A Századvég vezető elemzője szerint a magyarok csak egy szűk és szélsőséges kisebbsége "lelkendezik" a szerdán kialakult kaotikus, közép-ázsiai parlamenti viszonyokat idéző történéseken.

A Századvég szerint "kaotikus, közép-ázsiai viszonyok alakultak ki a szerdai Országgyűlésben"

A Parlament alsóházi terme az Országgyűlés plenáris ülése után 2018. december 12-én. MTI/Illyés Tibor

Lánczi Tamás az M1 aktuális csatornán pénteken hozzátette:

a magyarok nagy része pedig azt várja el az ellenzéki képviselőktől, hogy vegyék tudomásul, a parlamenti politizálásnak vannak szabályai.

A Századvég szerint "kaotikus, közép-ázsiai viszonyok alakultak ki a szerdai Országgyűlésben"

Papírlapokat szórnak a karzatról ellenzéki képviselők az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én. MTI/Soós Lajos

A rendszerváltás utáni 30 év parlamenti hagyományába bele tartozott, hogy az utcai demonstráció eszköztárát mellőzték, az ellenzéki képviselők ezt a hallgatólagos egyezményt felmondva nagyon veszélyes precedenst teremtettek – fogalmazott.

A Századvég szerint "kaotikus, közép-ázsiai viszonyok alakultak ki a szerdai Országgyűlésben"

Ellenzéki képviselők tiltakoznak a munka törvénykönyvének módosításáról tartott szavazás közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. Az előterjesztést 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés. MTI/Soós Lajos

Hangsúlyozta: a parlamenti politizálásnak világos szabályai vannak, amelyekhez a megválasztott képviselőknek tartaniuk kell magukat, hiszen ha a szerdán látott viselkedési minták honosodnak meg a parlamentben, az lefogja rombolni az Országgyűlés tekintélyét.

Ennek megelőzésére valamiféle visszatartó erőt biztosíthat Kövér László házelnök által kilátásba helyezett házszabály-szigorítás

- értékelte Lánczi Tamás.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Egyébként régóta közép-ázsiai viszonyok vannak kialakulóban, hiszen a gangesz-parti ómigráns hangoztatottan nyit kelet felé. Akkor most hova a nagy csodálkozás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ez ugyanaz a Lánczi, aki kimondta, hogy a Fidesz lényege és egyetlen célja a családi és baráti "" előrejutás""?
RonaGyuri
Mond Tomatinó, mikor ti ennél ocsmányabb dolgokat műveltetek - csak mert olyanotok, volt nem a házelnök önkénye miatt - , akkor mi volt???
Aki Én
,,A Századvég vezető elemzője szerint a magyarok csak egy szűk és szélsőséges kisebbsége "lelkendezik""

Csak szólok, hogy az ellenzék azt tette amit a választóik elvárnak tőlük.
Szintén csak szólok, hogy erre az ellenzékre többen szavaztak áprilisban is, mint a fideszre.
Tehát tény, hogy a túlnyomó többség elítéli a fidesz politikáját, melynek lánci szerit is a korrupció a legfőbb eleme.
Csak szólok, hogy azért mondanak ilyen butaságokat, mert pontosan tudják, hogy a nagy többség okádik tőlük, és ha megindul az átbaszott és kifosztott tömeg, akkor kevés lesz az eddig beszerzett repülőgép flotta.
kereső
Nem is értem mire fel most ez a felháborodás. Félázsiaiak vagyunk, pöttyös hátsóval- maga orbán mondta az előbbit, matolcsy meg kontrázott. Ez van kedves századvég.Ennyi várható a "félázsiai" népektől.
Aki Én
Egyébként régóta közép-ázsiai viszonyok vannak kialakulóban, hiszen a gangesz-parti ómigráns hangoztatottan nyit kelet felé. Akkor most hova a nagy csodálkozás?
Edmond Dantes
Ez a Lánczi Tamás hol a .icsában volt 2006-ban? Gondolom akkor pont Soros ösztöndíjjal tanulhatott valahol,mert azok mind feledékenyek egytől- egyig,élen a tökeit vakaró Gömbölyűvel.
Nessy
Nahát, hogy ez a "félázsiai" társaság mire képes??
Vagy O.V. nem erre gondolt, amikor így aposztrofálta az országot?
Egyébként arra felé, még verekedni is szoktak a képviselők. Még arra kicsit várni kell!
Eladott Ország
Sajnálatos módon Lánczi Tamás századvéges hozzáértőnek igen rövidke a memóriája. Segítek neki. 2006-ban is voltak tüntetések. Akkor nem papírzsebkendők és kukák lángoltak, hanem autók. Akkor nem két ablakot törtek be a tüntetők, hanem a tévészékház ajtaját. Igaz, akkor a Fidesz érdekében állt, hogy felszedjék az emberek az utcaköveket és barikádot építsenek, gyújtogassanak, romboljanak. Most ez nem áll az egypártrendszer érdekében, ezért előveszik a kultúrember álarcát és az Országgyűlés tekintélyére hivatkoznak. Annak az intézménynek már régen nincsen tekintélye, az izomból működtetett, bármit megszavazó zombisereg nem azonos a parlamenttel. Hazudni pedig felesleges, nem mindenki hülye ebben az országban.
ddszalai
-_Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/meztelen
Sheilamena
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
human
Orbán 2012-be: „Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy. Itt mindenki okos, mindenki tudja, mindenkinek van jobb ötlete” – mondta.

