A Mol bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változott.

Csökkent a gázolaj ára

A mérsékléssel a gázolaj átlagára literenként 391 forint lett, a benziné 351 forint maradt.

Az árak legutóbb december 5-én változtak, a benzin átlagára 2 forinttal 351 forintra, a gázolaj átlagára pedig 6 forinttal, 393 forintra csökkent.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Erdekes... Ki emeli-csökkenti az üzemanyagarakat es kinek az utasitasara? A nyersanyag- es energiaarak a vilagpiacon kepzödnek, azokat a piac iranyitja, nem egy kormany (lasd rezsicsökkentes!). Az aram, bentin, gaz arat nem a kormanyok szabjak meg (kiveve MO), hanem a vilagpiac. nemetorszagban most 1,24 euroba kerül 1 liter dizel, de tekintsünl el a forintra valo atszamolastol, vasarloertekparitason kell szamolni. Vagyis 1 orai atlagoraberert kb. 14 litert lehet tankolni. Na akkor most EZT hasonlitsuk össze a paradicsomi magyar allapotokkal!
division
@teuton: Én egy órás itthoni keresetemből tudok venni kb. 13 liter benzint, most akkor kint nem keresnek jól az emberek vagy itthon csak megy a sírás? :-)
teuton
@division: Aha... Akkor tedd mar hozza, hol dolgozol es mennyit keresel? Mert annak bizonyara semmi köze ahhoz, amit en irtam! MINIMALBER es ATLAGBER! NEM kormanytag, fidesz-kitartott vagy milliomos vallakozo! ATLAGDOLGOZO!!! Es a magyarok több mint 2/3a kevesebbet keres, mint az atlagber! Lasd a nehany nappal ezelötti közlemenyt, miszerint egy utcai rendör 140ezer nettot kap. Ez Nemetorszagban a szocialis segely FELE!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.