Egyelőre rejtély, hogy miért pont Kőbányára vitték el a Parlament előtt tüntető Donáth Annát.

Donáth Anna a Parlament előtt tüntetett, egy füstgyertyát gyújtott be (és nem dobta el, csak tartotta), mikor a rendőrök kicsaptak a sorfalból és könnygázzal leterítették, majd bevonszolták maguk közé.

A Momentumosok a könnygáz-attak után kérdőre vonták a rendőröket, hogy miért vitték el a lányt. Később Kunhalmi Ágnest, az MSZP képviselőjét kérték meg, hogy járjon el az alelnökük ügyében, akit országgyűlési képviselőként a rendőrök beengedtek a sorfal mögé. Később Kunhalmi bevitte Donáth Anna iratait.

Reggel hatkor engedték el Kőbányáról a rendőrök a Momentum tüntetés közben lefogott alelnökét

Fotó, címlapi kép: Facebook/Donáth Anna

A párt jogászának kérdésére, hogy miért nem engedik el a lányt, a rendőrök annyit válaszoltak a 444 cikke szerint, hogy a Teve utcában (a rendőrség központjában) lehet érdeklődni.

A Momentum alelnökét Kőbányára vitték, a párt jó néhány tagja meg ment utánuk és kisebb tiltakozást tartottak a kőbányai kapitányság előtt, ahová először a rendőrök nem akarták beengedni az alelnök ügyvédjét. 

Végül Donáth Annát reggel hatkor engedték ki a rendőrök a kapitányságról – írja a 444 a Momentumra hivatkozva.

Donáth Anna így emlékezett meg az eseményről a Facebook-oldalán (ami szerint Kunhalmi Ágnes mellett a volt LMP-társelnök Szél Bernadett is sokat tett a helyzete tisztázására):

Ma este pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket, 4 méterre a rendőrsorfaltól, végig háttal állva nekik. Erre válaszként hátulról a földre rántottak és behúztak a rendőrsorfal mögé, fel a lépcsőkön, majd a parlament északi bejáratához vittek. A gázsprayt leszámítva nem ért fizikai atrocitás, mindazonáltal indokolatlan volt mind a tömegből való kiemelésem, mind a 8 órán át tartó elzárásom. Ráadásul hiába mondták a legelejétől, hogy szabálysértési eljárásról van szó, nem hogy bevittek a 10. kerületi rendőrkapitányságra, de az ügyvédemet csak a legvégén engedték hozzám.

A helyzet abszurditását mi sem mutatja jobban, hogy a kapitányságon az ügyemben eljáró rendőrök, épp a túlórájuk túlóráit töltötték. Velem. Mert a jogaikért tüntettem. Pedig már idén 600 óra felett vannak. Havi nettó 140.000-ért.

Ez úton szeretném nagyon megköszönni a sok támogatást és üzenetet! Kiváltképp köszönöm mindazoknak, akik eljöttek a 10. kerületi kapitányság elé, és a cidrivel szembe szállva, órákon át olyan hangosan skandáltak, hogy a fogdán is hallottam. Ilyenkor érzi az ember, hogy a Momentum Mozgalom nem csak egy párt, hanem egy igazi közösség! És szeretném még kiemelni Kunhalmi Ágnest és Szél Bernadettet, akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy minél hamarabb véget érjen a ma esti kálvária.

Ha az este véget is ért, a küzdelmünk folytatódik. Nem állunk meg, mert nem adjuk a jövőnket!

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Hogy miért nem engedték el reggel 6-ig?
Biztosan bent is rájöttek, milyen jól b@szható s@gge van. :)
Eriksson
Azt mondja a kishölgy:
"Ma este pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket, 4 méterre a rendőrsorfaltól, végig háttal állva nekik."
Ez volt a baj kisdrágám. Ha szembe álltál volna velük és meghajigáltad volna őket, akkor jól összeszarták volna magukat és menekülőre fogják a dolgot.
1magyar
Békés tüntetőt elvisznek a rendőrök?
A rendőröknek bizony jár akkor a túlóra kifizetetlenül! Nemrég még ők höbörögtek.
dr. prédikátor
@verőce21: Neki a segge, neked meg a szád!!!
Katalina62
@verőce21: soha nem írtam még ilyet senkinek, de egy undorító féreg vagy! Az hogy valaki Fidesz, vagy bár melyik párt szimpatizánsa, rendben van, de ez pártszimpátiától függetlenül gusztustalan volt!
kereső
@verőce21: na takarodó van ! Undormányos "kishenceg". Nem akarom megsérteni a férgeket azzal, hogy te hozzájuk hasonlitasz.Te náluk is undoritóbb vagy.
Jozefina
Így van az ellenállást folytatni kell és nem szabad feladni!!! Szégyen a behemód rendőrökre (tek) nézve ez a határtalan erőfitoktató és indokolatlan fellépés!!! Előbb-utóbb nekik is a tüntetők oldalára kell állniuk!!!
X-ray
@verőce21: a te férjednek is olyan segge van? Olyan baccccható? Mint amilyet írtál?
gulyasgyula
@Jozefina: ...NEM FOGNAK ...AZÉRT RENDŐRÖK ...SEHOL NEM ÁLLTAK MÉG ÁT ...FRANCIÁK , ROMÁNOK , BELGÁK STB ...A MUNKAHELYEK ELŐTT TÜNTESSETEK , AKKOR HAMARÁBB ÉRTEK EL EREDMÉNYT ...A NÉMET RÖPÜLŐS , VASUTAS SZTRÁJK ÍS ÍGY VOLT HATÁSOS ,EREDMÉNYES ...MAJD HA A MÚLTI SAJÁT ZSEBÉN ÉRZI A TÜNTETÉS HATÁSÁT Ő MAGA FOGJA KÉRNI A TÖRVÉNY ELTÖRLÉSÉT ...
verőce21
@Katalina62: Nyugi, ma újra megy tüntetni! :)
dr. prédikátor
@verőce21: te mi a fasz vagy?? Nő vagy férfi???
verőce21
@dr. prédikátor: Elég, ha én tudom rólad, hogy te egy faszkalap vagy!
lópicigáspár
@Eriksson: És a három sörösüveget egyszerre dobta háttal egy újjal! :((((( napiújságponthu! Hírcsárda minőségű izé
verőce21
@dr. prédikátor: Én nem, de rólad még azt is el tudom képzelni. :)
verőce21
A gyülekezési joggal visszaélők szerda(!) esti támadásai miatt kilenc rendőr szenvedett el különböző mértékű sérülést.
A zavargók közül őrizetbe vett harmincöt személy között külföldiek is vannak. Az egyik őrizetbe vett külföldi személy egy Soros György által támogatott szervezethez kapcsolódik.
justhpeter
@verőce21: Ma rendes munkanap van, ideje felkeresned a háziorvosodat vagy a pszichiáteredet. Rászorulsz.
Katalina62
@Szeparepa2: igazad van, de elszakadt cérna!
ddszalai
--_--Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/meztelen
Sheilamena
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Borsodi
Fognak még tüntetni a rendőrök is.Inkább a nép mellé állnának.Szeretnek keménykedni ,főleg egy ilyen kemény kislánnyal. Meg kezdtétek a túlórát három év múlva megkapjátok,de kitől?
444.hu/2016/05/19/igy-reagal-a-francia-rendor-amikor-ragyujtjak-az-autot-es-femcsovel-utik
Lepényleső
Miért vitték kőbányára? Féltek,hogy a Markóból esetleg kiszabadították volna? Kőbányán
meg még talán Táncsics is mindig ott raboskodna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.