Ha Orbán szerint is a magyar félázsiai fajta, akkor most min lepődött meg a századvég?
Eladott Ország
@Shikari: A börtönbe a telhetetlen kisgömböc, a csúti ártány és bűnöző bandája kerül, akik permanensen lopják a közpénzt, mintha nem lenne holnap. Az idő most már lejárt!
m.blog.hu/sz/szeka/image/hirek_ma.jpg
Eladott Ország
@Shikari: A többség csak papíron van csalással a kormány mellett!
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
1. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html
A fideszre szavazott hazai eredmény: 2 607 990 fő !
Jozefina
A képviselők úgy gondolom sokkal jobban tudják, hogy mit szabad a parlamentben és mit nem.. Most végre ellenzékiként viselkedtek és jártak el!!!
kereső
@Shikari: tegnap 20:06, egy demkratikus jogállamban. Ne viccöljél már! Vagy nem az van?
kereső
@Shikari: demokratikus jogállamban ismerik az "obstrukció" intézményét, még akkor is, ha ez a ház elnökének nem tetszik. Itt nem volt semmiféle állam ellenesség- itt a kormányzó állampárt elleni fellépés volt-jogosan, és olyan eszközzel, ami elfogadott egy jogállamban.
Ha viszont a 40 Tv.javaslat szavazását nézem, az már nem fér bele a jogállami normákba.
OIlyan hangzavar volt, hogy azt sem lehetett érteni, mire is kell szavazni. Na ez ami elfogadhatatlan,és jog ellenes.
kereső
@Shikari: nem volt fizikai eszköz- mert ha lett volna, akkor Szabó Timi nem fütyül a miniszterelnö arcába, Tordai Bence nem akart volna könyörögni, Vadai,Varju nem lépcsőt állja el, hanem szivlapáttal támad.
Commenter
@kereső: a levezető elnöknek kissé megtépázta az idegeit a káosz. A hangzavar is.Az ellenzék minden eszközzel megpróbálta megakadályozni a szavazást-súlyos pénzbüntetést kaptak az ellenzékiek a házelnöknek is kijárna már némi önkritika és büntetés ha másért nem hát minősíthetetlen stílusa okán. Abszurd volt ez amit láthattunk kíváncsi vagyok a havazás beálltával a tüntetők meddig bírják.
kereső
@Shikari: a képviselők szavaztak? Igen. És igen azért volt az egész akció, hogy a gyalázatosabbnál is gyalázatosabb törvényeket ne szavazza meg az országgyűlés. Mégis megszavazták , jogállamot meggyalázó módon. Ennyi.
kereső
@Shikari: Nektek meg méginkább!! Az a húsz!!! 2.800 embernél többet képvisel !! Hülye.
kereső
@kereső: bocsi kimaradt a fentiből!!! 2.800 EZER embernél...
kereső
@durbincs: ne engem kérdezz, hanem a páleszt???
Commenter
@durbincs: na figyeljen ide a Ploestizéssel. Nem tudom miért Ploest-t pécézte ki mondjuk Tirgoviste vagy Satu Mare helyett, de úgy áll a dolog hogy "rományban jelenleg jobb az életszínvonal mint Magyarországon. Tegye át a székhelyét Hincestibe biztosan örülni fognak a moldávok.
1magyar
Egyáltalán nem lelkendezik ezen senki, elég baj, hogy olyan törvényt hoztak, hogy már másképpen nem tudunk védekezni.
Commenter
@kereső: cola szörp jellegű sűrítmény van csak, a xixot hírből sem ismeri. Ahonnan ír az nem Ploesti. Ennyire futja. Cukros barna lötty sűrítmény ráadásul rámegy a fele bére.
Nessy
@Commenter: Néha azt érzem, hogy egy rosszul megírt, meghibásodott program van a nick mögött! Ugyanis azt a párszót tudja, csak néha megváltoztatja a szórendet! Különösen ez az állandó "Ploesti". Ez lehet a hívószó.
Commenter
@Nessy: hogy valóban program van-e a nick mögött azt csak egy ügyes hekker tudná kideríteni. Talán egyszer @systemerror írta hogy nick egy IT-st rejthet. Ilyen mélyen belemászni azonban nem érdemes abba amít ír, sértései bár nagyon durvák, őt minősítik nem a többi hozzászólót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.