzal, amivel normális ember a W-re megy. Csak hát nem jött össze. A "haza" továbbra is ellenzékben maradt-na nem is volt benne köszönet. Mindennek betartottak, ami a rengeteg megoldatlan probléma megoldását jelentette volna. Természetesen ebben partner volt mindenki, az mszp-t is beleértve-mert gyáván megijedtek orbántól, meg működött a 70-30.És miért is történt mindez? Mert Gyurcsány kimondta azt, amit nagyon sokan gondoltunk- a rendszerváltás óta politizáló elit hazudott,hazudik. Most látszik csak igazán,hogy mennyire igaza volt. A legnagyobb hazugját ennek a 30 évnek,meg úgy hivják, hogy ORBÁN VIKTOR=Fidesz-kdnp.

És tudomásul kell venni-és ez vonatkozik mostanra- a rendfenntartók a mindenkori államhatalom erőszak szervezetei. Ezért kár sünözni.Ez a dolguk.
És még egy dolog- Gyurcsány nem utasitott senkit,meg nem lövette ki senki szemét. A rendőrség, a TEK, a honvédség most működik kézi vezérléssel orbán által.Nem kéne rákenni azt, amit ti magatok tesztek meg. Ja,hogy ez eddig működött?-mert ezt tettétek,elég csak visszanézni orbán 2006-2008 közötti megszólalásait, meg a szóvivőket. Mindazt rákenték ,amit aztán 2010 után sikeresen megvalósitott ,amikor már nem volt a "haza" ellenzékben.
balos
@kereső: Magyarországon működik az úri szék!Még mindig!2/3 szavazta meg a kisebbség újbóli nép írtását!Még tapsolnak is hozzá,hisz nemzeti maszlagba van csomagolva!A baj,hogy nemzetileg van a nép leszarva!Amúgy uriasan zsebre tett kézzel!
Pálinkás Pál
@Pegero: Bizony lesznek jogi következmények...amikor bukásotok után rátok rohad a műanyaglakat!!!
dr. prédikátor
Büncselekményt követtek el??? Ugyan miért? mert meg akarta akádályozni hogy ez az illegitim mocskos hazaáruló nemzetvesztő geci fityma kormány élén a geci cigus fecalicussal, hozzon egy nemzetellenes törvényt??Ezek a szemetek már 2010 óta büncselekményeket követnek el a nemzet kárára ,és nem is keveset!!!Örülhet ez a mocskos csürhe hogy egyenlőre ennyivel megúszta!!! Pofán kellett volna verni valamennyit!A cigus fecalicus meg összeszarta magát félelmében, csak hebegett habogott!!!Vajon milyen jogon hivta oda a testőreit??belépő nélkül???Ez a szemét mocsok már a parlamenbe se érzi magát biztonságban???SZÉGYEN HOGY AZ ORSZÁGNAK ILYEN MOCSOK SENKIHÁZI A MINISZTERELNÖKE!!!
magyarbakancs
@1magyar: Most végezte a dolgát.
Szar dron Fidesz be fosott.
advocat
Viktor! Már a golyóálló mellény se biztos? Kell a testőrség is? Lassan te is, tudod, amit a lányod eldobott?
Jozefina
Le a kalappal Tordai képviselő előtt, aki élőben közvetítette a fidesz-kdnp ámokfutását!!!
Aki Én
@Rockxy: @Pegero: Ha az ellenzék nyert volna, akkor nem ők lennének az ellenzék. Idáig megvan?
Lehet, hogy illibériában nem számít a demokratikusan megválasztott ellenzék szava, akik egyébként együtt több embert képviselnek az országban mint a ,,kétharmados" maffia, merthogy többen szavaztak rájuk, de nekünk a túlnyomó többségnek igenis számít. Sőt, ez a dolguk, ezért fizetjük őket, ezért képviselik a többséget, ezért vagyunk demokratikus jogállam elvileg. De ti ,,demokraták" ezt nem tudjátok elfogadni, mert a gazdátok csak gyűlölködésre nevel.
Tőletek is megkérdezem:
Árulja már el nekem valaki, hogy ha az emberek tüntetnek akkor az mindig helyénvaló, jogszerű, békés..., kivétel ha orbán ellen. Akkor egyenesen kereszténység ellenes.
Aki orbán világraszóló korrupciója, antidemokratikus intézkedései... ellen tüntet, az hazaáruló.
Miért van az, hogy ha a Kossuth teret hetekre belakják, leamortizálják, orbán kordont bont, autók égnek, TV székházat foglalnak, rendőrök százait sebesítik meg, akkor az totál rendben van és hazafias, mikor orbán ellen tüntetnek, akkor az bűncselekmény az első percben, és egy félóra alatt kiürítik ugyan azt a Kossuth teret?
Szeretnék én is haragudni ezekre az emberekre, akik végre kiállnak a társadalom túlnyomó többsége mellett, de nélkületek nem megy.
Segítsetek kérlek!
papa.49
Bűncselekmény akkor lett volna ha Szabó Tünde JÓL TÖKÖnRÚGJA A CSUTIGÖRÉNYT miközben sípolt a cigánypofájába !!!
Commenter
Bűncselekményeket itt csak a csuti és bandája követ el évek óta nem sorolom, de azért csak a legutóbbiak közül megemlítem a rendszerszintű választási csalást.A Párbeszéd fiatal párt vezetői is azok ugyan milyen bűnöket követhetett el a tini Szabó Tímea és Karácsony Gergely akik akkor még csak rácsodálkoztak a politikára amikor a csuti már hangosan és otrombán üvöltözte hogy ruszkik haza? Amikor a székház ügy stb zajlott? Karácsony és Szabó max. először utaztak Nyugatra és partiztak az aktuális pop-slágerekre. Ennyi meg egy bambi.
Sullianta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Sámannus
@Qqberci: Annak Aniókó qurvára megörülne, mert kevesebbet járna a rekettyésbe kecskéket abajgatni.
Rockxy
@Aki Én: Elvesztél a részletekben.
És neked megvan, hogy nem a politikusok irányítják a rendszert?
Aki Én
fideszgnosis.wordpress.com/...

A videó azért készült, hogy FIGYELMEZTESSÜNK: Legyünk óvatosak! Az Orbán-rezsim azért igazán veszélyes, mert magát kereszténynek álcázó gnosztikus, manicheus – annak minden következményével. Mi, keresztények, s különösen mi, katolikusok, emlékezzünk Pannónia egyik legbátrabb püspökére, aki szembeszállt a regnáló királlyal! Szót emelt a népnyúzó hatalom ellen, a manicheusok ellen – Jézus Krisztusért: “Ezek ugyanazt ugatják, ugyanazt mondják, mint a manicheusok, akik szemben állnak minden szent tanítással…”

Fidesz-nyelven is szólnunk kell, hogy ők is megértsék: A videó nem a libsikről szól, nem a komcsikról, nem a zsidókról, nem a Soros-bérencekről, nem a migráns-simogatókról, nem a genderhívőkről, hanem mindannyiunkról: magyarokról.
tulipan
AZ ELLENZÉK VÉRGE, 8 ÉV UTÁN, NEM úgy ül ott MINT MEGSZEPPENT KISCSIRKÉK,HANEM TRSZI A DOLGÁT, képviseli a népet, amiért a NÉP osaküldte!
A népnek most telt be a pohár, miután 20 éve, a narancsosok, pökhendien semmibe vették!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.